Mijn favoriete oefeningen in de sportschool

Published by

on

Mijn favoriete oefeningen in de gym

2016-11-15-13-12-22-6

Zoals jullie weten ren ik niet alleen rondjes, maar smijt ik ook graag met gewichtjes. Maar wat doe ik zoal in de gym? Mijn 5 favo oefeningen lees je HIER!

Gek genoeg zijn mijn favo oefeningen, ook meteen de oefeningen die ik het meeste haat. Waarom? Omdat ik ze ZWAAR vind! Maar hee, niets komt vanzelf, ze zijn wel effectief en daarom houd ik zo van ze. Snap je het nog? Anyways, hier komen ze;

1: BANKDRUKKEN

barbell_bench_press_m_workoutlabs

Wat mij betreft dé oefening voor de borst. Maar wist je dat je daarnaast ook meteen je triceps en schouders traint met deze oefening (in iets mindere mate natuurlijk)?  Daarbij vergt het ook nog eens veel balans van je gehele “upper-body”..; spieren kweken dus!

2: DEADLIFT

barbell_deadlift

De deadlift is een voorbeeld van een oefening waarmee je meerdere grote spiergroepen in het lichaam traint. De belangrijkste spiergroep die getraind wordt met deze oefening zit in de rug, maar daarnaast worden ook de beenspieren, bilspieren, onderarmen en nekspieren getraind, win-win-win-win-win situatie dus! Er zijn meerdere varianten van de deadlift zoals onder andere de zo gehete “sumo deadlift” en “stiff leg deadlift”, maar bovenstaande is toch wel mijn favoriet.

PS: wil jij ook de deadlift doen in de gym? Zorg dan wel dat je precies weet hoe de oefening uitgevoerd dient te worden en vraag het liefst iemand om te helpen. Het verkeerd uitvoeren van deze oefening vraagt namelijk om problemen! Maar eigenlijk geldt dat wel voor alle oefeningen ;).

3: HIPTRUST

barbell_hip_thrusts

Wie dacht dat je moest squatten voor mooie ronde billen: WRONG. Lekker “hip trusten”! Zelf doe ik hem liever op een lage step dan een bankje, want dat hoge bankje is mij teveel gehannes. En jij?

4: AB WHEEL

98e793898e60e5ef2f07a7962eff7f53

Dit is de enige oefening waarvan ik letterlijk een week spierpijn heb. Het is een enorm goede oefening voor een sterke core, en natuurlijk (zoals de naam al zegt) de abs. Mocht je geen ab wheel hebben in de gym of zelf? Dan gaat het ook prima met een barbell (zo’n stang) met 2 gewichtjes eraan (5 kilo bijvoorbeeld), zodat je er lekker mee kunt wheelen!

5: SQUAT

barbell-squat

Jep, de oefening die denk ik iedereen wel kent: SQUATTEN. Hoewel veel mensen denken dat dit dé oefening voor de billen is (deels waar), train je met deze oefening het meest de spieren aan de voorkant van je bovenbenen, oftwel de “quadriceps”. Maar aangezien deze oefening, net als de deadlift, meerdere grote spiergroepen aanspreekt, worden met het squatten ook de billen, hamstrings, kuiten en zelfs de core getraind. Ook al win-win- ehhh je weet wel wat voor situatie dus! 🙂

2016-11-15-13-12-22-6

En hoe zit het met jou? Ben jij wel eens bij de gewichten te bekennen? En zo ja, wat doe jij dan het liefst? Let me know!

Fijne avond!

Liefs, Monique

%d bloggers liken dit: