Dagboek #16

Published by

on

35 hardloopkilometers, 62 fietskilometers, 1 puzzel, 7 bakken havermout en 24 boterhammen. Zo zag mijn afgelopen week eruit:


Maandag

We zitten al zon 10 maanden in “semi Corona lockdowns” en pas nu begin ik een beetje mijn ritme te vinden in de dag. Hoewel ik al erg lang aan een vorm van yoga doe (na het hardlopen met name), wordt het de laatste weken ineens onderdeel van vrijwel elke dag. De lichamelijke positieve effecten is waar ik het al die tijd voor deed (en nu nog), maar ineens lijk ik ook mentaal het een en ander te merken. Meer rust en meer productiviteit. Ik zal hier binnenkort eens meer over schrijven. Hoe dan ook, een prima maandag met hardlopen, werken & studeren!

Dinsdag

Een tijdje terug kreeg ik een vraag binnen via Instagram: klopt het energieverbruik op sporthorloge? Ik vond dit een interessante vraag. Dinsdag besloot ik het uit te zoeken en hier een blog over te schrijven, die kun je hier nog eens lezen! Mocht jij nou ook een vraag hebben? Laat het even weten, wie weet zoek ik het uit 🙂 Verder hield ik dinsdag een rustdag qua sport en maakte ik een lekkere wandeling als alternatief.

Woensdag

Leuk al dat fietsen, maar hardlopen maakt me nog altijd het meest gelukkig. Mijn benen staan te trappelen het lopen weer op te bouwen, met name figuurlijk dan. Letterlijk moet het nog een beetje rustig aan. Toch ging het vandaag goed! Ik deed voor het eerst in lange tijd blokjes van een kwartier en kwam op 8km uit. Dat smaakt naar meer.

Donderdag

Hoewel de meeste van ons wel weten dat eten na het sporten belangrijk is, is het ook daadwerkelijk DOEN soms nog een uitdaging. Ik vroeg me af hoe dit eigenlijk kon, dat verstand en gedrag zover uit elkaar liggen. Belemmerende overtuigingen of gedachten kunnen hier een oorzaak van zijn. Ik schreef 5 slechte redenen op om niets te eten na het sporten. Ook ik maak me hier heus wel eens schuldig aan, dus een nieuw doel: niet denken maar eten! Heb jij hier ook wel eens last van?

Vrijdag

Laatste (werk)dag voor het weekend en dat was een leuke. Ik had een nieuwe intake staan waarmee ik enorm veel zin heb aan de slag te gaan! Verder werkte ik ideeën uit, studeerde ik en liep ik zelfs al 9km hard (wederom in blokken van 15 minuten). Om het weekend in te luiden bestelde we een vegan kapsalon van de kapsalonfabriek (ken je dat? #Nonspon maar wel heel lekker!).

Zaterdag & zondag

Sinds lange tijd had ik NIETS gepland in het weekend. Eigenlijk was dat ook wel eens lekker. Ik liep hard op zaterdag, fietste op zondag, volgde de enorme prestatie van Björn Koreman (GEFELICITEERD), puzzelde (love it) en keek films. Best een lekker weekend al zeg ik het zelf, op naar een nieuwe week!

Liefs, Mo

Kerst 2020Kerst 2020

%d