Mijn favoriete hardloopevenementen

Published by

on

Afgelopen jaar heb ik aan meer hardloop events meegedaan dan OOIT tevoren. Wat waren mijn favorieten? Wat zijn mijn aanraders? Doe ik dit jaar weer mee aan deze runs?

◊ ◊ ◊ 

Mijn top 5 hardloopevents uit 2017

Waarschijnlijk weet iedereen wel wat mijn nummer 1 hardloopwedstrijd van afgelopen jaar was (iets met NEW YORK NEW YORK) en juist daarom laat ik deze even lekker buiten beschouwing. Ik jullie mijn top 5 hardloop events waar ik afgelopen jaar aan mee heb gedaan in NL.

Nummer 1: Amgen Singelloop Breda

Misschien ben ik een beetje bevooroordeeld. Maar de Singelloop in Breda blijft toch mijn all time favorite. In 2010 deed ik hier namelijk mijn eerste 10km run EVER. In 2016 deed ik hier mijn eerste halve marathon EVER. En afgelopen jaar deed ik weer de halve marathon als belangrijke training/test voor New York samen met Mari. Waarom deze loop zo leuk is? De energie, de mensen, de stad.. het is een groot feest! 

PS: het speelt natuurlijk ook mee dat het mijn hometown is en ik dan ook altijd veel bekende tegenkom waar ik een BOOST van krijg (vraag maar aan Mari..).

2017-10-01 14.55.12-6

Nummer 2: Dam tot Damloop

Deze loop heeft mij verrast dit jaar. Nog nooit eerder liep ik een wedstrijd rond Amsterdam en redelijk last minute kreeg ik de kans mee te doen aan deze run. WAT EEN SUPER TOF EVENT! Wat deze run zo leuk maakt? Je loopt geen rondje, maar zoals de naam het al zegt; van Dam tot Dam (Amsterdam tot Zaandam in dit geval). Een leuke route van 10 Engelse Mijl (16km – lekkere afstand ook) door een gevarieerd gebied, heel veel vermaak en nog meer support. Dikke aanrader dus!

21463345_10214454637026802_7384891411541926042_n

Nummer 3: Halve van Eindhoven

Misschien ben ik nu bevooroordeeld nummer 2 (ik heb hier namelijk 2 jaar gewoond), maar ook de halve van Eindhoven vond ik enorm gaaf. Wat ik persoonlijk zo leuk vond aan deze run is dat hier niet alleen de halve marathon gelopen kon worden, maar ook de hele. Hierdoor doen er onwijs veel hardlopers mee en is het een groots en spannend event! Daarnaast weten de mensen in Eindhoven natuurlijk wel hoe ze een feestje moeten bouwen..

2017-10-08 16.02.16-2

Nummer 4: Wings For Life Worldrun

Wederom in Breda (toeval, I promise) maar deze run hoort toch ook zeker in mijn top 5 thuis. Deze run is zo bijzonder door het concept (wat ik nu al 20x verteld heb I guess?). Je loopt voor het goede doel en het event vindt plaats over de hele wereld op hetzelfde tijdstip. Extra bijzonder? Jij gaat niet over de finish, maar de finish haalt JOU in! Hoe sneller je loopt, hoe verder je komt voor de finish je inhaalt. Zo liep ik de eerste keer 18km en de tweede keer bijna 24!

2017-05-07 15.37.49-2

Nummer 5: Parelloop (Brunssum)

Deze is voor veel mensen misschien iets onbekender, omdat hij plaatsvindt in het verre verre zuiden (Brunssum dus). Ik liep er afgelopen jaar voor het eerst de 5km. Waarom dit event in mijn Top 5 staat? Het is een lekker snel parcours, waarbij je dus echt voor dat PR kan gaan! Daarbij doen er enorm veel wedstrijdatleten mee aan dit event (in een aparte start, wees gerust), waardoor het niet alleen leuk is zelf je run te doen, maar je daarna (of daarvoor) ook nog aan kan moedigen bij een spannende wedstrijd!

2017-04-02 10.55.14 HDR-2

 

Staan deze 5 runs weer op mijn hardloopagenda voor 2018?

Of ik deze 5 runs weer ga doen dit jaar.. I don’t know. Ik bedoel.. misschien moet ik dit jaar toch echt eens gaan kijken bij de Singelloop in Utrecht (die op dezelfde dag valt als mijn nummer 1)? Misschien zijn er andere hardloop events die beter passen bij mijn doelen voor dit jaar? En misschien wil ik juist runs doen die ik nog niet eerder heb gedaan, zoals Maastrichts Mooiste (SHAME ON ME DAT IK DIE NOG NOOIT HEB GEDAAN). Kortom.. ik zie het wel!

Welke runs ik wel sowieso ga doen de komende tijd en hoe mijn hardloopagenda eruit ziet voor 2018 vertel ik binnenkort in een nieuwe blog 🙂

◊ ◊ ◊

Wat waren jouw favoriete runs van 2017? Heb je nog aanraders waar ik echt aan mee moet doen? Of heb je zelf runs waar je dit jaar graag aan mee wilt gaan doen? Let me know!

Liefs, Monique  

 

IMG_0918

%d