Eetdagboekje #1

Published by

on

Ik krijg regelmatig de vraag wat ik zoal eet op een dag. Ik geef je een klein kijkje in mijn eetgewoonten en neem je mee naar… afgelopen dinsdag:

Stiekem ben niet de grootste fan van het delen van eetdagboekjes. Simpelweg om het feit dat de kans op ‘vergelijken’ groot wordt en een eetdagboekje zeer persoonlijk is en voor iedereen anders kan zijn. Dus onthoud: deze hoeveelheden en producten werken voor mij en dit betekent niet dat dit voor jou hetzelfde is!

Eetdagboek #1 – Rustdag

Op dinsdag zit ik meestal heel de dag op kantoor. Voorheen belandde ik na die werkdag ook nog op de atletiekbaan voor een hardlooptraining. Maar afgelopen dinsdag had ik een rustdag.

Ontbijt – Havermout met yoghurt & noten 

 • 50 gram havermout aangemaakt met 200ml water
 • Ongeveer 200g Griekse Yoghurt (laag in vet)
 • Handje walnoten
 • Flinke scheut honing
 • 2 kopjes koffie
 • 2 grote glazen water

Tussendoor – Appel, water & thee

Lunch – Brood met kip & spinazie

 • 3 volkoren boterhammen met zuivelspread, kipfilet (dik belegd), spinazie en kruiden
 • Cherrytomaatjes
 • Halve liter water

Tussendoor – 2 Petite Beurre koeken (cadeautje van een collega, over het algemeen eet ik op dit moment van de dag vaak een energie- of eiwitreep 😉), water & cola light

Vlak voor het eten #honger Glas ongezoete amandelmelk

Diner – Pasta met bacon, avocado en courgette (restjes van maandag):

 • 60 gram (volkoren) pasta
 • 75g bacon reepjes
 • Halve avocado gemengd met chili & knoflookolie (saus)
 • Ui & knoflook (1 teentje)
 • 3/4e courgette, 1/4 paprika, zwarte olijven (ringetjes), cherrytomaten, verse spinazie
 • Olijfolie om in te bakken
 • Geraspte kaas 30+
 • Peper & veel zout

Toetje – Twee blokjes chocolade & thee

Avond – 500g magere kwark met honing

Wat ik op een dag eet verschilt wel eens, maar een aantal dingen komen vrijwel altijd terug en dat zijn: het havermout ontbijt, de boterhammen lunch en de bak kwark voor ik ga slapen. Het verschilt bij mij vaak niet heel veel of ik een rustdag of sportdag heb, soms eet ik een boterham extra op een sportdag of eet ik in de avond nog extra crackers als ik honger heb. Jarenlang heb ik moeite gehad met wat en hoeveel ik nu precies moest eten. Gelukkig kan ik tegenwoordig gewoon weer luisteren naar mijn gevoel.

Binnenkort zal ik ook nog een eetdagboekje delen van een van mijn weekenddagen en een intensieve sportdag. Maar onthoud nog altijd: deze hoeveelheden en producten werken voor mij en dit betekent niet dat dit voor jou hetzelfde is 😉 

Liefs, Mo

%d bloggers liken dit: