Review: Asics Gel-Nimbus 20

Published by

on

Mijn allereerste “serieuze” hardloopschoen was de Asics Nimbus. De Nimbus 17 om precies te zijn. Hierop liep ik mijn eerste halve-marathon ever, in een betere tijd dan verwacht. Vervolgens kwam daar voor mij de Nimbus 19 (ja, ik heb er een overgeslagen I guess). Hierop liep ik mijn eerste Marathon, in wederom een betere tijd dan verwacht. En vorige week was daar dan het moment. Het moment dat ik mijn nieuwe schoenen mocht verwelkomen. De Asics Gel-Nimbus 20. En het kriebelt. Wat zou ik met deze schoenen gaan beleven?

◊ ◊ ◊

Part 1

Natuurlijk heb ik nog geen flauw idee. Ik heb namelijk nog geen concrete nieuwe doelen. Ik heb nog geen concrete plannen en ik heb al helemaal geen speciale nieuwe uitdaging in mijn hoofd die ik wil voltooien. I mean.. die marathon was in mijn gedachten toch echt even de hoogste stap die ik in mijn hardloopcarrière kon bereiken en tja.. die heb ik voltooid! Waar de nieuwe ASICS Gel-Nimbus 20 mij precies naartoe moet gaan brengen dat weet ik dan ook nog niet. En daarom beginnen we gewoon bij het begin. we beginnen met Part 1 en dat is: “Hoe bevalt de schoen eigenlijk?”

IMG_0929

Asics Gel-Nimbus 20 review

Ik geef toe dat het even slikken was toen ik de doos opende. Ik had van alles verwacht, maar gezien de vele zwarte Asics schoenen die de laatste tijd op de markt zijn gekomen had ik gewoon niet verwacht dat deze fluoriserend lime-kleurig zouden zijn. Maar hee.. HOE TOF IS DAT! Ik denk dat ik wel toe was aan wat kleur in deze donkere maanden en een beetje opvallen kan geen kwaad toch? Ze matchen in ieder geval prima met mijn overwegend “zwarte-hardloopkleding-kast-inhoud”.

What’s new?

Dus.. wat maakt de 20 dan zo anders dan de 19? Ten eerste het gewicht. Het is maar ongeveer 5 gram, maar hee.. elke gram minder is mooi meegenomen toch. Nu heb ik niet zo heel erg veel verstand van elke kleine specificatie. Maar mocht jij dit wel hebben, dan heb ik ze hieronder even naast elkaar gezet (Links: Nimbus 19 – Rechts: Nimbus 20):

Wat er precies nieuw of verbeterd is zit hem vooral in de kleine dingen, waar ik gewoon niet over ga schrijven. Wat ik dan wel kan schrijven? Well..Hoe de nieuwe Asics Nimbus 20 mij  bevalt!

What do I think?

Ik heb er nu een aantal rondjes op gelopen en ik ben enthousiast! Hoe ik op de een of andere manier met de Nimbus 19 soms nog het gevoel had op (lichte) klompjes te lopen, lijken deze mij beter te zitten. Ze voelen in ieder geval lichter (hoewel ik nu ook weer niet denk dat ik een verschil van 5 gram zou kunnen voelen, maar hee.. als het zo voelt is het prima right). 

Ze zijn aangepast en veranderd, maar het is en blijven echte Nimbus schoenen. Wat dat voor mij inhoud is dat ik het de best geschikte schoenen vind voor lange afstanden. Ze hebben een uitgebreide en goede demping, een goede algemene pasvorm* en ze maken bij mij nog altijd het gevoel los dat ik in een wolkje stap als ik ze aantrek.

Minpunten? Voor mij eentje. En hierbij verwijs ik naar het sterretje dat je hierboven ergens (on)opvallend ziet staan. Ik denk namelijk dat deze schoen over het algemeen iedereen goed zal passen. Het enige probleem dat ik zelf ervaar is dat ik ze een beetje breed vind en dit probleem had ik ook met de Nimbus 19. Nu denk ik dat dit komt omdat ik redelijk smalle voeten heb en ik dan ook graag een wat smallere schoen aantrek. Met de Nimbus heb ik de kans wat ruimte over te houden en een paar mooie blaren te creëren. Maar met een paar goede hardloopsokken en goede veterstrik-skills is ook dit probleem zo opgelost.

IMG_0930

Part 2

Part 2 kan ik nu nog niet schrijven en blijf ik jullie verschuldigd. Dit deel zou namelijk moeten gaan over waar deze nieuwe Nimbusjes mij gaan brengen en wat ik ermee zal gaan bereiken. Want dat ik er nieuwe mooie dingen op ga meemaken? Dat is iets waar ik zeker van ben. Kortom: to be continued.. 😉

◊ ◊ ◊

Heb jij deze schoenen al geprobeerd of staan ze toevallig nog op je wishlist? Heb jij nog vragen over deze schoenen of andere opmerkingen? Laat het me weten in een reactie of mailtje! 😀

Liefs, Monique

IMG_0928

%d bloggers liken dit: