Dagboek #12

Published by

on

De emmer liep over.


Om heel eerlijk te zijn gaat het gewoon even niet zo lekker. Best verwarrend, want er heeft zich niet specifiek een probleem of voorval voorgedaan. Eigenlijk heb ik helemaal geen grote problemen (gelukkig), hoe kan het dan dat ik me zo voel?

Ik ben een beetje gewend deze gevoelens weg te wuiven. Waarom zitten treuren als er geen grote problemen zijn? Waarom zou ik me niet goed voelen terwijl er niets ergs aan de hand is? Ik ben van mening dat je met een goede mindset een eind kan komen dus hop, schouders eronder en doorgaan is mijn motto.

Dit is wat ik de afgelopen weken dan ook probeerde. Ik had kleine tegenslagen, maar ach die heeft iedereen, zeker nu. Geen reden om mezelf uit het veld te laten slaan vond ik. Ik stond op en liep gewoon weer door. Maar ik merkte dat het doorlopen deze keren niet zo soepel ging (letterlijk dus ook, maar in dit geval even figuurlijk).

Zondagmiddag crashte mijn telefoon. Gisteren bracht ik de hele dag door met het proberen te maken van dit ding. Hoewel het ergens wel rustgevend was dat ik letterlijk niets “kon” (ik ben over het algemeen best goed in mijn telefoon met rust laten, maar het gevoel van eigenlijk nog iets moeten doen kan ook stress geven) en ik mezelf best kalm voelde (ik heb slechts een keer een gevloekt), liep de stress denk ik ongemerkt erg hoog op. Want ja, mijn werk is tenslotte voor een groot deel afhankelijk van mijn telefoon. Ik bracht vier uur lang door in de Media Markt (waar ik overigens enorm veel toegewijde hulp kreeg), maar moest helaas in de avond zonder mijn telefoon de winkel weer verlaten. Stuk. Op voor reparatie.

Het was weer een druppel. Het was weer een duwtje tegen mijn al wankele lijf. Wederom was het geen groots probleem (ik bedoel, heb tijdelijk een andere telefoon en met de kosten komt het vast goed), maar ineens was het toch teveel. Redelijk onverwacht voor mijzelf, liep mijn emmer totaal over en ik viel om.

Het wegwuiven van gevoelens heeft eigenlijk niet veel nut. Het betekent niet dat als je problemen (hoe groot of klein ze ook zijn) wegwuift, ze er dan ineens niet zijn. Elke druppel is er een die de emmer kan doen overlopen. De ene keer is de emmer namelijk wat kleiner dan de andere keer en kan er simpelweg minder in.

Een goede mindset kan je blijkbaar niet altijd overeind houden. Maar dat geeft ook niet. Een goede mindset kan je namelijk wel helpen weer op te staan en de emmer een stuk leger te kiepen. Mijn emmer lijk weer wat minder zwaar en ja, dat loopt toch gelijk een stuk minder wankel 🙂

Liefs, Mo

Previous Post
Next Post
%d