Review: OMRON HeatTens

Published by

on

Ik kon wel janken vorige week, toen ik hoorde dat het deze keer toch echt menens was. Een blessure, alweer. In mijn onderbenen, alweer. Als gevolg van mijn stijve en stramme kuiten, alweer. Of eigenlijk: nog steeds. Ik was dus blij toen Coolblue mij de HeatTens wilde toesturen om te testen. Een apparaat dat met warmte- en elektrostimulatie massage geeft aan de spieren. Ik zeg niet dat dit blessures geneest of voorkomt, maar het zou misschien wel kunnen helpen spieren te ontspannen (in mijn geval dus die kuiten),zodat ze hopelijk minder snel tot echte blessures leiden. Mijn interesse was in ieder geval gewekt, METEEN PROBEREN DUS!

Next level massage

Om mijn kuiten te masseren of te ontspannen, gebruikte ik meestal een foamroller of simpelweg mijn eigen handen. Toch leek dit voor mij niet ‘diep’ genoeg te komen. Het masseerde wel degelijk de spier, maar echt reiken tot de plek waar ik de stijfheid had zitten (namelijk de diepe kuitspieren),deed het voor mijn gevoel niet. Het idee van warmte- en elektrostimulatie door mijn spieren sprak me dan ook wel aan. Dit zou misschien weleens veel ‘dieper’ kunnen komen en daadwerkelijk de spier kunnen aanpakken die mij dwarszit!

Hoe werkt het?

De HeatTens is te gebruiken voor verschillende plekken op het lichaam, zoals bijvoorbeeld je kuiten en voeten, maar ook bijvoorbeeld je schouder en rug. Het bestaat uit een apparaatje met twee elektroden. Op de elektroden plak je een gel (nodig voor de elektrische golven)die bij het product gevoegd zit. Vervolgens plak je één van de elektrodes aan het begin van de betreffende spier en de tweede elektrode aan het einde van diezelfde spier. Weet je niet precies waar het begin en het einde van de spier zit? Geen zorgen, in de handleiding van de HeatTens staat precies aangegeven waar jij je elektroden moet plakken voor het gebied dat je wil masseren. Handig!

Na het plakken van de elektrodes kun je het kastje aanzetten en een van de vele behandelingen kiezen. Je kunt kiezen voor een warmte- of juist een elektrostimulatiebehandeling. Maar ook het combineren van deze twee is mogelijk. Zat opties dus en voor elke spier wat wils.

Ontspan kuiten, ontspan.

Tijd voor mij om het apparaatje te gaan testen. Ik vond het stiekem ergens nog best spannend, en dan doel ik met name op het feit dat ik ZELF elektriciteit door mijn kuitspier zou gaan geleiden… Ik laat dit toch altijd liever aan een pro over. Een tikkeltje zenuwachtig plakte ik de elektroden op mijn onderbeen. Één net een stukje boven mijn achillespees en één net onder mijn knieholte. Met de handleiding stevig in mijn hand zette ik de HeatTens aan. In de handleiding kon ik het programma vinden dat goed geschikt zou zijn voor de kuit. Ik koos voor een combinatie van warmte- en elektrostimulatie en besloot het maar gewoon te ondergaan.

Een behandeling duurt standaard 30 minuten. En die 30 minuten? Waren heerlijk! Ik vond het een prettig gevoel de kleine schokjes door mijn spieren te laten gaan. Dit geeft echt het idee dat er iets ‘gebeurt’ als je begrijpt wat ik bedoel. De afwisseling met de warmtestimulatie maakte het eigenlijk een hele relaxte 30 minuten. Meteen erna plakte ik er (lettelrijk dus, met die elektroden)nog een tweede sessie achteraan, maar dan op mijn andere kuit. En oja, je hoeft dus echt geen pro te zijn voor dit kastje, om op een veilige manier een tikkeltje elektriciteit door je spieren te laten glippen 😉

Heeft het effect?

Of het apparaat echt effect heeft op mijn blessure, dat kan ik natuurlijk niet zeggen en dat is ook niet wat de HeatTens mij belooft. Maar dat het de bloedsomloop verbetert, de spieren ontspant en de pijn verlicht? Dat denk ik eigenlijk wel! De pijn in mijn kuiten was minder na de behandeling en de stijfheid leek te zijn afgenomen. Net als een goede massage dus eigenlijk. Ik ga dit apparaatje zeker meer gebruiken en dan niet alleen voor mijn kuiten, maar eh.. een lekkere ontspannende massage voor mijn rug lijkt me ook zeker niet verkeerd..

Nog specifieke voor- en nadelen?

De HeatTens is in mijn ogen erg geschikt voor hardlopers. Hardlopen geeft je spieren en pezen een flinke opdonder, wat dit apparaatje goed aanpakt. Maar ook voor mensen die om andere redenen last hebben van pezen of gewrichten kan de HeatTens misschien wel ene uitkomst zijn. Voordelen zijn verder voor mij dat het apparaat maar klein is, het kan dus overal mee naartoe. Je hebt ook geen batterijen nodig en kan het gewoon opgeladen worden met een stekker, die wordt meegeleverd. Nadeel? Er zitten maar twee setjes gelpads bij en deze zal je dan ook opnieuw moeten nabestellen (kan binnenkort ook bij Coolblue overigens, dat is dan weer handig).

Conclusie

Ik heb vertrouwen in dit apparaatje. Persoonlijk geloof ik er wel in dat dit werkt en ik ben dan ook zeker nog niet klaar met testen. Ik ben heel benieuwd wat het met mijn kuiten gaat doen als ik de HeatTens wat consequenter ga gebruiken (pas op: te veel gebruiken is dan ook weer niet goed!), maar voor nu vind ik het vooral heerlijk ontspannend!

Ben jij nu ook benieuwd naar de OMRON HeatTens? Je kunt hem hier bestellen bij CoolBlue (goed om te weten: vandaag flink afgeprijsd van 139,90 naar 99,95 🙂).

IMG_4928

Mocht je nog vragen hebben over het product, laat het mij dan vooral weten in een reactie of email! 🙂

Liefs, Mo

*Dit artikel is in stand gekomen in samenwerking met CoolBlue

Advertisement

%d bloggers liken dit: