Wat eet ik op een dag?

Published by

on

Het plan: meer tussendoortjes eten. De uitvoering? Kan beter. Ik kreeg een aantal keer de vraag of ik weer eens wilde delen wat ik zoal eet op een dag. En hoewel ik natuurlijk liever een eetdagboekje had laten zien waarin ik mijn doel “meer snacken” volledig op de rit heb, is dat nu eenmaal nog niet het geval en deel ik gewoon hoe het er momenteel voor staat. Dus wat ik zoal eet op een dag en wat er wél steeds beter gaat? Ik neem je mee naar dinsdag 6 oktober:


Ontbijt

9:30 – Oke, het thuiswerken zorgt er wel voor dat ik iets later ontbijt dan ik voorheen gewend was (ook best lekker trouwes). Ik begin mijn dag vrijwel altijd met een bak havermout en twee koppen koffie. Vandaag bestond dit om precies te zijn uit:
○ 50 a 60g havermout + water
○ Lepeltje chiazaad
○ Flinke hand diepvriesframbozen
○ 250g lactosevrije kwark
○ Banaan
○ Hand rozijnen
○ Honing

Mijn plan om meer tussendoortjes te eten lukt zoals gezegd nog niet altijd evengoed. Misschien speelt het mee dat mijn ontbijt ook wat later was. Hoe dan ook, tussendoor dronk ik water en om 13:00 begon ik aan mijn lunch.

Lunch

13:00 – Als lunch eet ik nog altijd het liefst brood (ik ben een groot broodfan). Vandaag bestond mijn lunch uit:
○ Twee sneeën brood met hummus, plak 30+ kaas, kalkoenfilet en spinazie
○ Een snee brood met halvarine en een dikke plak parelkandij ontbijtkoek
○ En een stuk komkommer voor wat extra groen

Tussendoortje (1)

16:15 – Eind middag staat er een interval hardlooptraining op het programma. Dat betekent hoge intensiteit en dus dat ik relatief veel koolhydraten zal gebruiken. Hier heb ik overdag al een beetje rekening mee gehouden en ook met het tussendoortje houd ik hier rekening mee. Mijn tussendoortje bestond uit een bakje Alpro Soja fruit yoghurt (bosbes) en 40g krokante muesli.

Tussendoortje (2)

18:00 – Ik stond op het punt de deur uit te gaan voor een training, maar merkte dat ik eigenlijk wel weer een beetje trek begon te krijgen (lege maag). Niet handig voor een pittige training waarbij ik veel energie ga gebruiken. Ik at nog snel een fruitreepje voor wat extra energie.

18:15 – hardlopen!

Post-run

20:00 – Hardlopen en nog boodschappen doen.. ik stapte ergens voor achten pas weer de deur binnen. Snel douchen en eten maken, maar eerst: hydrateren en wat voedingsstoffen binnenkrijgen. Dat deed ik met een blikje Doubdle (thanks Björn!).

Diner

20:45 – Pasta! Zeker na een intensieve training eet ik graag en koolhydraatrijke maaltijd. Vandaag bestond dit uit:
○ 125g AH verse tagliatelle all’uovo
○ 200g kastagnechampignons
○ 150g Roma cherrytomaatjes
○ 1/2 ui
○ Handje verse spinazie
○ 150g vegetarische balletjes
○ Half bakje Guacamole
○ Handje (misschien twee) geraspte 30+ kaas

Regelmatig eet ik voor het slapengaan nog een bakje kwark met wat cruesli. Maar omdat het avondeten nu zo laat was, heb ik die maar even laten zitten 😉


Wat mij betreft heeft het stukje tussendoortjes eten nog iets meer aandacht nodig (misschien vooral qua verdeling over de dag). Maar ach, is het ooit perfect? Ik denk het niet en dat hoeft ook niet. Ik merk namelijk wel dat ik steeds gemakkelijker op gevoel eet (bijvoorbeeld: een snack nemen wanneer ik trek heb, ook al ga ik een uur later dineren) en dat is voor mij het belangrijkst. Wat er wel steeds beter gaat de laatste tijd is meer koolhydraten eten. Hier had ik nog al eens moeite mee, terwijl ik dit op een zwaardere trainingsdag zeker meer nodig heb dan ik voorheen nam. Dat gaat de goede kant op dus!

Tot slot wil ik nog even vermelden wat ik altijd vermeld: wat ik eet op een dag is heel persoonlijk. Het hoeft niet te betekenen dat dit voor jou ook goed werkt. Wat iemand nodig heeft aan energie en voedingsstoffen is erg persoonlijk, zoek dan ook uit wat voor jou het beste werkt en wat jij nodig hebt 🙂

Liefs, Mo


%d bloggers liken dit: