Review: Hyperice Hypervolt

Published by

on

Dat ik weer aardig wat kilometers kan maken, merk ik meteen. Stijfheid. Hoe meer kilometers ik maak, hoe stijver met name mijn kuiten en onderrug worden. Hoewel ik af en toe met een foamroller aan de slag ga, of mijzelf in bijna onmogelijke yoga posities werk, merkte ik dat dit voor mij niet voldoende is. Bang om weer een blessure te krijgen pak ik het nu serieuzer aan. Ik ontving van Coolblue de Hyperice Hypervolt om mij hierbij te helpen. In deze blog vertel ik je mijn ervaringen en deel ik mijn mening!

Stijve kuiten, een stijve onderrug en pijnlijke billen zijn voor mij de meest voorkomende pijntjes zodra ik weer langer en intensiever ga lopen. Hoe langer ik hier niets mee doe, hoe stijver ik word en hoe slechter mijn trainingen gaan. Wanneer ik stijve spieren heb kost elk loopje mij meer moeite en ik zit er gewoon minder lekker in. Vroeger liep ik gewoon door, want ik dacht het er wel uit te lopen. Dit gebeurde dus niet en hierdoor rolde ik weer in een patroon van overbelasting. Inmiddels weet ik eindelijk beter en weet ik dat ik meer aandacht aan moet besteden aan stijve spieren en gewrichten. 

Ik probeerde meestal een foamroller te gebruiken om mijn spieren los te krijgen. Maar persoonlijk vind ik dit niet zo ideaal. Het kost mij stiekem best veel moeite met een foamroller de juiste spier aan te pakken en deze voor meer dan tien seconden te masseren. Daarna worden mijn armen moe (misschien zegt dit meer over de kracht in mijn armen) of ik kom niet echt bij de juiste spier (herkenbaar?). Daarbij is je onderrug masseren met een foamroller ook niet echt een goed idee. Gevolg: ik laat de rol links liggen en wacht tot de spieren vanzelf loskomen. Wat dus ook al niet gebeurt (goh). Ik hoopte dat de Hyperice Hypervolt hier verandering in zou brengen. 

Voor mij zijn er een aantal factoren erg belangrijk aan een massage-item, wil ik het volhouden en vaker dan een keer in de maand te gebruiken (wat verstandig zou zijn). Een apparaat moet voor mij ten eerste makkelijk zijn. Het liefst wil ik het in een paar tellen kunnen gebruiken, zonder veel voorbereidingen te hoeven treffen. Ten tweede moet ik het op een ontspannen manier kunnen gebruiken. Op de bank bijvoorbeeld, in plaats van half verkreukt op de grond te liggen. Ten derde moet het zowel ontspanning als diepere massage kunnen geven. Enkel diepe massage is namelijk ook niet altijd goed. Tot slot moet het geschikt zijn voor mijn kuiten, billen maar ook zeker mijn onderrug. Dus, wat is en kan de Hyperice Hypervolt?

De Hyperice Hypervolt is een krachtig massage apparaat, die door middel van vibraties (trillingen) zijn werk doet. Het is een handmassage-apparaat, dus je zou hem gemakkelijk zelf moeten kunnen gebruiken om stijve spieren te masseren. Aangezien het apparaat best krachtig is, zou het ideaal zijn voor een intensievere massage. Het zou hiermee de doorbloeding van je spieren verbeteren en daarmee het herstel bevorderen. Het apparaat heeft drie standen, 5 verschillende massagekoppen die je erop kunt zetten en gaat een uur of drie mee. Klinkt als alles wat ik nodig heb, zo vond ik zelf. Nu nog kijken of dit daadwerkelijk het geval is 😉

Inmiddels heb ik het apparaat al meerdere malen getest en heb ik de voor mij grootste voordelen en nadelen ondervonden. Alles op een rijtje!

Voordelen wat mij betreft:

+ Het apparaat heeft vijf opzetstukken, die allemaal een verschillende vorm of grootte hebben. Dit is fijn zodat je elke spier aan kan pakken, zowel groot als klein. Een extra voordeel vind ik dat een van de opzetstukken bijzonder goed geschikt is voor mijn rugspieren. Het opzetstuk met twee koppen kan namelijk precies de spieren naast de ruggengraat aanpakken, die bij mij vaak erg gevoelig zijn. Top dus!
+ Het apparaat is letterlijk in drie tellen te gebruiken (pakken en aanzetten) oftewel, Mo-proof.
+ Ik kan lekker op de bank blijven zitten, terwijl ik mijn kuitspieren goed aanpak.
+ Het apparaat is krachtig en kan echt diepe massages geven, pijnlijk maar goed tegelijk.
+ Het apparaat heeft drie standen, wanneer je de lichtste stand gebruikt (en niet te hard drukt) kun je het ook op een ontspannende manier gebruiken.

Kleine nadelen (voor mij) zijn: 

– Het is nog best een ‘zwaar’ apparaat, dus mijn arm word na een tijdje wel moe. Maar dit zegt misschien dus meer over mijn armspierkracht. En eh.. wie weet ben ik over een maand wel een stuk sterker geworden hierdoor 😉
– Er zit geen tasje of doosje bij om hem op te bergen. Ik heb hem in huis gewoon nog in de doos zitten waarin hij geleverd is (perfecte maat), maar als ik hem mee zou willen nemen zou dit wel eens lastig kunnen zijn. Hoewel een toilettas of iets ook een oplossing zou kunnen zijn.

Al met al ben ik oprecht bijzonder blij met de Hyperice Hypervolt. Ik merk dat ik nu veel vaker mijn spieren masseer en hier meer aandacht aan besteed. Trainen is tenslotte niet alleen de sport beoefenen zelf, maar ook voeding, rust en herstel. Een aantal dingen hiervan zaten al goed en met dit apparaat vink ik ook het laatste boxje aan. Op naar een hopelijk blessurevrij 2020!

Zelf heb ik de Hyperice Hypervolt via CoolBlue. Mocht jij ook interesse hebben in de Hyperice Hypervolt, hier kan je hem eventueel ook bestellen . TIP: vanwege Black Friday is hij nu extra voordelig, dus eh sla je slag 😉 

IMG_3123

%d