Favoriete podcasts tijdens het lopen

Published by

on

Tot een jaar geleden luisterde ik vrijwel altijd muziek tijdens het lopen (en ja, ik ben zo iemand die graag met afleiding loopt), maar een tijd geleden sloeg dit compleet om. Ik begon met het luisteren van podcasts tijdens het hardlopen en ben hier niet meer mee gestopt. Wat luister ik zoal? Mijn aanraders op een rijtje.


1: De Psychologie van Succes

Absoluut mijn nummer één van het moment: De Psychologie van Succes. De podcast lijkt in eerste instantie misschien voornamelijk gericht te zijn op zelfstandig ondernemen (iets wat ik interessant vind), maar uiteindelijk omvat deze podcast veel meer dan dit. Voor mij geeft het inzichten op allerlei gebieden die ik in het dagelijks leven tegenkom en er worden vragen beantwoord waarvan ik niet eens wist dat ik ze zelf had (geen idee of dit altijd goed is, maar ik vind het in ieder geval interessant). Van zelfkritiek en oordelen tot jaloezie of het leren luisteren naar je lijf, als je zelfontwikkeling interessant vindt en iets aan je mindset wil doen is dit een absolute aanrader.

2: Man man man, de Podcast

Voor wie hem nog niet geluisterd heeft (kleine kans), een absolute aanrader voor totale ontspanning (mentale ontspanning dan, wel blijven lopen natuurlijk): Man man man, de Podcast. Het gaat over drie vrienden die allerlei onderwerpen bespreken, waar iedereen zich denk ik wel in kan vinden. Niet alleen leuk voor mannen trouwens, ik als vrouw heb me suf gelachen en herken hier ook van alles in, zowel bij mezelf als bij mannen 😉

3: Drive Podcast

Een podcast van Mark Tuitert die niet perse gaat over (top)sport, maar ook over ondernemen, gemotiveerd zijn en blijven en je passie (drive) volgen met interessante gasten. Zelf luister ik deze podcast maar al te graag tijdens een lange duurloop 🙂

4: Universiteit van Nederland Podcast

Zo af en toe heb ik behoefte aan nieuwe (wetenschappelijke) informatie op vlakken waar ik niet dagelijks mee bezig ben. De Universiteit van Nederland Podcast geeft een soort mini-colleges over bijna ALLES wat je maar kunt bedenken, bijvoorbeeld: wat kunnen we leren van luie mieren? of hoe kun je het beste gelijk halen in een discussie? Rete interessant als je het mij vraagt.

5, 6, 7: Looppraat, Susy Q&A & De Pacer

En tot slot natuurlijk echte hardloop-podcasts. De Pacer luisterde ik met name toen ik nog volop voor de marathon van Rotterdam trainde (omdat Pim, de podcast maker zelf, ook voor Rotterdam aan het trainen was). Maar tegenwoordig zijn met name Looppraat en Susy Q&A loop-podcast favoriet. Ik denk dat vrijwel iedere loper deze podcasts wel interessant vindt!

De podcasts staan niet perse op volgorde van wat ik het leukst vind, het is maar net waar ik op die dag het meest zin in heb en wat er uit is gekomen natuurlijk. Wat luister jij graag tijdens het lopen als je al iets luistert? Heb jij nog andere podcast aanraders? Ik ben heel erg benieuwd!

Liefs, Mo


%d bloggers liken dit: