Hardlopen en fijne korte broekjes

β€”

,

In een ver verleden schreef ik een blog over “vervelende korte broekjes voor het hardlopen”. Specifieker: vervelende omhoog kruipende hardloopbroekjes, waarbij je in no time praktisch in je blote billen rondjes rent”. Ik was opzoek naar een oplossing, maar sloot destijds af met “de perfecte korte hardloop tight heb ik helaas nog niet gevonden”. Update: NU WEL! En zelfs meerdere.


Lang leve innovaties en het feit dat sportmerken wel degelijk luisteren naar waar de behoefte ligt. Ik kon zelf nogal eens jaloers zijn op korte hardloopbroeken voor mannen, die net wat langer zijn en waarbij het “opkruipen” minder vaak een probleem lijkt te zijn (althans, zover ik het kan zien). Zelf een mannenbroek aantrekken was dan weer een minder groot succes (yes ik heb het geprobeerd), dat past toch niet zo lekker.

Gelukkig is er in die 4 jaar veel veranderd en ik moet zeggen dat ik nu een aantal hardloopbroekjes in mijn kast heb liggen die ik het liefst elk rondje aantrek. Mijn favo’s op een rij:

Favo 1: Nike Epic Lux Trail Short

Hier heb ik de afgelopen twee zomers, zonder te overdrijven, zo’n 50% van al mijn hardlooptrainingen in gelopen (ter referentie: dat is dus zo’n 2 a 3 keer per week, ofwel: wassen en weer aantrekken). Ook in mijn laatste twee marathons droeg ik dit broekje.

+ Hele fijne lengte

+ Een subtiel rubber randje onderaan de pijp, waardoor hij mij mij niet opkruipt.

+ Een rubber randje dat niet mijn benen afknelt

+ Perfect vak aan de zijkant voor je telefoon, zonder dat deze gaat schudden. Tevens een zakje met rits op de andere pijp, voor bijvoorbeeld een sleutel of belangrijke pas

+ Daarnaast heeft dit broekje nog verschillende vakken in de buikband, waardoor ik er tijdens mijn marathons 6 gels in mee kon nemen zonder een extra heupband nodig te hebben. Ideaal!

– Zo goed als overal uitverkocht voor dames (nog wel verkrijgbaar in soortgelijk model voor mannen!)

Tja, zelf kan ik na twee jaar nog steeds met mijn huidige broekje doen, maar ik vrees dat daar ooit wel een einde aan komt Hopelijk volgen er snel nieuwe. Ik kon hem online vrijwel niet meer vinden, maar via All4Running kun je meer over het broekje lezen en op de hoogte gehouden worden mocht hij terug in stock komen.

Favo 2: Nike Go Shorts

Mijn absolute tweede favoriet, en ik verwacht dat deze nog lang in de collectie blijft! Ik heb deze legging ook in het langere model, waar ik al de hele winter fan van ben. Deze legging heeft iets langere pijpjes dan de trail shorts, waardoor hij ook zonder rubber randje goed blijft zitten. De stof is heel erg zacht, maar voelt tevens stevig wat zorgt voor een goede ondersteuning. Zelf vind ik dat fijn bij het hardlopen, zowel tegen het schudden als tegen het gevoel dat iedereen er alles doorheen kan zien. Ik heb de legging zelf in het zwart, maar hij is in heel veel leuke (zomerse) kleuren beschikbaar.

+ Volledige ondersteuning en daarom fijn en goed geschikt voor het hardlopen

+ Wederom ideale vakken op de zijkant van elke pijp, voor telefoon, gels en sleutels zonder dat het gaat schudden

+ Iets warmer, waardoor ik hem ook bij twijfelachtig weer gewoon aan kan trekken (lees: een graad of 14 a 15)

– Het pluspunt van hierboven kan ook als nadeel ervaren worden. De tight is net wat warmer door de dikkere stof. Wanneer het 30 graden is ga ik denk ik toch liever voor een korter of dunner model.

Favo 3: Nike Pro

Wellicht niet 100% voor specifiek hardlopen gemaakt, maar daarom niet minder fijn! Het is een wat korter model dan de vorige twee leggings, mΓ©t zakjes op de zijkant. De stof is wat dunner, waardoor ik deze graag aantrek bij warm weer (zoals hierboven, bij Run & Roast in 26 graden).

+ Twee vakken, een vak op elke pijp. De vakken zijn net groot genoeg voor een telefoon (tenminste, mijn Iphone 13, veel groter weet ik niet zeker) en zeker voor een sleutel.

+ Middel korte pijpjes, als in: niet nΓ©t onder je bil, maar wel korter dan een biker shorts. Om deze reden vind ik dit broekje ideaal voor echt warm weer

– Deze kortere pijpjes kunnen ook een nadeel zijn, bijvoorbeeld als je veel last hebt van schuurplekken (tip: vaseline!)

– Dit broekje biedt medium ondersteuning (de stof voelt dan ook wat dunner). Dit kan wellicht voor sommige minder prettig voelen dan een specifieke looplegging die wat steviger aanvoelt om de benen en billen

Nog te testen: wijdere hardloopbroekjes, Nike Universa Shorts en Nike Zenvy Shorts

Goed ik kan wel even vooruit met bovenstaande shorts, maar ik zou zeker ook nog graag wat wijde broekjes testen. Daarnaast lijkt de Nike Universa short mij ook erg fijn. Deze heb ik zelf in een lang model en lijkt op de Nike Go legging. Deze short biedt medium ondersteuning en is daardoor net wat dunner, wat wellicht bij warm weer fijner is. Ook heeft deze vakken op de zijkant, wat mij betreft een dikke plus voor elke tight. Tot slot ben ik nog benieuwd naar het Nike Zenvy model die ik zelf net binnen heb (binnenkort deel ik mijn ervaring met deze short). De Zenvy biedt lichte ondersteuning en is dan ook nog wat dunner. Ik ben benieuwd of deze fijn is voor het hardlopen, of dat het meer een wandel / casual shorts voor mij gaat zijn.

Tot zover mijn favoriete korte hardloopleggings voor nu. Heb jij nog een andere favoriet of een broekjes-tip voor mij of andere lezers? Laat het vooral weten πŸ™‚

Loop ze!

Liefs, Mo


Ontdek meer van Runningwithmo

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

● Over mij

Hoi, ik ben Mo, Monique of Moni.
Toen ik voor school 10 kilometer mΓ³Γ©st hardlopen tijdens de Singelloop Breda (lang geleden), had ik nooit kunnen bedenken dat hardlopen op een dag mijn favoriete bezigheid zou zijn. Die dag is het vandaag nog steeds!

Ontdek meer van Runningwithmo

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder