Hardlopen en vervelende korte broekjes

Published by

on

Weinig dingen zijn fijner dan mooi weer. Tenminste, als je het mij vraagt dan. De zon en warmte maken mij vrolijk. Ook het hardlopen doe ik liever in warm weer. Het enige nadeel aan dit vrolijke gedoe? Korte hardloopbroekjes. Specifieker: vervelende omhoog kruipende hardloopbroekjes, waarbij je in no time praktisch in je blote billen rondjes rent. Welke vind ik wél fijn en is er een oplossing?


Opkruipende hardloopbroekjes zijn gewoonweg vervelend. Niet alleen vanwege het feit dat je al snel bloter rondrent dan je zou willen, maar ook omdat dit bij veel vrouwen kan leiden tot schuurplekken tussen de bovenbenen. Dit laatste kan met name bij langere en warme duurlopen flink pijn gaan doen. Vervelend dus en ik krijg dan ook veel vragen over wat fijne broekjes zijn en welke ik zelf heb. Maar zijn er eigenlijk wel oplossingen of opkruip- en schuurplek bestendige broekjes? Mijn ervaringen op een rijtje:

Wijde broekjes

Oplossing nummer één zou natuurlijk kunnen zijn: een wijder broekje. Het liefst iets langer om blote billen te voorkomen, met eventueel een binnenbroekje. Mocht het binnenbroekje opkruipen dan heb je dus altijd nog de buitenkant die de boel bedekt. Probleem één is hiermee dus wel opgelost, hoewel probleem twee, het schuren, niet altijd wordt verholpen. Ben jij opzoek naar een fijn wijd broekje? Zelf heb ik er een aantal van Nike, Adidas en Asics waar ik tevreden over ben. Met name een aantal broekjes van Adidas, waarbij de onderkant van de pijpjes iet of wat smaller wordt, vind ik fijn.

Korte hardlooptight

Toch ben ik over het algemeen zelf niet zo van de wijde broekjes (en met mij vele anderen), maar van de andere variant: de korte hardlooptight. De reden waarom ik het liefst in deze broekjes loop is omdat ze vaak op de buik zitten, wat ik fijn vind. Ook bij lange tights heeft dit mijn grote voorkeur (zakt minder af, geen pijn van een broek die ik heel strak moet aantrekken en minder buikproblemen). Daarbij vind ik ze gewoon vaak mooier. Maar het probleem met korte hardlooptights? Ze lossen zowel probleem één als probleem twee niet op. Verre van zelfs.

In al die jaren heb ik tal van broekjes (merken) geprobeerd. Adidas, Röhnisch, Asics en H&M. Alleen Nike moet ik qua strakke tight nog proberen, hoewel ik vrees dat dit niet heel anders zal zijn. Welk merk ik ook probeer, eigenlijk hebben ze voor mij allemaal hetzelfde probleem. Het is natuurlijk eigenlijk ook logisch dat een erg korte tight tijdens het sporten niet blijft zitten zoals wij vrouwen willen. Het feit dat het strak om je bovenbenen zit en jij flink beweegt, maakt dat het binnen no time omhoog vliegt en vervolgens daar blijft hangen op je dijen. Een rubberen randje aan de onderkant van de pijp (waarvan ik dacht dat het een super goed idee zou zijn), zal helaas waarschijnlijk ook niet werken omdat het vervelend gaat trekken aan de huid. Onhandig dus. Als ik dan toch zou moeten kiezen welke korte tight ik het fijnst vind, merk ik dat ik het meest die van de H&M uit mijn lade tevoorschijn haal. Dit omdat deze pijpjes vaak net iéts langer zijn waardoor ik me toch net wat meer bedekt voel.

Oplossingen?

De perfecte korte hardlooptight heb ik helaas nog niet gevonden. Gelukkig heb ik zelf niet snel last van schuurplekken en kan ik door regelmatig aan die pijpjes te sjorren het opkruipen nog wel aan. Vind jij dit nu wel echt heel erg vervelend? Dan zijn er nog twee andere dingen die je kan doen of proberen:

  • Kies voor een langer model van de hardlooptight. Deze zijn vaak strakker aan de onderkant waardoor ze waarschijnlijk niet omhoog kúnnen kruipen op de dijen. Een soort fietsbroek dus eigenlijk. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik weet dat ze er zijn.
  • Smeer vaseline of een andere vettige crème. Ten eerste om schuurplekken tegen te gaan, maar zelf gebruik ik het ook om de pijpjes een beetje vast te laten plakken. Ik merk dat de pijpjes sneller omhoog kruipen op een droge gladde huid dan wanneer deze wat vettiger (of bezweet) is.

Conclusie van het hele verhaal: ik weet zelf ook nog niet wat het perfecte broekje is. Wie weet kom ik er deze zomer achter. Herken jij deze problemen? Heb jij nog een andere tip? Laat het vooral even weten, samen vinden we het perfecte broekje wel 😉

Liefs, Mo


%d