Dagboek #17

Published by

on

Ik veranderde terug naar @runningwithmo, ontving een bijzonder cadeau en was een weekend weg van huis, maar toch thuis! Zo zag mijn afgelopen week eruit:


Maandag

Ruim een half jaar geleden veranderde ik mijn Instagramnaam. Ik was meer dan alleen “running” en wilde misschien wel iets serieuzer genomen worden (als iemand die meer doet en kan dan rondjes lopen zullen we maar zeggen ;)). Ik vond dat ik beter mijn eigen naam kon gebruiken op mijn blog en Instagram (nouja bijna dan) ofwel @movandevelde.

Dit gaat heel gek klinken, maar eigenlijk kon ik er al die tijd niet aan wennen. Best gek aangezien het mijn eigen naam is waarmee ik al 27 jaar door het leven ga. Ik “miste” @runningwithmo , waar het tenslotte ooit allemaal mee was begonnen. Ik besloot het wat tijd te geven, maar het gevoel bleef. Sterker nog, sinds ik dagelijks met mijn eigen kleine onderneming bezig ben werd het alleen maar meer.

Maandag was de dag dat ik besefte dat het allemaal helemaal niet om een naam draait. Het gaat erom hoe ik mezelf zie, wat ik daadwerkelijk doe en wil doen en vooral waar ik mezelf het beste bij voel. Kortom, @runningwithmo is back en dat voelt goed!

Dinsdag

Wat minder goed voelde was de persconferentie die we maandagavond allemaal te horen kregen. Ik kan me helemaal vinden in de strengere maatregelen, maar dat neemt niet weg dat het wel rot voelt. En dan bedoel ik niet eens zozeer de regels zelf (hoewel ook ik natuurlijk had gehoopt op een kerst vol vrienden en familie), maar met name dat het virus weer zodanig de kop op steekt en er zoveel mensen momenteel ziek zijn en worden, dat deze regels heel hard nodig zijn. Toen ik dinsdagmiddag een man op leeftijd afgevoerd zag worden in de ambulance door mannen compleet in coronaproofpak, besefte ik mij dit nog eens even extra goed. Even doorzetten met de maatregelen dus nog en er het beste van proberen te maken. Focussen op wat wel kan helpt voor mij en ik weet dat ik van geluk mag spreken dat dit voor mij nog relatief veel is. Schrijven, coachen, studeren en hardlopen it is. En oja, veel kerstfilms kijken en puzzelen 😉

PS: dinsdag schreef ik over eetbuien. Deze blog kun je hier nog eens lezen.

Woensdag

Schrijven (hoe begin je net hardlopen?), coachen, werken aan voedingsadviezen en nog even studeren, check! Tevens maakte ik nog een klein hardlooprondje in de zon. Het ging niet helemaal van harte (de zenuw in mijn bil/been speelt nog steeds op), maar er zit gelukkig nog steeds progressie in!

Donderdag

Donderdag ontving ik een heel leuk pakketje in huis. Of zeg maar gerust PAKKET. Binnenkort kan ik hier uitgebreid meer over delen, maar voor nu kan ik alleen zeggen dat ik vanaf nu geen bevroren tenen meer heb tijdens het fietsen en dat je het pakket stiekem al kunt zien op Instagram 😉 Over bevroren tenen gesproken, donderdag schreef ik een blog over hardlopen in de winter. Want welke kleding draag ik en welke andere hardloopspullen zijn voor mij onmisbaar in deze tijd? Je kunt het hier lezen.

Vrijdag

Nog EEN dagje hard werken en studeren voor ik een soort van vakantie neem! Niet dat de vakantie er voor mij heel anders uit gaat zien dan hoe het nu is, maar toch gun ik mezelf de komende twee weken even wat meer rust en tijd voor andere dingen dan “werk” en studie. Om 17u vond ik het wel welletjes voor de vrijdag. Samen met een vriendinnetje kookte ik een lekkere maaltijd en we dronken een flinke bel rode wijn (of drie): de “vakantie” kan beginnen 🙂

Zaterdag

Hoe de vakantie beter te starten dan het hele huis eens flink omgooien? Het grote pakket van donderdag zorgde ervoor dat er wat dingen veranderd moesten worden in huis (ik vind dat heerlijk). Na een ochtendje sjouwen maakte ik nog een lekker ritje op de fiets (binnen dus) en eind van de middag vertrok ik naar Breda. Mijn ouders zijn vandaag namelijk 40 jaar getrouwd (VEERTIG!) dus op naar huis (en toch niet thuis) in Breda om dit te vieren!

Zondag

Een hele leuke #sundayrunday, namelijk samen met mijn grote zus! Sinds kort heeft mijn zus het hardlopen helemaal te pakken (YES) met als gevolg: zij sleepte míj́ mee voor 10km en loopt inmiddels harder dan ik liep toen ik net begon. Ik weet als geen ander wat consistent trainen kan doen voor je snelheid en conditie. Kortom, nog even en ze loopt mij eruit, of hopelijk kunnen we gewoon nog veel meer van deze leuke hardlooprondjes samen doen 😉

Liefs, Mo

Kerst 2020Kerst 2020

%d bloggers liken dit: