Mijn hardloopagenda

Blessure die langzaam verdwijnt, check. Wekelijkse kilometers die langzaam weer omhoog kruipen, check. Torenhoge motivatie, check! Dit betekent dat ik eindelijk weer na kan denken over het deelnemen aan ‘hardloopwedstrijden’. Welke staan er tot nu toe op de planning? Welke overweeg ik en welke zou ik volgens jou mee moeten nemen in mijn overwegingen? Ik deel mijn hardloop agenda!

07 oktober: Singelloop Breda

Aankomende zondag sta ik weer aan de start van toch wel mijn favoriete event van het jaar: de Singelloop in Breda! En omdat ik er zo dol op ben, sta ik dit jaar zelfs twee keer aan de start πŸ˜‰ Ik loop de 5km met mijn zus en nichtje, die dit beide voor het eerst zullen doen (spannend!). Hierna probeer ik ook nog de 10km te voltooien. Een mooie 15km dus komende zondag, wat een hele goede training is voor de week erna…

14 oktober: Halve-marathon Eindhoven

Dit was mijn grote doel voor dit jaar, de halve marathon in Eindhoven. En dan niet zomaar een halve-marathon voltooien, maar ik wilde hem op mijn hoogst haalbare snelheid lopen! Helaas gooide een blessure wat roet in het eten maar hee, ik ben allang blij als ik die halve-marathon ‘gewoon lekker kan lopen’. Grote goedmaker: samen met Maartje (@gezondereceptjes) zal ik de winnaar van de hele marathon als eerste verwelkomen, wij houden namelijk het finishlint in de lucht!

28 oktober: VENICE!

Of ik mee naar VenetiΓ« ga om deel te nemen aan een 10km loop? Waarom ook niet! Zo gezegd, zo geboekt en dus zullen wij met 6 hardloopfanaten het laatste weekend van oktober richting ItaliΓ« vertrekken om daar deel te nemen aan de Venice Marathon. Voor mij de 10 kilometer dus, voor de duidelijkheid. Bikkels Wouter (@runningwout) en Anniek (@anniekotten) zullen wΓ©l deelnemen aan de hele marathon. Ik vrees dat ik zonder stem terugkom (hup Anniek en Wout!).

18 november: 7 heuvelen loopΒ 

Vorig jaar liep ik deze wedstrijd ook, omdat ik van zoveel mensen hoorde dat dit een hele toffe wedstrijd is. Ik wilde hier dan ook perse aan meedoen. Of het slim was twee weken na het finishen van mijn eerste hele marathon? Helaas heb ik er eerlijk gezegd niet echt van kunnen genieten. Mijn lichaam had er duidelijk minder zin in dan ik van te voren had gedacht. Dit, plus de ijskoude regen, de wind en het feit dat ik eigenlijk veel te snel liep dan dat goed voor mij was, maakte dat ik in een soort tunnel de hele loop heb voltooid. Ineens was het voorbij en ik heb niet eens meegekregen hoe mooi of leuk de wedstrijd zou kunnen zijn. Tijd om het eens GOED over te doen dit jaar?

Heb jij nog een idee?Β 

Met 4 hardloopevents op de planning is mijn hardloopagenda redelijk vol voor de komende anderhalve maand. Maar waar een wil is… Kortom, weet jij nog een leuk event? Waar doe je zelf aan mee en welke zou ik nog moeten overwegen? Laat het mij weten! En voor nu, fijn (hardloop)weekend :)!

Liefs, Mo

IMG_0529

21 reacties

 • Christophe Devers

  De Singelloop in Breda moet ik duidelijk ook eens op mijn lijstje zetten πŸ˜€ Succes met de wedstrijden de komende weken! Wie weet komen we elkaar wel tegen op Zevenheuvelenloop! Liep hem vorig jaar ook voor de eerste keer en vond het echt top! Maar eerste nog de Marathon van Brugge tot een goed einde brengen πŸ™‚

 • Lianne

  Jeu, wat een boel wedstrijden op de agenda, zou mij te gortig zijn 🀣. Ik leef toe naar mijn eerste halve volgende week in Meppel. Daarna nog niets op de planning…

 • Loes

  Ik twijfel nog steeds of ik me zal inschrijven voor de 7 heuvelloop. Heb hem vorig jaar wΓ©l heel fijn uitgelopen. Maar ik moet absoluut 3x in de week trainen dan en dat kost me moeite ivm werk en zaken thuis etc.
  Baal ook dat ik niet sneller word, maar ja ik word 60. (omg …. ! πŸ˜‚)
  Succes zondag!

  • Monique van de Velde

   Hi Loes! Niet twijfelen maar DOEN! Het geeft misschien net dat stukje extra motivatie om toch proberen die 3x te gaan? Al is die derde keer maar ene klein rondje, dat is al heel wat! Ik hoop dat je het gaat doen πŸ˜‰

   Wauw 60 en zo actief vind ik heel tof. Die snelheid is bijzaak toch! Tot bij de Zevenheuvelenloop πŸ˜‰

   Liefs, Mo

 • Peter van Geel

  De zevenheuvelen loop is zeker leuk. Misschien dat je er dit jaar meer van kan genieten.
  Heb je al eens gedacht aan de 1/4 marathon in Rotterdam? Inschrijving is vorige week geopend.
  Wat erg leuk, maar ook erg zwaar schijnt te zijn is Egmond.

  • Monique van de Velde

   Ja in Rotterdam heb ik afgelopen jaar ook 1/4e gelopen, erg leuk om te doen! Misschien dit jaar wel weer om vervolgens de hele marathoners aan te moedigen πŸ™‚ Egmond lijkt me ook wel wat.. Welke ga je zelf lopen?

   Liefs, Mo

   • Peter van Geel

    Rotterdam staat alweer op het programma. Daar heb ik dit jaar een dik PR gelopen. Hopelijk kan ik daar komend jaar (2 dagen voor mijn 50e verjaardag :)) weer zo goed presteren.
    Komende zondag halve marathon in Amsterdam.
    Over het programma van volgend jaar heb ik verder nog niet nagedacht.

    • Monique van de Velde

     Ha Peter, Wat leuk! Ik denk dat ik hem ook wel wil lopen als mijn benen het allemaal een beetje toelaten. Maar het duurt nog even natuurlijk πŸ™‚ Zou mooi zijn zo voor je 50e!!

     Hoe is de halve in Amsterdam gegaan? πŸ™‚

     Liefs, Mo

   • Peter van Geel

    Amsterdam ging goed tot ongeveer kilometer 15. Tot dat moment kon ik redelijk vlak lopen. Daarna moest ik mijn schema helaas laten lopen en ben ik uiteindelijk op 1:55 uitgekomen. Aangezien mijn doelstelling was om onder de 2 uur te lopen, is mijn missie geslaagd. Volgend jaar in Eindhoven eens kijken of ik dit kan evenaren. πŸ™‚

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: