Dagboek #19: iets te enthousiast

Published by

on

Terug aan het werk, terug aan de studie, iets te enthousiast en lang leve de tennisbal. Zo zag mijn afgelopen week eruit:


Maandag

Eerst had ik moeite met vakantie nemen, nu heb ik moeite met weer aan het werk gaan. Ik zal vast niet de enige zijn die wat opstartproblemen had. Gelukkig weet ik dat als ik weer eenmaal aan de slag ben, ik vanzelf de focus en flow wel weer terugvind. Maandag nam ik er maar gewoon de tijd voor, ik startte op, maakte nog een “inspiratie” wandeling en deed verder eigenlijk gewoon veel te weinig 😉

Dinsdag

Vorige week ging het hardlopen eigenlijk best weer lekker. Ik kon een ronde van 13 én 14 kilometer lopen in die week en de pijn werd eerder minder dan meer, dus dat gaf vertrouwen. Na een rustdag op maandag ging ik dinsdag weer voor een rondje. Het ging oke, maar toch niet zo lekker als ik had gehoopt. Was ik de week ervoor iets te enthousiast geweest?

Woensdag

De flow en focus zijn terug. Woensdag werkte ik aan een inhoudelijk artikel over supplementen voor de sporter. Want wat vind ik hier nu eigenlijk van en hebben wij ze nodig? Het uiteindelijke artikel kun je hier teruglezen. Verder maakte ik nog een looprondje met de hoop dat het beter zou gaan dan gisteren. Dat ging het, maar toch nog niet van harte (hmm).

Donderdag

De vakantie is voorbij dus ook het stukje persoonlijke voedingsbegeleiding pakte ik weer op. Gaandeweg leer ik ook steeds beter welke kanten ik hiermee op wil, maar daar zal ik later eens meer over delen. Verder besloot ik het hardlopen te laten rusten en een virtueel rondje op mijn nieuwe Tacx Flux Smart te maken. Ik kan je vertellen, ik was KAPOT (#loveit!).

Vrijdag

Deze week leek langer te duren dan ooit. Maar hee, we zijn er weer hoor. Vrijdag begon ik met een klein hardlooprondje van 5 kilometer en verder was ik met name aan het studeren tot de klok 16u sloeg en ik het wel tijd vond voor weekend 😉 In de avond stond ons een heerlijk diner te wachten thuis bij twee vrienden en ik moet zeggen, het hele kerst en oud en nieuw gevoel kwam meteen weer even terug. Wat een fijne avond!

Zaterdag

Ik bleef iets langer in bed liggen op zaterdag, het was nodig 😉 In de middag maakte ik nog een looprondje, want oh wat was het een mooie stralende dag! Toch voelde ik na het rondje dat ik op korte termijn wat gas terug moet gaan nemen. De pijn werd namelijk nu niet meer minder, maar blijft een beetje hangen op de achtergrond en mijn bilspier staat flink op spanning. Terwijl ik dit schrijf besef ik me hoe eigenwijs ik ben, want:

Zondag

Ik maakte toch een laatste rondje van de week op zondag. De zon haalde me over. Het was te lekker om niet te gaan en met een week grauw weer en regen in het vooruitzicht, leken die dagen mij een geschikt moment om echt gas terug te nemen. Ik maakte dus nog één rondje op zondag en eigenlijk voelde het als de fijnste run van de hele week. Gelukkig maar, ik had het mezelf niet vergeven als ik hierdoor alles erger had gemaakt. Ik besef me nu wel hoe mijn hoofd (en enthousiasme) mij nog altijd in de weg kan staan met het echt naar mijn lichaam luisteren. Hier ga ik komende week eens over nadenken en over schrijven, terwijl ik meer looprust neem dus 😉


PS: ik kreeg zondag veel reacties over de tip ik ik deelde op mijn Instagram over een tennisbal, dus hier nog eens: Een tennisbal is een super handig hulpmiddel om je spieren los te maken. Plaats hiervoor de tennisbal tussen de muur en de zere spier en duw of rol heen en weer. Zelf helpt dit mij enorm om specifieke spieren in mijn rug en bil los te maken!

Liefs, Mo

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

%d bloggers liken dit: