Wat is er gaande?

Published by

on

Jeetje, het lijkt een eeuwigheid geleden dat ik voor het laatst een blog heb geschreven. Sterker nog, het ís een eeuwigheid geleden. Of nouja, toch bijna een heel jaar zie ik net. Of er in het afgelopen jaar veel gebeurd is? Uiteraard. Maar een jaarverslag zal ik niet gaan schrijven. Nee, ik neem je liever mee in het nu. Waar ben ik mee bezig?


Werk

Wellicht heb je meegekregen dat ik een klein jaar geleden met een nieuwe baan ben gestart. Momenteel werk ik als sportvoedingsdeskundige binnen Team Jumbo-Visma (wielrennen). Ik weet niet of er zoiets als een “standaard baan” bestaat, vast niet, maar een ding weet ik wel: dat is dit absoluut niet. Zoals ik ergens ook wel had verwacht (en dan nog twee schepjes erbovenop) is het werken in een topsport omgeving pittig, maar vooral ook heel erg afwisselend en interessant. Uiteraard gaat er veel energie inzitten, ben ik mezelf al twintig keer tegengekomen en gaat dat ook nog vaak genoeg gebeuren, maar daartegenover staat dat het me ook bakken vol energie teruggeeft en ik onwijs mooie ervaringen (en momenten) heb opgedaan in een bijzonder team. Deze en komende maand ga ik even wat minder op pad met de ploeg, omdat het wedstrijd seizoen op zijn einde loopt. Dat geeft me ook iets meer ruimte voor het volgende:

Hardlopen

Uiteraard: hardlopen. Natuurlijk ben ik dat al die tijd gewoon blijven doen. Vorig jaar rond deze tijd kampte ik met een heftige en lange blessure. Ik heb mijn tijd genomen hieruit te klimmen en verstandig terug op te bouwen (met wat hulp van buitenaf, anders was ik sowieso te hard van stapel gelopen). Dat dit alles gelukt is had met mijn stip op de horizon te maken die ik steeds voor me zag: ik wil een marathon lopen.

Inmiddels is het nog maar één maand en één dag (ik schrik er zelf van nu ik me besef dat het zo dichtbij komt) tot ik op deze stip sta. Hopelijk dan. Want natuurlijk is heel blijven nog altijd de grootste uitdaging en daarmee ook mijn grootste doel voor de komende tijd. Momenteel ga ik het laatste zware trainingsblok van mijn voorbereiding in, wat betekent: veel kilometers, veel slapen en fysiek rusten, veel eten maar vooral: veel genieten (want ik vind dit (nog) leuk)!

Ik denk dat ik hier ook graag de draad wat betreft bloggen weer een beetje mee op wil pakken. Heb jij specifieke vragen over mijn voorbereiding? Laat het even weten!

Andere dingen

Verder besteed ik momenteel meer tijd aan voor mij nieuwe dingen, nieuwe hobby’s. Of misschien afgestofte hobby’s van lang geleden. Ik ben meer gaan fotograferen (andere dingen dan hardlopen) en daarnaast weer meer gaan schrijven. Ik gebruik de (digitale) pen met name voor random tekstjes en gedichtjes maar misschien dat bloggen hier weer onderdeel van wordt, want stiekem: ik had het best gemist.

Liefs, Mo

Wil je op de hoogte blijven als ik iets schrijf? Abonneer je dan zodat je een melding krijgt (verder ontvang je geen mails):

%d bloggers liken dit: