Zweverige gedachten en een borrelende maag

Published by

on

Al een tijdje borrelt er iets in mij. Iets wat ik niet goed kan definiëren of beschrijven. Iets waarvan ik zelf nog niet zo goed weet wat het is. Maar dat het borrelt dat is een feit. En dat het geen kwestie is van “iets verkeerds gegeten” is gelukkig ook een feit. Ik probeer het uit te leggen..

◊ ◊ ◊

Welke kant gaat het op?

Nu vind ik zelf het “er borrelt iets in mij” nogal zweverig klinken. En dat terwijl ik totaal niet van de zweverige kant ben en meestal met beton in mijn schoenen op de aardbol sta (stevig dus). Maar aangezien ik het borrelen zelf nog niet goed weet te plaatsen, is het wel iets vaags wat ik al een tijdje in mijn maag voel.

Na een paar maanden extreme vaagheid denk ik wel dat het inmiddels steeds meer vorm begint te krijgen. Ik denk dat ik langzaam schimmen begin te zien met waar mijn maag naartoe wil. Wat het dan is? Tja, simpel gezegd: IK WIL MEER.

Ik wil meer.

Hebberig, dat is hoe “ik wil meer” klinkt. Maar toch is dit niet wat ik bedoel. Ik wil dan ook niet meer “krijgen”. I mean, ik ben mega blij en dankbaar (ik blijf het een stomme term vinden, maar het is gewoon wel zo) met wat ik allemaal heb. Ondanks dat ook ik mijn tegenslagen heb gehad (en zo nu en dan nog heb), zou ik met niemand willen ruilen en ben ik blij met waar ik ga en sta.

Wat ik dan wel meer wil? Geven. Denk ik.

Het punt van “meer willen geven” is dat ik eigenlijk totaal geen idee heb of iemand wel de behoefte heeft “te ontvangen” wat ik “te geven” heb.. snap jij het nog? Mocht je het niet meer snappen, dan snap ik dat volledig en daarom ga ik het proberen uit te leggen.

IMG_3745

 

Schrijven, schrijven, schrijven.

Om specifiek te zijn zou ik graag meer willen schrijven. Iedereen weet nu wel dat ik van sporten houd en alles wat erbij komt kijken. De meeste weten nu ook dat ik niet bang ben over mijn vroegere eetstoornis te schrijven. Maar guess what? Er is meer.

Er zijn zoveel gedachten die door mijn hoofd dansen en zoveel gebeurtenissen die iets hebben gedaan met die gedachten, dat ik hier voor mijn gevoel iets mee wil. Ik mag dan pas 24 jaar zijn, maar ik denk dat ik in die 24 jaar (met name de laatste 8) enorm veel heb geleerd en ontdekt. En heel belangrijk; ik ben nog niet klaar met leren en ontdekken.

Ondanks dat ik nog lang niet klaar ben met het leren en ontdekken wil ik wel dingen delen. Dingen die ik heb geleerd of die mij handvatten bieden met bepaalde situaties om te gaan. Dingen die ervoor hebben gezorgd dat ik nu anders over een bepaald onderwerp denk dan hoe ik er vroeger over dacht. Dingen die mij helpen te zijn zoals ik nu ben, en mij helpen te doen zoals ik nu doe. 

Lifestyle

Nu is lifestyle een enorm breed begrip en zal je mij echt niet ineens over make-up zien bloggen of over hotspots in de stad (hoewel, dit is best wel eens leuk voor een keer). Maar meer over lifestyle schrijven wil ik wel.

Voor mij is dit het stukje lifestyle dat gaat over gedachten, een bepaalde instelling of gewoon bepaalde “problemen” die misschien veel mensen hebben maar niemand over praat. Ik ga dit niet schrijven op een psychologische manier, want ik heb nu eenmaal geen psychologie gestudeerd. Dit laat ik liever aan de experts over. Hoe ik het dan wel ga schrijven? Uit mijn eigen ervaringen en ideeën.

Wat kan je van mij verwachten?

Ik wil dus meer lifestyle onderwerpen bespreken op mijn blog uit mijn eigen ervaringen die ik heb opgedaan, meningen en gedachten. Wat je van mij kan verwachten zijn blogs die bepaalde onderwerpen aankaarten. Dit kunnen grote en brede onderwerpen zijn als “geluk” en “zelfvertrouwen”, maar ook onderwerpen als: “Hoe deal ik met zenuwen voor een sollicitatie gesprek?” of “Hoe ga ik om met een tegenslag?”.

Het kan dus goed zijn dat je het lang niet altijd eens ben met wat ik schrijf, maar dat hoeft ook niet. Voor de een werkt het tenslotte wel en voor de ander niet. Wat ik er dan mee wil bereiken? Die ene persoon op de aardbol die er wel wat aan kan hebben. Of dit er nu een is of dat dit er 1000 zijn, doel bereikt.

◊ ◊ ◊

Wat denk jij van mijn borrelende maag? Zou jij graag meer over lifestyle onderwerpen lezen? Of misschien heb jij al wel een onderwerp waar je graag mijn mening of ervaring zou willen lezen: laat het mij dan vooral weten in een reactie of email! 🙂 Ik ben benieuwd wat jullie denken..

Liefs, Monique

2018-02-17 15.09.08

 

%d