Hardlopen in de winter, welke kleding draag ik?

Published by

on

Hardlopen in de winter is niet altijd een pretje. IJzige wind, koude regen of misschien zelfs wel sneeuw op je kop, alsof je lichaam het nog niet zwaar genoeg heeft met het sporten alleen al. Wat helpt mij de winter door? Welke hardloopkleding en spullen gebruik ik in de winter?


Hardlooplegging, de winterversie

Het eerste verschil zit hem in de sportlegging die ik draag. In de winter draag ik meestal een speciale winter tight. Deze is extra dik en extra warm, waarmee ik absoluut enorm veel verschil merk. Zelf draag ik er een van Nike, maar er zijn meerdere speciale winter tights die je lekker warm kunnen houden!

Windjack

Naast überhaupt een warme hardlooptrui, draag ik in de winter vaak nog een extra windjack of jasje. Dit scheelt voor mij enorm om warmte vast te houden, zeker wanneer er een ijzige wind waait. Het hoeft niet altijd een dikke jas te zijn, zelfs dit enorm dunne wind werende jasje houdt een groot deel van de kou buiten. Zelf heb ik iets als het mannenjack waar ik hier naar verwijs (de mijne hebben ze niet meer), maar ook voor vrouwen zijn er veel winddichte jacks verkrijgbaar.

Wind en waterdichte hardloopschoenen (shield)

Ik geloof bijna dat mijn voeten de buitenlucht kunnen verkoelen in plaats van andersom. Wat ik bedoel: ik heb koude voeten, praktisch ALTIJD. In de winter kan dit soms echt extreem zijn en dan is hardlopen absoluut niet fijn. Twee jaar geleden ontdekte ik Nike Shield schoenen. Dit zijn water (en wind) dichte hardloopschoenen. Ideaal om wind en water buiten te houden dus, maar ook om warmte binnen te houden! Ik loop veel op deze schoenen in de winter en heb sindsdien tijdens het hardlopen nooit meer last van koude voeten gehad. Als jij hier ook last van hebt is het zeker het bekijken waard. Check ze hier:

Lampje

Naast kou is er natuurlijk ook nog weinig licht. Niet alleen is het vroeg donker, ook kan soms het weer (regen, sneeuw, mist) ervoor zorgen dat het zelfs om twaalf uur smiddags al schemering lijkt. Een lampje is dus een slim idee, niet alleen in de avond, maar ook tijdens slecht weer. Zelf heb ik deze:

Muts, hoofdband en buff

Via je hoofd verlies je enorm veel warmte. Op deze plaats meer warmte vasthouden kan dus schelen voor je hele lichaam. Zelf draag ik een speciale hardloopmuts of hoofdband en soms een buff, essentieel tijdens koude dagen als je het mij vraagt. De volgende items heb ik zelf:

Handschoenen

En tot slot natuurlijk handschoenen. Dit heeft weinig uitleg nodig, bevroren handen hebben tijdens het lopen is gewoon verschrikkelijk. Bekijk welke ik (ongeveer) heb.


Heb jij nog aanvullende wintertips? Laat het vooral even weten!

Liefs, Mo

Nieuwe collectie winterkleding

%d bloggers liken dit: