HA 2019!

Doei 2018, hallo 2019! Goede voornemens? Die heb ik niet. Nieuwe doelen? Die durfde ik in eerste instantie niet echt te maken. Hoe dat nu is? En of ik misschien toch een nieuw doel heb gesteld? Ik vertel het je!

Zoals ik in mijn laatste blog schreef, ging het de laatste maanden van 2018 niet zo lekker op hardloop gebied. Mijn benen deden ronduit VERVELEND en een pittige peesblessure gooide veel roet in het eten. Of beter gezegd: gooit nog altijd roet in het eten. Jep, de blessure is helaas nog niet over! Toch kon ik vlak na de geschreven blog mijn geluk niet op. Ik ging naar de sportarts die mij vertelde dat ik toch maar weer eens langzaam moest gaan opbouwen. Niet alleen op de Alter-G maar ook BUITEN! En zo zette ik eind december mijn eerste pasjes weer op de straat. Ondanks dat het eerste rondje maar 3 kilometer was en het nog wel wat pijntjes opleverde, voelde het onwijs goed weer met mijn hardloopschoenen over de straten te rennen/ zwalken / strompelen / of wat dan ook 😉

Tijd voor nieuwe doelen? Nou… dit heb ik de eerste weken toch maar wat uitgesteld. Natuurlijk droomde ik over een aantal dingen die ik graag zou willen in 2019, maar deze dromen hardop uitspreken of zwart op wit zetten? Dat deed ik nog niet vanwege het langzame herstel. Tot vandaag.

De afgelopen week voelde het lopen toch echt wel weer wat beter te gaan. En dus vind ik het tijd mijn eerste doel niet alleen te dromen, maar ook uit te spreken en te delen. Dit is al de helft van het verwezenlijken van mijn droom toch?

Wat mijn volgende doel wordt? De halve-marathon bij de VENLOOP!

Nu lijkt een halve-marathon misschien geen groot doel voor iemand die er al meerdere gelopen heeft, maar toch is niets minder waar. Ik kan wel zeggen dat ik nog nooit zo’n pittige blessure heb gehad (en dus nog heb) als de afgelopen maanden. Het opbouwen gaat erg langzaam en traag. Als ik überhaupt HEEL, pijnvrij en ‘fijn’ een halve marathon kan lopen eind maart ben ik ontzettend blij.

Het plan voor de komende twee maanden is dus opbouwen, opbouwen, opbouwen en verstandig doen. Mijn plan is dit mét een trainingsschema te doen, gewoon als richtlijn zodat ik mijzelf niet over de kop loop, zoals de vorige keer (zou ik dan toch iets geleerd hebben?). Voor nu nog even fingers crossed dat het gaat lukken, maar ik heb er stiekem wel weer een beetje vertrouwen in!

Wat is jouw volgende doel? Doe je ook mee aan de Venloop (meedoen kan nog!) of ga je nog een andere wedstrijd lopen? Ik ben benieuwd!

Liefs, Mo

img_9795

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.