Bootcamp iets voor jou? 6 checkpoints

Published by

on

Ligt het aan mij of wordt “bootcampen” steeds meer hot & happening? Hoe ik eerst af en toe eens een clubje voorbij zag komen, lijkt het sinds een jaar wel verzevendubbelt. Ik vond dat ik als fanatiek sporter niet kon achter blijven en besloot vandaag gewoon eens mee te doen aan de bootcamp van mijn nieuwe sportschool. Is het echt zo zwaar als ik om mij heen hoor? Is het echt een fijne manier van trainen? En is het misschien iets voor jou? Ik geef 6 punten om te checken of bootcampen iets voor jou is!

◊ ◊ ◊

Wat is een bootcamp eigenlijk?

Het kan natuurlijk zijn dat ook jij wel eens die groepjes voorbij hebt zien komen, maar je eigenlijk geen idee hebt wat bootcamp nu eigenlijk is. In dat geval eerst nog een kleine toelichting. Bootcamp is vorm van trainen waarbij verschillende soorten sport worden gecombineerd. Zo bestaat een bootcamp vaak uit een mix van hardlopen, krachttraining, stabiliteit en flexibiliteit. Maar het meest kenmerkend aan een bootcamp? Je doet het in groepsverband en lekker BUITEN!

Zelf deed ik vandaag dus voor het eerst eens mee aan de bootcamp van mijn nieuwe sportschool de WorkOut. Met een groepje van 12 personen en een trainer gingen wij het park in. Hoe ik het vond? 3 woorden: verzuurderig (voor zover dat een woord is), nat & TOF (& gezellig als bonuswoord, voor als mijn woord “verzuurderig” niet mee mag tellen ;)). Het was een tikkeltje zwaarder dan ik had gedacht, maar vooral ook heel afwisselend en een heerlijke training. Of een bootcamp misschien ook iets voor jou is? Check en bepaal zelf..! 🙂

IMG_4421 2
Bootcamp van vandaag met sportschool De WorkOut! 

Bootcamp iets voor jou? 6 checkpoints:

Punt 1: Je bent een echte buitensporter

Zoals ik al beschreef is een van de belangrijkste kenmerken van een bootcamp dat het lekker buiten is. Heb jij een gruwelijke hekel aan buiten sporten? Dan zou ik ook gewoon NIET aan een bootcamp beginnen. Ben jij daarentegen (net als ik) iemand die niets liever doet dan sporten in de buitenlucht (en als het zonnetje dan ook nog gaat schijnen.. I mean YES!) dan is het grootste deel van de bootcamp al helemaal geschikt voor jou!

Punt 2: Je traint graag in een groep

Een bootcamp doe je meestal samen met een groepje. Zelf was ik vandaag met een groepje van 12 personen, een ideaal aantal als je het mij vraagt. Onder begeleiding van een trainer voer je verschillende oefeningen uit die je veelal met zijn allen of in een sub-groepje doet. Wel zo motiverend en nog belangrijker: gezellig!

Punt 3: Je houdt van afwisseling

Push-ups, hardlopen, lunges, circuit-training, parcours.. we deden het allemaal vandaag in één bootcamp. Behoorlijk afwisselend dus en het voordeel? De tijd vliegt voorbij!

Punt 4: Je wil werken aan conditie, stabiliteit en kracht

Zoals ik al beschreef worden in een bootcamp verschillende sporten gecombineerd (zie ook punt 3). Zo ben je niet alleen bezig met puur hardlopen en je conditie, maar train je ook op kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Eigenlijk train je dus alles in één en dat is als je het mij vraagt; IDEAAL. Wel belangrijk om te noemen is dat de kracht oefeningen meestal alleen met eigen lichaamsgewicht uitgevoerd worden (Zie ook punt 5). 

Punt 5: Je traint graag functioneel

Wat ik zelf leuk vind aan bootcamp is dat het veelal een functionele manier van trainen is. Hiermee bedoel ik dat je niet “statisch” op een fitness apparaat gaat zitten en je kracht probeert op te bouwen, maar dat je oefeningen doet die je bij wijze van spreken ook in het dagelijks leven tegen zou kunnen komen. De oefeningen bij een bootcamp worden gegeven met de attributen die de omgeving biedt (denk aan een bankje, trappetje etc.), waardoor het trainen al snel functioneel wordt en hier kan je nog wel eens wat aan hebben 😀

Punt 6: Je bent niet bang om een beetje vies te worden

Last but not least: je moet niet bang zijn om vies te worden. I mean, veel verschillende spiergroepen trainen lukt niet als je braaf op je schoenen blijft staan. Nee, dat wordt rollen, opdrukken en je billen vies maken. En als het dan ook nog eens beetje begint te regenen en de wormen boven de grond kruipen.. Dan moet je dus niet bang zijn een beetje vies te worden 😉

◊ ◊ ◊

Voor mij is het in ieder geval zeker te weten voor herhaling vatbaar. En hoe zit dat met jou? Denk je dat het iets voor jou kan zijn of doe je het misschien al lang en vertel ik je oud nieuws 😉 Let me know!

Liefs, Monique

IMG_3787

%d bloggers liken dit: