Review: Sennheiser CX Sport

Published by

on

Ik zal je eerlijk zeggen dat ik al heel wat dopjes in mijn oren heb gehad. Met draad, zonder draad, in je oor, naast je oor en uiteindelijk? Stop ik keer op keer weer mijn oude vertrouwde witte dopjes in mijn oren. Toen mij gevraagd werd de Sennheiser CX Sport te testen, besloot ik het nog een kans te geven. Zou dit dan het alternatief zijn waar ik de witte dopjes voor in de kast laat liggen? 

Over de Sennheiser CX Sport

Een klein beetje achtergrondinformatie, voor ik mijn ervaringen met jullie deel. De Sennheiser CX Sport In-Ear zijn speciaal ontwikkeld voor sporters, zoals de naam het eigenlijk al zegt. Dat de dopjes diep in je oren zitten hoef ik dus eigenlijk ook niet meer te vermelden ;). De groene vinnetjes aan de oortjes zouden ervoor moeten zorgen dat de dopjes zelfs bij heftig heen en weer bewegen (lees: hardlopen) op zijn plek blijven zitten. Daarbij zijn ze spat- en zweetwaterdicht en zou het geluid van hoge kwaliteit zijn. Dit alles ook nog eens zonder lang draad dat alleen maar in de knoop kan raken, aangezien de oortjes via bluetooth aan je muziekspeler worden gekoppeld.

Deze specificaties maakte mij nieuwsgierig. Natuurlijk was ik benieuwd naar het geluid, maar misschien is voor mij het comfort nog wel belangrijker. Zou het kleine draad dat eraan zit gaan vervelen in mijn nek? Zouden de vinnetjes pijn doen in mijn oren (zoals ik met andere oortjes wel altijd heb)? En het belangrijkste, hoe goed zouden ze blijven zitten?

In de test!

Inmiddels heb ik de Sennheiser CX Sport al meerdere malen uitgeprobeerd tijdens verschillende rondjes hardlopen. Mijn ervaringen op een rijtje…

  • Draad(loos): Het voelde toch ineens wel als een bevrijding zonder lange draad te lopen. Daarbij heb ik totaal geen last van het draadje in mijn nek. Ik voel het niet op en neer gaan en mocht dat bij jou wel zo zijn geeft Sennheiser je de mogelijkheid dit met een eenvoudig clipje vast te maken. Plus!
  • Pijn(loos):In tegenstelling tot mijn vorige ervaringen doen de vinnetjes van Sennheiser bij mij geen pijn. Een dikke plus dus!
  • Verbinding: De verbinding van mijn telefoon aan de Sennheiser CX Sport gaat gemakkelijk en erg snel. Ook een plus.
  • Geluid:Het geluid van de Sennheiser CX Sport is erg goed. Daarbij zitten de dopjes redelijk diep in je oren, waardoor het omgevingsgeluid redelijk weg wordt gefilterd. Wat tevens een klein beetje oppassen is, je moet natuurlijk nog wel het verkeer goed in de gaten kunnen houden 😉

Of er dan geen nadelen zijn? Toch wel.

Mijn grootste frustratie aan oortjes zonder draad is namelijk: ze moeten opgeladen worden. Hoewel deze frustratie waarschijnlijk meer bij mijzelf ligt dan bij de oortjes. Ik ben een held in ‘vergeten’ wat betekent dat de kans redelijk groot is dat ik met lege dopjes sta te koekeloeren vlak voor ik mijn rondje wil starten. Gelukkig gaan de oortjes van Sennheiser wel redelijk lang mee na een oplaadsessie, dus dat is dan weer een pluspunt. Het tweede kleine nadeel is dat ze toch nog weleens uitfloepen. Ze blijven niet de hele run volledig op zijn plek zitten, maar de vraag is of er überhaupt oortjes zijn die dat wel doen? Ik weet het niet.

Conclusie

Mijn conclusie? Ik ben vooral erg blij met de Sennheiser CX Sport. Ze doen geen pijn, geven goed geluid en zijn erg comfortabel. Of ik hiervoor mijn witte dopjes in de kast laat liggen? Voor het eerst gok ik van wel.

Mocht je alle specificaties over de Sennheiser CX Sport willen lezen dan kun je hier een kijkje nemen: https://nl-nl.sennheiser.com/sport-earphones-bluetooth-running-jogging-workouts

Loop jij met muziek? Zo ja, met welke oortjes loop jij? Ik ben benieuwd! Mocht je nog vragen hebben over de Sennheiser CX Sport laat het me dan vooral weten in een reactie of mailtje!

Liefs, Mo

IMG_3095

Dit review is tot stand gekomen in samenwerking met Sennheiser 🙂

%d bloggers liken dit: