Een spannende keuze

Published by

on

Doodeng, superspannend en of het verstandig is? Ik had werkelijk waar geen flauw idee. Pasgeleden maakte ik een belangrijke beslissing. Ik deelde deze al op LinkedIn en Instagram, maar in deze blog wil ik hier wat meer over vertellen. Want wat heb ik precies gedaan en waarom?


Mijn interesse in voeding en sport is altijd al groot geweest. Ik bedoel, deze blog had überhaupt nooit ontstaan als ik niet altijd al veel met sport en voeding bezig was geweest. Wat begon als persoonlijke interesse, vertaalde zich naar bepaalde studiekeuzes en uiteindelijk een diploma. Ik wist steeds beter wat mij echt interesseerde en welke kant ik op wilde gaan. Om deze reden begon ik in februari met een extra post-graduate opleiding, gewoon uit interesse. Wie had ooit gedacht extra te gaan studeren puur uit interesse? Nou, ik tot twee jaar geleden in ieder geval nog niet.

Mede dat ik mijn extra opleiding Performance Nutrition begon (ofwel sportvoedingsdeskundige, sportdiëtist of iets daar bungelend tussenin) starte ik ook met een nieuwe baan. Een baan als leefstijl coach bij Active Living. Dit was een nieuwe periode voor mij, want ik ging voor het eerst in ‘loondienst’ werken (oke, op bijbaantjes bij de appie en de chocoladefabriek na dan) en dit voelde na studeren, stages en ruim een jaar als freelancer dan ook als een soort van eerste ‘echte’ baan (snap je?). Corona gooide natuurlijk wat roet in het eten om snel mijn plek te kunnen vinden binnen de organisatie, maar ondanks dat had ik het er prima naar mijn zin.

Toch bleef er ergens iets kriebelen in mij. Hoewel ik het naar mijn zin had op mijn werk, vond ik studeren nog leuker. Ik bloeide op wanneer ik het had over voeding in relatie tot sport. En ik voelde een soort gekke energie in mij stromen wanneer ik dacht aan het werken met sporters en professionele atleten op dit gebied, het geven van workshops of presentaties, en het mensen wegwijs maken in de wereld van voeding en sport.

Dit gekke gevoel bleef en ik begon te twijfelen. Moest ik niet toch een stap in die richting zetten? Is dat wel echt wat ik wil? Wat wil ik eigenlijk? En moet ik mij niet eens gewoon volledig op mijn baan storten en hier mijn passie van maken, in plaats van al die interesses er nog eens bij te blijven doen?

Ik dacht altijd dat ik gewoon nog niet wist wat ik wilde. Tot ik erachter kwam dat ik eigenlijk dondersgoed weet wat ik wil. Het enige probleem was: angst. Angst om het vertrouwde te laten gaan en te veranderen. Angst om een stukje zekerheid te laten gaan (hoewel niets natuurlijk zeker is in deze Corona periode, maar dat terzijde), angst voor meningen van mensen die dicht bij mij staan en ja, angst om zonder geld te zitten. Natuurlijk is het zonde je te laten leiden door angst, maar ja deze angsten zijn nu eenmaal niet onrealistisch en dus niet zomaar aan de kant te zetten.

Wat ik wel heb gedaan.

Na lang nadenken, twijfelen en het niet denken te weten wat ik wil, was het tijd mijn angsten opzij te zetten. Ik weet eigenlijk heel goed wat ik wil en eindelijk durf ik de stap te nemen mijn dromen na te jagen. Ik laat een stukje zekerheid gaan (lees: mijn baan) om een stap in de richting te zetten waar mijn ambities écht liggen: voeding & sport.

Een enorm spannende tijd (zie angsten) waarvan ik nog niet precies weet hoe het gaat lopen. De komende tijd ga ik mij in ieder geval focussen op het afronden van mijn extra studie Performance Nutrition en het opdoen van ervaring. Ik start met het zelfstandig begeleiden van sporters, individueel of misschien bij een vereniging, op het gebied van voeding en prestatie. Tevens zal ik meer energie steken in het schrijven van wetenschappelijk onderbouwde artikelen op deze blog (of extern)*, om hopelijk ook iets voor anderen te kunnen betekenen die hierin geïnteresseerd zijn.

Een grote uitdaging, zeker nu. Maar als ik het nu niet doe, wanneer dan wel? Ik heb geen idee waar het eindigt, maar hoe het ook zal aflopen: ik heb het in ieder geval geprobeerd. En dat is iets waar ik nooit spijt van mag krijgen 🙂

Liefs, Mo

*Ik vind het leuk om ook voor anderen te schrijven of met anderen samen te werken. Ben jij of ken jij iemand die opzoek is naar een tekstschrijver of geïnteresseerd is in een workshop omtrent sport, voeding of gezondheid? Neem dan vooral contact met mij op 🙂


Previous Post
Next Post
%d