Back on track, hoe doe je dat? 8 tips!

Published by

on

 

Potverdikkie, is die vakantie alweer (bijna) voorbij. En hoewel dit natuurlijk huilen is met 3 petten op, ergens is het ook wel weer fijn om je sportieve en iet wat gezondere leven dan in de vakantie (I guess) op te pakken toch? Tijd om weer BACK ON TRACK te komen! Maar.. hoe doe je dat? Ik geef je 8 tips!

◊ ◊ ◊

TIP 1: Stel een doel

De meest cliché tip zetten we maar meteen bovenaan (want het is oh zo werkzaam): STEL EEN DOEL! Met een doel heb je een duidelijk iets voor ogen om naartoe te werken en dit zorgt ervoor dat het “motivatie gedeelte” net wat gemakkelijker gaat. Stel dus een doel waar jij 100% voor wilt gaan (vooruit, 90% is ook goed). Misschien een spannende hardloopwedstrijd?

TIP 2: Keep it real

En dan heb ik het niet over de “keep it real” challenges waarbij je zonder make-up de straat over moet (van mij mag je die lekker ophouden), maar wijs ik op tip 1. Doelen stellen is heel effectief, maar zorg wel dat je ze “real” kan maken. Kortom, zorg dat je doelen ook daadwerkelijk haalbaar zijn. Hierdoor zal je gemotiveerd blijven en krijg jij een boost als je het doel behaalt.. WANT DIE GA JE DUS BEHALEN!

TIP 3: Subdoelen

Nog een tip om zowel tip 1 en 2 te ondersteunen: stel subdoelen! Kleine doelen op weg naar jouw grote moment zijn oh zo belangrijk, zeker als jouw hoofddoel pas over een half jaar of zelfs een jaar is. Wil je bijvoorbeeld in het voorjaar deelnemen aan je eerste halve marathon? Schrijf je dan ook eens in voor een 5 en 10km wedstrijd in jouw weg ernaartoe. Deze subdoelen houden je gefocust en gemotiveerd enne that’s what you need!

2017-08-24 16.52.30-4-1

TIP 4: Plan jouw trainingen in

Hoewel planningen maken niet mijn favoriete bezigheid is en ik er een haat-liefde verhouding mee heb, werkt het wel. Bepaal voor jezelf op welke dagen jij je workout wilt/gaat doen. Door deze momenten ruim van te voren vast te stellen is de kans groter dat jij je hieraan gaat houden. Mocht het een keer toch onverhoopt niet lukken door je lange werkdag of oma die wat hulp nodig heeft? Dan is dat wellicht een beetje balen, maar zeker weten geeft dat jou een extra boost om de training in te halen of je de volgende keer extra hard uit de naad te werken!

TIP 5: Beloon jezelf

Al dat harde werken voor de beste versie van jezelf.. daar mag wat tegenover staan! Zorg dus dat je ook zeker te weten jezelf zo nu en dan eens beloond! Heb je een subdoel behaald? Celebrate it! En dan bedoel ik niet meteen een beloning in de vorm van een hele slagroomtaart “just for you”, maar wat dacht je van een nieuwe outfit? Nieuwe hardloopschoenen of gewoon een lekker dagje naar de sauna? You deserved it!

TIP 6: Volg al je favoriete motiverende instagrammers

Mocht je nu na al deze 5 tips toch nog wat last hebben van motivatie problemen, zorg dan dat je even een dosis motiverende Instagrammers/Facebookers en/of atleten volgt! Want zeg eerlijk: zien doen, maakt doen.. right? Hopelijk dan 😉.

2017-08-27 11.22.49-7

TIP 7: Vraag je vrienden / familie mee te doen

Niets is zo lastig als alles in je eentje te moeten doen. Niet alleen krijg je dan minder “push” van je omgeving, maar wie weet staat het jou zelfs wel een beetje in de weg! Vertel je omgeving dus wat je doelen zijn en wat je plan is. Zorg dat zij jou kunnen steunen en wie weet krijg jij je best friend wel zover met je mee te doen. Zeg nu zelf, samen sportief & gezond doen is toch leuker dan alleen?

Tip 8: Doe mee aan een challenge!

Last but not least: doe mee aan een challenge! Dit zijn eigenlijk tip 1, 2, 3 en 5 in een. Een challenge is een mooi doel of subdoel, is als het goed is “real” en wordt vaak beloond (maar dan door iemand anders, ideaal toch?). En om je daar een handje bij te helpen.. In September kun je weer een leuke Runningwithmo Challenge verwachten! Inclusief leuke beloning.. To be continued.. 😀

◊ ◊ ◊

Dus.. wat wordt jouw doel? Let me know, ik ben benieuwd!!

Fijne dag!

Liefs, Monique

2017-08-25 16.10.25-3

%d