Dagboek #3

Published by

on

Mijn tweede en tevens laatste dagboekje schreef ik op 16 december 2019. Waarom ik er zo snel mee kapte? Geen idee, maar ik gok dat mijn hoofd overliep met andere bezigheden. Inmiddels heb ik mijn tweede uitlaatklep teruggevonden (schrijven) en vind ik het na wat persoonlijke veranderingen juist leuk het een en ander bij te houden. Dagboekje nummer drie dus, over mijn eerste volledige week na de spannende beslissing, mijn trainingen, nieuwe hardloopdoel en een ontspannen weekend.


Maandag

Vandaag voelt als de start van mijn eerste echte ‘volledig eigen werkweek’. De blog die ik schreef over de spannende beslissing die ik heb gemaakt, heeft hier alles mee te maken. Het begint nu echt en ik moet aan de bak. Of ja ‘moet’, ik ‘wil’. Om ook daadwerkelijk effectief bezig te zijn begon ik mijn dag met het maken van weekdoelen, een tijdsplanning en het afhandelen van veel administratie. Gek hoeveel energie iets je kan geven wanneer je er echt voldoening uit haalt! Lichamelijk begon ik mijn week iets minder soepel, met een flinke stijve plek in mijn kuit. Ik besloot in de loop van de ochtend toch meteen maar een klein rondje te lopen na twee dagen looprust, om te checken hoe het ervoor stond. Het leek gelukkig beter te voelen na het lopen, maar echt zeker weten doe ik dat pas een dag later. Ik sloot de dag af met een blog over mijn nieuwe kleine (eet)doel: meer snacken en.. ik ontving een erg interessant boek van Jonathan Klaassen, iets waar ik later op terug zal komen.

Dinsdag

Wonder boven wonder, het loopje van gisteren heeft niets meer dan goed gedaan. De stijve plek in de kuit is bijna weg en na wat foamrollen voelt het eigenlijk best oké. Mooi, want er staat een intervaltraining op het programma na een paar uurtjes knallen. Acht keer drie minuten op tempo (plus in- en uitlopen) en aan dat tempo moet hoog nodig gewerkt worden. Ik heb namelijk besloten het marathondoel los te laten nu ook Amsterdam (logischerwijs) niet doorgaat. Mijn nieuwe doel is een snellere 10km tijd en daar moet nog het een en ander voor gebeuren! De training ging goed, de pijn lijkt verdwenen. Ik besteedde de rest van de dag aan mijn studie en de Tour de France.

Woensdag

Ik ben iemand die de dag graag rustig opstart. Ik begin met een ontbijtje en het bedenken welke drie dingen ik die dag sowieso gedaan wil hebben. Op woensdag was dat voor mij: werken aan mijn plannen, een ontspannen rondje hardlopen en een review schrijven over mijn sporthorloge. Om half 7 kon ik alles afvinken en maakte ik nog een kleine wandeling om de dag af te sluiten. Heerlijk!

Donderdag

Vandaag staat voor mij mijn studie centraal. Studeren vind ik leuk en dat heb ik altijd veel gedaan, maar ik ben niet iemand bij wie alles maar vanzelf gaat. Ik moet er redelijk hard voor werken om te komen waar ik wil zijn en dat is ook bij de opleiding die ik nu nog volg het geval. Gelukkig ben ik niet vies van hard werken, kortom: flink doorwerken vandaag! Ik sloot mijn studiedag met het volgen van de Tour de France, wederom een intervaltraining (die trouwens ook niet vanzelf ging) van vier keer zes minuten op tempo en tot slot een groot bord roti en een avondje Netflix.

Vrijdag

Mijne eerste week zit er bijna op. Ik schreef een blog over wat er nu eigenlijk allemaal speelt de laatste tijd en vervolgens studeerde ik nog een paar uur. Ik was eigenlijk niet van plan te gaan hardlopen vandaag, maar onverwacht wijzigde dat plan met een etentje bij de ouders van mijn vriend. Ik liep heen, mijn vriend terug. Ik besloot dat ik de geplande duurloop van zondag dan maar flink zou inkorten, of eigenlijk dus op te delen in twee dagen. Dat kan prima wanneer je traint voor een snelle 10km i.p.v. marathon dacht ik zo. Hoe dan ook: weekend!

Zaterdag

De training die vandaag op de planning stond zou wel eens zwaar kunnen worden. Ik volg overigens een soort van schema, als ik daar zin in heb. Zin had ik vandaag, maar dat de training zo zwaar zou worden had ik niet verwacht. Na mijn laatste tempoblokje kon ik bijna mijn ontbijt van de vloer vegen, maar wauw het was lang geleden dat ik zo’n tempo wist te behalen! De rest van de middag was ik niet veel meer waard en deze bestond dan ook vooral uit de Tour kijken en een klein dutje (of misschien iets minder klein, moet kunnen). In de avond besloten mijn vriend en ik dat het tijd was voor burgers en bier bij de Beers & Barrels, prima verdiend dacht ik zo.

Zondag

Nooit eerder liep ik zeven keer in de week. Ik weet ook niet of ik het zo snel nog eens doe, maar voor nu voelde het goed. Ik liep een klein rondje van een half uur en kwam hiermee over de 80km deze week. Het zijn niet de kilometers waar nu perse zo trots op ben, maar wel op het feit dat mijn lichaam dit aankan. En misschien nog wel meer: dat mijn hoofd dit aankan. Zoveel trainen vraagt namelijk om veel en goede voeding (hier en daar een uitzondering moet kunnen #bier) en dat is iets waar ik nog wel eens moeite mee had. Voor nu gaat het top en ik denk dat mijn uitdaging ‘meer snacken’ hier ook mee te maken heeft. Tijd voor rust na dit laatste loopje en een bezoek aan mijn ouders en zus in Breda!

Plannen voor de nieuwe week: genieten van het lekkere weer en studeren, studeren, studeren. Hoe zit het bij jou?

Liefs, Mo

%d bloggers liken dit: