Vraag & Antwoord #3

Published by

on

Beloofd is beloofd, het antwoord op nog wat van jullie vragen. Met onder andere of ik: liever zwarte of witte sokken draag, ik mijzelf terug zie verhuizen naar Breda, al fatsoenlijke pedalen heb gekocht, ik te kampen heb gehad met een sportverslaving tijdens mijn eetstoornis en eh.. nog veel meer!

1. Hoelang doe je al aan hardlopen?
In 2010 liep ik mijn eerste 10 kilometer. Hierna moest ik noodgedwongen een tijd stoppen vanwege mijn gezondheid. Zo’n 5 jaar geleden ben ik begonnen met consequent hardlopen (met een kleine break). In deze tijd liep ik altijd ongeveer zo’n 3 keer per week met als hoogtepunt de marathon van New York. Pas een klein jaar geleden ben ik “serieuzer” gaan hardlopen, waarmee ik bedoel dat ik gerichter en meer ben gaan trainen. Nu loop ik vaak 4 a 5 keer per week!

2. Heb je te kampen gehad met een sportverslaving in je tijd van je eetstoornis? En hoe heb je dit overwonnen?
Een absolute: JA. Ik sportte elke dag en deed alleen maar aan cardio, cardio en nog eens cardio. Ik putte mijzelf volledig uit. De eerste stap hier overheen te komen was dat ik het simpelweg niet meer mocht van de artsen, ander zou ik in het ziekenhuis belanden en dit wilde ik natuurlijk niet! Daarna ben ik strenger voor mijzelf geworden en besloot ik soms expres niet te sporten als de drang te groot was het wel te doen. Wanneer het een ‘moeten’ werd, vond ik juist dat ‘ik het niet moest doen’. Dit heeft wel geholpen. Ook af en toe een sportbreak van een week nemen heeft enorm geholpen. Hiermee kom je erachter dat er meer is dan sporten en je ook echt wel een keer zonder kan, zonder meteen al je fitheid te verliezen!

3. Zwarte of witte sokken?
Dit ligt aan zoveel factoren, het weer, mijn outfit, mijn mood, de vieze was, de schone was etc. Onmogelijk te beantwoorden dus 😉

4. Avond- of ochtendmens?
Oef dit verschilt ook per dag. Ik vind ochtenden heerlijk! Maar ik denk toch dat ik kies voor avond, aangezien ik het altijd heel leuk vind in de avonden iets sociaals te doen. Ik lig ook eerder laat op bed dan dat ik heel vroeg opsta!

5. Zie jij jezelf ooit terug naar Breda komen?
Weet ik niet! Voor nu zit ik prima in Utrecht, ben ik hier mijn leven aan het opbouwen en kan het dus goed zijn dat ik hier lekker blijf. Maar Breda voelt ook nog altijd als thuis en ik kom er graag. Ik sluit dus niets uit, zowel Breda als andere steden!

6. Wat is je absolute hoogtepunt met hardlopen tot nu toe?
Van de ene kant natuurlijk mijn eerste marathon, die van New York… Maar aan de andere kant vond ik de 5 kilometer die ik afgelopen jaar in 19 minuut 48 liep ook echt een hoogtepunt!

IMG_0944

7. Heb je de sportdrank die geschonken werd bij de marathon van tevoren getest/getraind? Zo ja, waar koop je het?
Nee dit heb ik eigenlijk niet gedaan. Tijdens mijn marathon heb ik gewoon gedronken wat er geschonken werd zonder het te testen. Wel had ik zoveel sportdrank en gelletjes op (de gelletjes heb ik wel getest en zelf meegenomen)dat ik misselijk was. Een volgende keer zou ik het dus houden bij met name water en mijn eigen gelletjes.

8. Hoe blijf je gemotiveerd om zo vaak hard te lopen?
Hier heb ik eerlijk gezegd gewoon totaal geen moeite mee. Ik vind hardlopen heerlijk. Niet alleen voor mijn lichaam (ik werk aan mijn conditie en voel me fitter) maar ook mentaal. Lekker een muziekje op en even geen afleidingen als alleen het hardlopen, de omgeving, mijn muziek en eh ik!

9. Wat is je favoriete maaltijd na het hardlopen?
Dat ligt er maar net aan wanneer op de dag ik loop. Ik kies altijd voor een combinatie van eiwitten en koolhydraten. Soms is dit mijn lunch (met extra veel kip op brood),soms mijn avondeten of soms juist een eiwitreep / shake of kwark met fruit. Een ding ontbreekt in ieder geval nooit: WATER.

10. Hoe heb je gezorgd dat je zooltjes kreeg omdat je zo “schots en scheef” was?
Ik hoorde van de chiropractor en sportarts dat ik toch echt zooltjes moest gaan aanschaffen. Vervolgens heb ik een vriend van mij om advies gevraagd, die zelf zooltjes heeft. Hij kende een hele goede podoloog en zo kwam ik terecht bij Footconnection! Ik ben heel erg tevreden 🙂

11. Raak je niet overtraind nu je zoveel loopt deze maand?
Ik hoop het niet! Qua conditie in ieder geval niet. Ik merk dat ik dit makkelijk aankan en eigenlijk wel meer aan zou kunnen. Maar qua pees (de blessure) moet ik nog wel opletten. De 18 kilometer van zaterdag ging in ieder geval lekker en het herstel prima. Toch is het voor mij ook nog een grijs gebied wat overtraind zijn precies is en hoe je dit merkt. Hier zal ik mij eens in verdiepen en wat over schrijven.

12. Als je nooit meer zou kunnen hardlopen, wat zijn dan je favoriete sportactiviteiten?
Ik denk wielrennen, omdat ik echt een duursporter ben voor mijn gevoel. Ik denk dat dit mijn behoefte aan duurtrainingen en mijzelf uitdagen wel zou vervullen. Maar misschien zou crossfit nog wel meer bij mij passen, de combinatie van kracht, uithoudingsvermogen en conditie! Verder heb ik vroeger altijd gehockeyd en zelfs even gedanst (modern). Ook dat blijf ik leuk vinden. Kortom, ik vind veel leuk.

13. Heb je nu al fatsoenlijke pedalen gekocht?
Eeeeeehm… nee. Vraag het me nog eens in april 😉

Over een tijdje weer een nieuwe Q&A met nog overige (en misschien nieuwe) vragen. Heb jij dus een vraag of een andere opmerking? Laat het mij vooral weten!

Liefs, Mo

62CACDF1-618B-4791-B089-03B350B9F293

%d bloggers liken dit: