Review: Asics Nimbus (22)

Published by

on

De allereerste hardloopschoenen die ik kocht: Asics Nimbus, nummer 17. Mijn wekelijks aantal kilometers vlogen omhoog en eigenlijk wilde ik niet meer zonder deze schoen. Er volgde er dan ook nog veel, zeker in mijn tijd als Asics Frontrunner, waarmee ik vele mijlpalen behaalde en onder andere mijn eerste en enige volledige marathon liep! Bij nummer 20 stopte mijn Asics Nimbus avontuur, maar gelukkig niet voor heel lang. Afgelopen week mocht ik dankzij Plutosport.nl namelijk kennis maken met de Asics Nimbus 22 (en ja, er is inmiddels zelfs al een 23, maar je moet wat te wensen over houden toch? 😉 ). Hoe het mij bevalt na lange tijd weer op de Nimbus te lopen en wat ik van de schoen vind? Je leest het hier:


Ascis Nimbus

Eerlijk is eerlijk, ik ben misschien wel een beetje bevooroordeeld als het over de Asics Nimbus gaat. Vanaf moment één, of beter gezegd 17, vond ik het al een fijne schoen waarop ik eigenlijk altijd lekker kon lopen. Een nieuwe versie stelde nooit teleur en stiekem verwachtte ik dan ook niets anders van de nummer 22. Maar goed, je weet het uiteraard nooit zeker dus kon een uitgebreide test niet ontbreken.

Type schoen

Voor mij is de Asics Nimbus eigenlijk altijd al de perfecte duurloop schoen geweest. In eerste instantie, omdat ik simpelweg niets anders deed dan rustige duurlopen (ik bedoel, wist ik veel), maar ook later toen ik eindelijk eens van de termen ‘interval’ en ‘baantraining’ had gehoord. Langzaam verzamelde ik verschillende typen schoenen voor verschillende typen trainingen, maar de Nimbus bleef mijn favoriete duurloop schoen.

Waar zit dat hem in en geldt dit ook voor de Nimbus 22?

In eerste instantie is het voor een duurloopschoen met name belangrijk dat hij lekker zit. Het is tenslotte de bedoeling dat je de schoen lang aan kan houden, dus een beetje comfort is wel gewenst. Daarbij is een goede ondersteuning erg fijn, reken maar dat je na enige tijd vermoeid begint te raken en wanneer je als een zandzak begint te lopen (ik praat over mezelf) is wat extra ondersteuning nooit mis. Voor mij voldoet de Asics Nimbus 22 aan deze belangrijke punten. Hoe de schoen dat doet?

Eigenschappen van de Asics Nimbus 22

De schoen biedt zowel flexibiliteit, stabiliteit als ondersteuning op de juiste plek. De zool onder de voorvoet is vrij flexibel. Dit zorgt ervoor dat de afwikkeling gemakkelijk gaat, wat uiteraard fijn voelt. De zool bij de middenvoet en hak is juist wat stijver. Ook dit is voordelig, omdat het op deze manier stabiliteit en ondersteuning kan bieden op de plekken waar je het nodig hebt. Je kunt dit ook een beetje terug zien op de foto’s. Tot slot is de zool voorzien van FlyteFoam (of de zogenoemde FlyteFoam Propel-technologie) en gel, wat zorgt voor veerkracht en een goede demping.

In de praktijk

Nu klinkt dit misschien allemaal ietwat technisch. Natuurlijk zul je niet elk detail zo een, twee, drie bewust voelen wanneer je bezig bent met je kilometers. Toch merk ik in de praktijk wel degelijk wat de schoen voor mij doet. Op woensdag begin ik bijvoorbeeld vaak redelijk vermoeid en stijf aan mijn korte ‘losloop’ duurloop, vanwege de intensieve training van dinsdagavond. Sterk blijven lopen kan een uitdaging zijn en de zoutzak in mij komt al snel om de hoek kijken. Net zoals dit bij mij gebeurt aan het eind van een lange duurloop. Op dit soort momenten merk ik goed dat de Nimbus 22 mij voldoende steun kan bieden om welke duurloop dan ook comfortabel te voltooien.

Conclusie

De Asics Nimbus 22 doet niet onder aan mijn hoge verwachtingen (en ik gok dat de Nimbus 23 dit ook niet zal doen). De schoen biedt zowel steun en stabiliteit, als flexibiliteit. Met deze eigenschappen kun je absoluut veel kilometers maken. En oja, dat de zool dan ook nog eens slijtvast is (AHAR), maakt dat ook dít je vele kilometers niet in de weg hoeft te staan (toch fijn).

De eigenschappen van de Nimbus 22 zijn wat mij betreft ideaal voor een goede duurloop schoen, maar misschien doe ik de Nimbus hiermee wel tekort. Het belangrijkste wat deze schoen geeft is namelijk comfort, en onthoudt: met comfort kun je eigenlijk elk type training prima voltooien! 😉

Wil jij de schoen ook proberen?

Ik ontving mijn Asics Nimbus via Plutosport.nl binnen no time op de deurmat. Mocht jij ze ook willen proberen, of iets anders van Asics zoeken, dan kan dat via de volgende link:

Liefs, Mo

%d bloggers liken dit: