Vraag & Antwoord #2

Published by

on

Mijn favoriete maaltijd voor een training? Wat ik doe met mijn ademhaling tijdens het hardlopen? Hoe oud ik ben, hoe mijn carnaval was en of ik nog andere hobby’s heb? Ik geef vast antwoord op de eerste vragen. De rest komt in de komende dagen/weken. Beloofd!

1. Heb je ooit aan een marathon meegedaan?
Ja! Ik heb de marathon van New York gelopen in 2017.

2. Je loopt momenteel nog met een blessure toch? Wat voor invloed hebben de blessures op jou gehad?
Ja dat klopt, helaas loop ik sinds juli al niet meer blessurevrij! De blessures hebben op meerdere manieren invloed op mij gehad. Namelijk:
– Ik besef nu nog zoveel meer hoe blij ik mag zijn als ik blessurevrij kan lopen en ik ben het hardlopen nog veel meer gaan waarderen.
– Ik ben beter voor mijzelf gaan zorgen op hardloopgebied. Ik luister beter naar mijn lichaam en neem pijntjes en herstel serieuzer.
Daarnaast heeft het mij natuurlijk fysiek beïnvloed en zal ik weer opnieuw aan mijn conditie en snelheid moeten werken, die vorig jaar best goed was! Zo goed dat ik iets te enthousiast werd en blessures opliep 😉

3. Wat is je fijnste hardloophorloge tot nu toe?
Momenteel loop ik met de Garmin Fenix 5S Plus en die vind ik echt geweldig. Dit horloge kan alles wat ik wil en ik vind hem heel mooi, maar hij is wel redelijk prijzig… Hiervoor had ik (iets goedkopere) horloges. Van al die horloges was de Garmin Forerunner 235 mijn absolute favoriet.

4. Hoe oud ben je?
Ik word over precies een week 26!

5. Wat heb je gestudeerd?
Eerst twee jaar fysiotherapie. Vervolgens de bachelor Gezondheidswetenschappen en tot slot de master Health Food Innovation Management, de laatste twee opleidingen beide aan de universiteit van Maastricht.

IMG_4555

6. Wat voor werk doe je (naast bloggen)?
Het grappige is dat ik het bloggen nog steeds niet echt als werk zie. Natuurlijk is het wel deels een soort van werk, aangezien ik soms samenwerk met bedrijven, maar het voelt voornamelijk nog als hobby.  Daarbij wil ik er ook niet mijn werk van maken, waarmee ik bedoel dat ik er op geen enkele manier ‘afhankelijk’ van zou willen zijn. Naast het bloggen werk ik momenteel bij FrieslandCampina op freelance basis. Hier werk ik voor Vifit Sport, waar ik onder andere veel schrijf en de wetenschap naar de consument vertaal (met name over sport en voeding, plus de producten van Vifit Sport natuurlijk). Dit vind ik superleuk om te doen!

7. Wat ga je liever: sneller of verder?
Eerst was dit absoluut ‘sneller’. Maar nu ik zo lang geblesseerd ben kies ik voor ‘verder’. Ik zou er een moord voor doen (figuurlijk dan natuurlijk) om gewoon een flink eind te kunnen rennen. Zelfs al zou dit op slakkentempo zijn. Om deze reden loop ik de laatste maanden ook alleen nog maar‘rustig’tot ik volledig hersteld ben.

8. Hoe kan je het beste trainen voor een halve-marathon?
Hier heb ik toevallig een heel artikel over geschreven, maar dan op de website van Vifit! Die kan je hier lezen. Succes!!

9. Wat doe je met je ademhaling tijdens het hardlopen?
Ik heb meestal een soort ritme in mijn ademhaling, wat ooit ‘natuurlijk’ zo is ontstaan. Hierbij adem ik twee tellen in en twee tellen uit. Soms gaan de tellen wel wat sneller dan de andere keer hoor 😉 Ik probeer verder door mijn neus in-, en door mijn mond uit te ademen.

10. Wat is je favoriete maaltijd voor de training?
Dat ligt er een beetje aan wanneer op de dag ik train. Mijn havermout ontbijt vind ik fijn, maar op 3 boterhammen met pindakaas ga ik ook heel lekker! Of een boterham met peperkoek (erg raar, erg lekker).

11. Loop je alleen op verharde ondergrond?
Meestal wel. Dit doe ik al jaren eigenlijk. Natuurlijk loop ik weleens over een bospad, of pad in een park iets dergelijks, maar nooit echt een hele run onverhard.

12. Heb je nog andere hobby’s?
Jazeker, ik ben dol op muziek maken. Ik ben niet de beste muzikant, maar ik speel graag piano en trek er zelfs zo nu en dan mijn strot bij open 😉 Daarnaast kook ik graag en ben ik het liefst de hele dag buitenshuis (in de stad, in de kroeg, in een restaurantje…) omringd door vrienden!

13. Wat is je favoriete liedje?
Op dit moment LANES, kan je heerlijk op lopen.

14. Wat is je favoriete snoepje? 
OJEE. Ehm.. als pure chocolade onder snoep valt dan dat. Ik ben eigenlijk meer een koekjes fan!

15. Hoe was carnaval?
Erg, erg gezellig. Ja echt erg gezellig. Laat ik het daar maar op houden 😉

De volgende keer beantwoord ik nog meer vragen, o.a. over hoe ik ben begonnen, een sportverslaving, sportdrank, motivatie, mijn hardloop planning en nog veel meer! Heb jij nog een vraag voor mij? Laat het mij vooral weten in een reactie of op Instagram / Facebook of waar dan ook 😉

Liefs, Mo

ACD976C9-A830-4020-94AE-308CCFA50F99

%d bloggers liken dit: