Tijd voor verandering

Ruim vier jaar geleden begon ik met dit platform. Ik veranderde mijn Instagram-naam naar @runningwithmo en zette een blog op. Onwetend van de hele community die er bestond en flink groeide, rolde ik zonder dat ik het wist de #fitgirlgeneratie in. Ik deelde mijn passie voor sport en mijn persoonlijke verhalen omtrent hardlopen, maar wilde het verschil maken door ook inhoudelijke kennis te delen op het gebied van sport en voeding. Iets waar ik tenslotte een opleiding in deed en heus wel iets vanaf wist. Toch ben ik al vier jaar lang aan het bloggen  (hoewel vaker niet dan wel, eerlijk is eerlijk) zonder te doen wat ik รฉcht wil doen. Wat ik wel deed vond ik leuk, maar de laatste tijd veranderde er iets in mij. Noem het een quarterlifecrisis of noem het groeien, maar hoe dan ook is het tijd om wat te veranderen.

Het hele idee van mijn blog en Instagram is ooit ontstaan, omdat ik mijn enthousiasme wat betreft het hardlopen wilde delen en ik wilde anderen hierin meenemen. Ik probeerde mensen te motiveren met tips, met redenen te gaan hardlopen en door het delen van mijn eigen rondjes. Met name dit laatste lukte best goed op Instagram. Later wilde ik mijn enthousiasme voor sport koppelen aan gezondheid en voeding en hier achtergrondartikelen over schrijven. Ik deed een studie in deze richting en wilde mensen helpen door ‘ingewikkelde’ onderwerpen te vertalen naar iets wat ‘begrijpbaar’ zou zijn. Een goede insteek, zo vond ik zelf. Maar in de praktijk? Ik schreef veel te weinig, poste vooral veel foto’s op Instagram en was met name ‘hardlopend Mootje’.

Ook leuk natuurlijk, ik ben tenslotte Mo en ik loop nog altijd graag hard. Maar ik ben meer dan dat. Nu hoef ik jullie daar misschien niet van te overtuigen, maar mezelf soms wel. Lang was ik nog een beetje onzeker over mijn kennis en wat ik kon. Dit is misschien ook niet gek als je nog student bent. Het is tenslotte een tijd waarin je nog veel aan het leren bent en die kennis komt uiteindelijk wel. Inmiddels ben ik anderhalf jaar geleden afgestudeerd en had ik dit onzekere gevoel tot een maand geleden nog altijd. Wat als ik helemaal niet voldoende weet? Kan ik wel zeggen wie ik denk te zijn? Kan ik wel goede tips en adviezen geven? Het hele ‘afgestudeerd zijn’ voelde niet anders dan ‘student zijn’. Maar hee, is dat erg? Verschilt het eigenlijk wel zo veel?

Ik denk nu van niet. Mijn studententijd was een groeiperiode waarin ik veel leerde en kennis op deed. Maar dit is niet ineens gestopt bij het behalen van mijn papiertje. Ik heb een hele grote interesse in voeding en sport en ik merk dat ik hier alsmaar over door blijf leren. Deze keer niet omdat het ‘moet’, maar omdat ik het ‘wil’. Zo zit ik nu in een vrij uurtje een ingewikkeld boek over sportvoeding door te nemen uit interesse, en niet omdat ik er morgen een toets over heb. Dat is toch mooi? (ik klink nu misschien oud, maar ik vind dat dus mooi). Mijn groei- en leerperiode van mijn studententijd gaat nu eigenlijk gewoon nog door. Al moet het wel vanuit mijzelf komen, want anders gebeurt er helemaal niets.

Ik ben dus absoluut niet uitgeleerd en weet nog niet alles (bij lange na niet). Maar ik heb nu wel door dat ik meer weet dan ik dacht en daar mag ik best wat zekerder over zijn. Stiekem heb ik in al die jaren gewoon hartstikke veel kennis op gedaan en de enige manier hier ook wat mee te doen en hier verder in te groeien is door het te doen en bezig te blijven. Het is normaal dat ik nog niet alles weet, nog veel moet leren en soms onzeker  hierover ben. Ik ben 26, ik mag best nog even doorgroeien hoor.

Wat heeft dit met mijn blog en Instagram te maken?

Nou alles dus. Het hardlopende Mootje (@runningwithmo) zijn is leuk, maar ik merk dat ik er niet veel voldoening meer uithaal simpelweg foto’s te delen van mijn hardlooprondjes. De insteek was mensen te motiveren en te helpen en die drive heb ik nog altijd. Ik haal veel meer voldoening uit een blog die mensen aan het denken zet, aan het schrijven van een inhoudelijk artikel waar ik zelf veel van leer en aan het dingen uitleggen aan andere mensen. Om deze reden, omdat ik meer ben dan ‘Running Mo’, veranderde ik vandaag spontaan mijn blog naar: movandevelde.com .

Ik gok dat mijn Instagram ook nog zal volgen, maar dat vind ik eerlijk gezegd best spannend. Geen idee waarom (misschien omdat @runningwithmo toch wel weer een naam is die al vier jaar lang aan mij kleeft, misschien nog 1000 andere redenen). Hoe dan ook, wordt vervolgd, dat is een ding wat zeker is.

IMG_6605

Gekke gedachten, of juist niet? Ik ben benieuwd wat jij hiervan vindt. En laat het mij ook even weten als je dingen hebt waar je graag over zou willen lezen of wat je graag zou zien ๐Ÿ™‚

Liefs, Mo

25 reacties

 • petrakerkhove

  Hele goede stap lieve Mo! Je bent meer dan die mooie blonde die rondgesloft. Je bent echt een grote Mo aan het worden en kennis delen is altijd een mooi iets. Goed dat je aan het definiรซren bent gegaan wie je echt bent en waar je voor staat. ๐Ÿ‘๐Ÿผ

 • Richard

  Wat een geweldige stap van je. Hoewel ik een tijd geleden ben afgehaakt met het volgen van je blog. Ik zou niet eens meer weten waarom eigenlijk. Vind ik dit een geweldig stap. Als ikniets mag aandragen wat ik vaak mis, overal dan he, is voeding tips die je met normaal eten goed kan toepassen. Zelf ben ik een iemand die geen noten eet en eigenlijk ook geen fruit. Ik volg sportrusten en daarin heb je Janneke Poort die heeft ook een (Tja hoe zeg je dat) dieet, maar dat zijn ook weer bijzondere gerechten. Ik heb een gezin thuis die ook mee moeten kunnen eten. Dat is nou wat ik mis. O ja en dat in combinatie met een intensieve baan. Wie weet dat jij hier iets mee kunt

  • Monique van de Velde

   Hee Richard, ik kan je eerlijkheid dan weer heel erg waarderen haha ๐Ÿ™‚ Dankjewel voor je bericht en vooral ook voor de input! Hier kan ik zeker wat mee en daar heb ik wel mijn meningen / gedachten over en tips voor ๐Ÿ™‚ Ik ga ermee aan de slag! Liefs, Mo

 • Jan

  Hele toffe stap! Ik weet zeker dat je uiteindelijk hiermee op een dieper niveau een grotere impact maakt dan je nu misschien denkt ๐Ÿ˜Š.

 • Suus

  Jij bent goed bezig lieve Piek (ja ja ik zal je noooit Mo noemen hoor ๐Ÿ˜) goede stap die je zet en blijf geloven in jezelf! Dat kan jij! Jij kan meer, veel meer, dan dat je zelf denkt! Kijk maar eens wat je tot nu toe al hebt meegemaakt en wat je hebt bereikt!
  Deze groooote nicht is zeer,zeer, trots op mโ€™n Piekie! โค๏ธ๐Ÿ’‹

 • Kevin

  Mooie stap Monique en ik weet zeker dat nu je voor jezelf duidelijk hebt wat je wil dat je je boodschap nog sterker kan over brengen. Ik kan niet wachten totdat je al die gefundeerde kennis over Sporten en voeding gaat delen,
  Ik zou inderdaad ook graag meer willen lezen over jou visie hoe een drukke onregelmatige baan te combineren met gezond betaalbaar eten zonder teveel bijzondere ingredienten en lange bereidingstijd en regelmatig sporten.

 • Maarten Prins

  Wat goed om te lezen en vooral ook tof dat je gelijk he insta er achteraan knalt! ๐Ÿ’ช๐Ÿผ
  Ik kijk uit naar iets meer โ€˜moโ€™ en iets minder โ€˜runningโ€™

  Goed van jou, goed voor jou ๐Ÿ‘๐Ÿผ

 • Dennes

  Een mens raakt nooit uitgeleerd. Werk zelf al 5 jaar voor mโ€™n huidige werkgever en iedere dag komt er kennis bij. Zonder uitbreiding van kennis staat het leven โ€˜stilโ€™.

  Dus Monique, ga vooral door met de zoektocht naar kennis blijf hongerig en keep groing! Ook buiten het sporten om.

 • Jermaine Maaijen

  Je weet hoe ik erover denk volgens mij.. Go for it! Geniet van het veranderingsproces. Dit hoort bij de weg naar succes. De nieuwe Mo kan weer nieuwe stappen maken. Wat anderen daarvan vinden is van ondergeschikt belang. De impact van de naamsverandering zal door je รฉchte volgers worden gerespecteerd. Het van mens zijn is dat je alle kanten op kunt.. Je bent geen boom ๐Ÿ™‚

 • Late runner'72

  Ik volg je nog niet zo lang maar ben er inmiddels wel al achter dat het me plezier doet om iets van jou te lezen. Enerzijds door de manier van schrijven ( enthousiasme…) en anderzijds de kennis die je bezit.Begrijp je volkomen en heel goed van je dat je deze stap maakt. Ondertussen blijf ik gewoon alles van je lezen. Grote Mo of kleine Mo ๐Ÿ˜‹ het is een herkenbare naam en de teksten spreken voor zich ๐Ÿ‘๐Ÿƒโ€โ™€๏ธ

 • dwichers

  Mooie stap! Aan de naam zal het niet liggen. Die heb ik altijd al dubbelzinnig gevonden en alhoewel het letterlijke rennen natuurlijk groot onderdeel was staat deze voor mij ook voor het figuurlijke ‘met jou meelopen in de wereld’, zien van en lezen over wat je hebt overwonnen, hoe je aantoont dat een ander kan wat jij hebt gedaan en meegaan met de tijd waar voeding nu steeds belangrijker lijkt te worden en jij (nota bene met waar je vandaan komt) nu kennis van hebt. Het is je naam niet, daar kun je zelfs nog goed gebruik van maken want het is een bekende geworden, het is je intentie. En die is zuiver en goed. Succes en bedankt voor alles wat je nu misschien een beetje af wil sluiten.

 • Esther p

  En mooie stap MO! Je hebt er hard voor gestudeerd en je hebt al veel ervaring, levenslessen ๐Ÿ˜‰ en voeding sport en gezondheid.
  Super om meer te posten dan hardloop foto’s!
  En doe vooral waar jij je goed bij voelt!
  Hardlopen was/ is een onderdeel van je leven. He studie en Interesse ligt in voeding en sport dus waarom dit niet delen idd.
  Zet ‘m op MO!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: