Een positieve boodschap

Published by

on

Een gekke tijd, nieuwe baan, verjaardag op de bank en een mooi initiatief. Wat een bizarre weken zijn dit he? Maar toch wil ik ook een positieve boodschap delen.


Wat een gekke weken zijn dit. Alles lijkt in een stroomversnelling te staan en geen enkele dag is hetzelfde. Ik denk dat ik niet de enige ben voor wie het vreemde dagen en weken zijn, op wat voor vlak dan ook. Ik besef me maar al te goed dat ik van geluk mag spreken, met name met mijn goede gezondheid, een relatief gezonde familie en vriendenkring en financiële zekerheid. Natuurlijk baal ik ook op sommige momenten (geen marathon, een verjaardag op de bank), maar dat alles valt in het niet met wat er nu speelt.

Toch wil ik ook positief nieuws delen. Dit heeft alles te maken met mijn nieuwe baan. Toen ik een tijd terug te horen kreeg dat ik in maart aan de slag kon bij mijn nieuwe baan was ik dolblij. Ik was al een tijdje toe aan een nieuwe uitdaging en stond dan ook te popelen om te beginnen. Maar natuurlijk kwam ook bij ons het Coronavirus om de hoek kijken. Gelukkig niet letterlijk op de werkvloer, maar er veranderde wel degelijk dingen.

Mijn start werd heel anders dan gepland, maar ik denk dat ik op geen betere plek ‘gek’ had kunnen beginnen als daar waar ik nu zit: Active Living. Ik werk bij een bedrijf dat zich inzet voor gezondheid. Een bedrijf dat preventieve medische testen uitvoert, leefstijlcoaching geeft (wat ik ook ga doen!) en mensen wil motiveren en activeren goed voor zichzelf te zorgen. Een hele goede match met mij dus als je het mij vraagt en juist in deze tijd ben ik heel blij dat ik onderdeel uitmaak van dit nieuwe team met deze visie. 

Vanaf dag één kon ik al hard aan de slag en samen met mijn collega’s ben ik een initiatief begonnen om op onze eigen manier een steentje bij te dragen in de strijd tegen Corona. We kunnen niet allemaal in een ziekenhuis werken, zorg aan bed leveren of een vaccin ontwikkelen. Maar we kunnen ook iets wél doen, namelijk goed voor onszelf zorgen. Juist in deze tijd. Want soms zorg je het best voor anderen door voor jezelf te zorgen. 

Wat ik bedoel? Laten we in deze tijd op zijn minst zorgen dat we zelf zo sterk, fit en gezond mogelijk blijven, voor zover dat kan. Extra groenten bij het eten, blijven bewegen of een uurtje eerder naar bed, allemaal manieren waarmee we voor onszelf zorgen. Laten we allemaal een klein stapje zetten en aan onze eigen fitheid werken, om hopelijk ook op deze manier de zorg zoveel mogelijk te ontlasten en risicogroepen te beschermen.

#fitagainstcorona , het lijkt mij tof als we hier elkaar in motiveren en helpen. Ik deel welke stap ik neem of wat ik verander en het lijkt mij super te zien wat jij doet. Als we allemaal laten zien dat we voor onszelf zorgen, geven we hopelijk de heel hard werkende zorgmedewerkers en alle andere mensen die zich momenteel vreselijk hard inzetten voor ons allemaal een steuntje in de rug!

Vind je dit een leuk initiatief en wil je meedoen? Plaats gewoon een story of post op Instagram met de hashtag #fitagainstcorona en laten we zo elkaar inspireren!

Gekke maanden dus, gekke weken en zeker een gekke dag. Mijn verjaardag vier ik vanavond gewoon gezellig op de bank, met een lekkere maaltijd en een goede Netflix serie. Tips? Die zijn meer dan welkom!

Doe jij ook mee?

Liefs, Mo

%d bloggers liken dit: