Nog een week en een beetje

Published by

on

Ik weet niet of jullie klok net zo snel gaat als de mijne? Maar jeetje, het lijkt wel of er in mijn klok een extreme power-batterij zit.  Zo was het nog een dikke maand tot de Venloop, en nu nog maar een week… En een dag… Een week en een dag. Niets dus! Hoe het er nu voorstaat en welke afstand ik uiteindelijk ga doen? Wederom een update.. 

De vorige keer vertelde ik al dat ik nog twijfelde of ik nu wel de halve-marathon moest gaan doen. De pees is nog steeds niet over (wat dat betreft lijkt de tijd dan juist weer stil te staan, gek) en ja, ga ik een halve marathon dan überhaupt wel halen? Het antwoord:

Ik heb nog altijd geen idee, maar we zien wel!

Ik heb besloten gewoon aan de start van de halve-marathon in Venlo te verschijnen. Hoewel de 15 kilometer van vorige week mij erg zwaar vielen en ik vandaag voor het eerst sinds maanden weer een 18km probeer te lopen (WISH ME LUCK), ga ik het toch proberen volgende week. Ik hoef geen snelle tijd neer te zetten, dat komt later wel weer een keer. Ik hoef het zelfs niet eens perse uit te lopen, want ‘wat niet gaat dat gaat niet’. Maar ik ga het wel proberen en kijken hoever ik kom. Misschien met wandelpauzes, misschien zonder, het maakt mij eigenlijk niets uit.

Nu hoor ik je bijna denken: “Mo, waarom doe je dit?” Tja, die details vertel ik je later nog wel een keer (volgende maand om precies te zijn). Voor mij is het nu met name een test om te kijken waar ik sta in mijn herstelproces en hoe ik vanaf april verder kan gaan. Het is een doel waar ik naar toe heb gewerkt sinds mijn blessure en ik vind het dan ook fijn op zijn minst een poging te wagen. Niet- of wandelend finishen is nog altijd een ‘poging doen’ toch? Daarbij heb ik vorig jaar al de 10km bij de Venloop gelopen, en wil ik nu gewoon dolgraag de halve doen #eigenwijs. Parcoursverkenning voor volgend jaar misschien?

Hoe het gaat aflopen zou nog wel eens spannend kunnen worden, maar bij deze beloof ik plechtig mijn poging te staken als het echt verkeerd voelt. Dus mocht jij komen aanmoedigen en neem je een fiets mee, laat het mij dan vooral weten. Dan weet ik waar ik achterop kan springen in geval van nood 😉

Irritante pees of niet, ik heb er zin in! Wie zie ik op 31 maart in Venlo?

Liefs, Mo

4EBF7565-4CDD-4E37-BE62-F24FFBEF4B5D

%d