Dagboek #7

Published by

on

Op de radio, een berg motivatie voor het hardlopen, een fancy thuisdiner bij Ottolenghi nummer twee in spé en start van de toer voor ALS. Zo zag mijn afgelopen week eruit:


Maandag

Ligt het aan mij of hebben jullie ook dat elke dag meer op elkaar begint te lijken? Ondanks dat er een nieuwe week is aangebroken, begon ik ook mijn maandag gewoon relaxt (net als elke andere dag?) met een lekker ontbijtje en het schrijven van mijn dagboek. De rest van de dag bestond met name uit werk en studeren. Hardlopen deed ik vandaag niet. Na de duurloop van zondag was het hoog tijd voor herstel. Ik maakte nog wel een kleine wandeling aan het eind van de dag voor wat buitenlucht en mijn vriend verzon een leuke(?) kracht- en stabiliteit workout voor ons beide.. Spierpijn gegarandeerd.

Dinsdag

Ik zit lekker in de flow wat betreft studeren. Ik knalde de dinsdag dan ook nog even flink door en voor ik het wist was het al einde dag en tijd voor een intervaltraining waar ik geen bal zin in had. Hoe ging ik dit leuker maken voor mijzelf? Twee strategieën: 1) een nieuw rondje, 2) een zo afwisselend mogelijke intervaltraining. Ik deed beide en ik moet zeggen, het ging eigenlijk heel erg goed!

Woensdag

Gisteren hield ik heel de dag mijn eten bij om een nieuw eetdagboekje te schrijven. Hier was veel vraag naar en hoewel ik vind dat ik hier voorzichtig mee moet zijn, kan het misschien (en hopelijk) wel wat inspiratie en inzichten geven. Verder had ik die dag nog een intakegesprek staan, een berg administratie te doen, deed ik een rustig looprondje en in de avond installeerde ik me op de bank voor NN World Record Day. TWEE nieuwe wereldrecords op een avond, wauw, deze woensdag gaat de geschiedenisboeken in!

Donderdag

Stromende regen kon mij er niet van weerhouden gewoon mijn intervaltraining te doen. Ik deed vier keer zes minuten tempo en werd bij thuiskomst beloond met een leuk pakketje. Oortjes van Teufel Audio, hier komt binnenkort een review over! In de avond had ik een diner gepland staan waar ik al lang naar had uitgekeken. Een tijdje terug heb ik Dainy voor haar verjaardag namelijk het kookboek van Ottolenghi cadeau gedaan dat hoog op haar verlanglijst stond. Dainy bood aan een diner voor mij te koken (of misschien heb ik dat geeist na het geven van dat boek?) en ik moet zeggen: Ottolenghi + Dainy’s kookskills = hemel op aarde. Het was heerlijk!

Vrijdag

Komend weekend start Toer voor ALS. Ik deelde een persoonlijke blog over deze ziekte die dicht bij mij staat. Het plan is zoveel mogelijk kilometers te maken en geld op te halen om de strijd aan te gaan met deze ziekte (meedoen kan nog altijd :))! De rest van de middag bestond uit studeren, een klein looprondje en in de avond: pizza, wijn en een hoop van die snoepbiggetjes (ken je die nog? Ik was er dol op. En nog steeds blijkt), WEEKEND dus!

Zaterdag

De zon, yes! Ik had gedacht dat het de hele dag zou regenen, dus dit kwam goed uit. Mijn ouders stonden dit weekend namelijk op een boerencamping vlak bij mijn huis. Ik besloot een ‘op-en-neertje’ te rennen om zo een bezoek aan paps en mams met hardlopen te combineren! Iets verder dan gepland (18km bij elkaar) en helaas toch een regenbui op mijn kop (terugweg), maar wel een leuke ochtend! De rest van de middag heb ik maar braaf op de bank doorgebracht en voor de gelegenheid (lees: alleen maar regen) toverde ik de Wii uit de kelder #mariokarttoernooi #welgewonnennatuurlijk !

Zondag

Een drukke en leuke dag voor de boeg! In de ochtend werd ik geïnterviewd door ALLsportsradio, om te vertellen over ALS en mijn persoonlijke ervaringen met deze ziekte. Toer voor ALS is nu officieel van start! Ook ik ging mijn eerste kilometers maken en dat combineerde ik met de Singelloop van Utrecht tijdens NN Running Day. Ok, dat ging beter dan gepland. Ongemerkt liep ik op de seconde PRECIES mijn PR die ik al enige tijd had staan op de 10km: 43:16. Maar nu tijdens een intervaltraining.. Dat smaakt naar meer (waar kan ik een 10km wedstrijd lopen binnenkort?). In de avond ging ik samen met hardloopmaatjes Lizzy en Marijn eten bij ons favoriete restaurantje WAKU WAKU. Een vegan kapsalon, vegan bitterballen en een erg lekker toetje, we hadden het (en elkaar) gemist!

Liefs, Mo

%d