Veilig hardlopen en wielrennen met de Philips Sound A6606 sportkoptelefoon

Published by

on

Eerlijk: in mijn eentje wielrennen (of hardlopen) vind ik maar saai. Het liefst luister ik dan podcasts of muziek. Maar ook eerlijk: wielrennen met dopjes in mijn oren vind ik al helemaal niks. Ik wil het verkeer gewoon graag horen, dat geeft me toch een veiliger gevoel. Een dilemma dus, maar gelukkig lijkt deze voor mij sinds kort te zijn opgelost. Want met mijn nieuwe Philips Sound A6606 sportkoptelefoon (met bone conduction) kan ik zowel naar mijn favo podcasts luisteren als het verkeer horen, wel zo veilig (en leuk) dus! In deze blog vertel ik je hier meer over, deel ik mijn ervaringen én heb ik nog een leuk extraatje.


Philips Sound A6606 Sports Bone Conduction koptelefoon

Buiten sporten is niet altijd even veilig. Zeker niet met dichtgestopte oren en al helemaal niet wanneer het dan ook nog eens donker is. Met als doel de veiligheid van buitensporters te verbeteren, ontwikkelde Philips Sound een innovatieve nieuwe draadloze sportkoptelefoon. De koptelefoon werkt met de “bone conduction technologie”, waarbij geluidsvibraties via de jukbeenderen naar het oor worden gezonden. Op deze manier kun je in een drukke omgeving nog steeds alles goed in de gaten houden. Daarnaast bevat de koptelefoon zelfs een LED-lampje die je kunt besturen via de Philips Headphones App, zodat je ook in het donker zichtbaar bent!

Ik, iemand die liever té voorzichtig is (soms zelfs tot ergernis van sportmaatjes), kan alleen maar juichen om deze nieuwe sportkoptelefoon. Ik heb hem nu een aantal keren uitgeprobeerd tijdens het wielrennen en mijn ervaringen op een rij gezet:

Functionaliteiten en ervaringen

Comfort: de koptelefoon is erg licht, draadloos en voorzien van een titanium structuur. Na wat gehannes met hoe ik hem nu eigenlijk het beste kon dragen in combinatie met een fietshelm (conclusie: half onder mijn helm) zat de sportkoptelefoon erg comfortabel. Zodanig comfortabel, dat ik al vrij snel vergat dat ik überhaupt dopjes op mijn jukbeenderen had zitten. Wat voor mij persoonlijk een klein nadeel was, is dat de band iet wat breed is voor mijn smalle hoofd. Hierdoor werden mijn oren lichtelijk naar buiten gedrukt, hoewel ik ook hier al snel niets meer van merkte.

Bone conduction technologie: persoonlijk ben ik altijd bang dat de geluidskwaliteit door het gebruik van de bone conduction technologie flink naar beneden gaat. Of dat ik gewoon niets hoor wanneer er een windje staat bijvoorbeeld. Deze angsten leken voor niets te zijn. Eenmaal buiten op de fiets was het geluid erg goed. Zelfs met tegenwind kon ik nog prima het gepraat in de podcasts volgen en ook de geluidskwaliteit van de muziek is goed!

Batterijduur: zonder op te laden heb ik de koptelefoon direct vanuit de doos op mijn hoofd gezet. Geen idee hoe vol de batterij toen precies was. Sindsdien heb ik zeker vijf fietsritten met de koptelefoon kunnen voltooien. Inmiddels heb ik hem een paar uur aan de lader gehad en ben ik benieuwd hoe lang hij mee zal gaan. De specificaties zeggen 9 uur en tot nu toe klinkt dat erg geloofwaardig!

Waterbestendig: de flinke regenbui tijdens mijn fietsrit (slecht gepland) bleek ook geen probleem. Dankzij de IP67-waterbestendigheid (tot 30 minuten op max. 1 meter diepte) kan de koptelefoon prima tegen wat regen en zweet. Wel zo fijn voor een buitensporter.

Conclusie:

Voor mij is de Philips Sound A6606 sportkoptelefoon zeker een uitkomst. Het geluid was beter dan verwacht, het comfort is goed, hij past onder de fietshelm en de batterij gaat erg lang mee. Het feit dat de koptelefoon ook nog is voorzien van een LED-lampje is nog eens extra fijn. De koptelefoon verdient dus zeker een vaste plek naast mijn fietshelm, klaar voor mijn volgende training. GO!

WIN WIN WIN

Juist, drie keer “WIN” want ik mag maar liefst drie Philips Sound A6606 Wireless koptelefoons weggeven! Houdt mijn Instagram pagina in de gaten voor de win actie en om mee te doen. Succes!

Heb jij nog vragen over de Philips Sound A6606? Laat het vooral even weten in een reactie!

Liefs, Mo

Goed om te weten: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Philips Sound.

Meer weten of de koptelefoon bestellen?

Bekijk de Philips Sound A6606 op de website:

%d bloggers liken dit: