Vraag & Antwoord #1

Published by

on

Wanneer je 2 uur op een vliegveld moet wachten waar werkelijk NIETS te beleven is, kan je de tijd maar beter nuttig besteden. Ik vroeg of jij misschien een vraag had, die ik in de tussentijd kon beantwoorden. Vragen waren er genoeg. Uren op het vliegveld niet. Ik besloot de vragen te bewaren en alsnog in delen te beantwoorden. Hoeveel ik loop per week? Wat mijn favoriete schoenen zijn? Wat mijn ultieme hardloopdoel is? Het antwoord op een aantal hardloopvragen lees je hier!

◊ ◊ ◊

Hoe vaak en hoeveel kilometer loop jij hard in een week? 

Hoevaak en hoeveel ik ren hangt af van waar ik voor train. Momenteel (ofja “momenteel..”?) loop ik vier per week hard en soms was dit zelfs vijf. Hiermee probeerde ik opbouwend elke week tussen de 40 en 55 kilometer te maken. Dat ging best lekker! Tot een paar weken geleden dan. Het bleek toch even net iets te veel te zijn, of te snel, of te snel opgebouwd, of ehh.. gewoon lekker alles bij elkaar 😉 . Wanneer ik weer terug op de been ben (letterlijk) zal ik dit anders moeten gaan aanpakken. Hoe? dat ga ik nog even uitvogelen.

Ga je voor de halve marathon nog steeds voor een PR ondanks de blessure? 

Jep! Ik wil het niet nu al opgeven. Ik heb nog anderhalve maand om te trainen, hoewel ik deze week nog even uit de roulatie lig. Of ik het ga halen? Geen idee. Maar de intentie is er in ieder geval nog wel!

Wat vind jij het fijnste seizoen om in te rennen?

Absoluut de ZOMER. Ik hou enorm van warmte als koukleum zijnde en heb het dan ook niet heel snel warm. Hierdoor kan ik geloof ik prima in temperaturen ver boven de 20 graden rennen, wat ik heerlijk vind! Alles boven de 30 graden? Eh ja, dat vindt ook ik wel érg warm. Maar in de zomer heb ik er dan tevens weer geen problemen mee om al om 06:00 naast mijn bed te staan en een vroeg ochtendrondje te maken in het LICHT (nog zo’n fijn voordeel aan de zomer).

Hoe motiveer je jezelf om elke keer weer naar buiten te gaan? 

In de zomer heb ik hier dus geen last van. Het liefst ben ik zoveel mogelijk buiten en hoe besteed ik mijn tijd daar beter dan een lekker rondje te rennen? In de winter heb ik het hier wel een HEEL stuk lastiger mee. Kou en donkerte zijn niet aan mij besteed. Vaak plan ik dan van te voren gewoon precies wanneer en hoeveel ik wil lopen, zodat ik er op het moment zelf niet over hoef na te denken en gewoon GA.

IMG_3578

Wat zijn je favoriete hardloopschoenen?

Pfoe! Ik heb heel mijn leven alleen maar op Asics gelopen, waar ik erg tevreden over ben. Inmiddels heb ik ook een aantal andere schoenen verzameld en ben ik dus ontdekkende naar wat nog meer fijne hardloopschoenen voor mij zijn. Toch zijn mijn favoriete schoenen op dit moment nog van Asics. De Asics Gel Nimbus 20. En die platinum versie.. Daar kan je toch niets anders dan verliefd op zijn?

Heb je nog tips voor mij voor als ik de NYC marathon ga lopen, qua parcours? 

Ik ben natuurlijk geen expert in het lopen van de NYC marathon (ik vind niet dat ik mezelf zo kan noemen na hem één keer gelopen te hebben), maar ik kan mijn ervaringen zeker delen. Ik zal dit doen in een aparte blog. Natuurlijk vóór November 😉

Aan welke evenementen doe je dit jaar nog mee? 

Sowieso dus de halve-marathon van Eindhoven op 14 oktober. In voorbereiding op deze halve-marathon zou ik eigenlijk 2 september aan de start staan van de Tilburg Ten Miles. Ik hoop dat dit nog gaat lukken.. Daarnaast wil ik graag nog meedoen aan de Damloop en wil ik sowieso deelnemen aan de Singelloop in Breda. Dit laatste event is precies een week voor mijn doel in Eindhoven, dus waarschijnlijk loop ik in Breda als haas op de 5 kilometer of doe ik voor de gezelligheid een 10km. Zie ik jou nog ergens?

Wat is je ultieme hardloopdoel?

Mijn ultieme hardloopdoel is een meerdaagse hardlooptrip in Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika of Zuid-Europa. En dan doel ik niet perse op het feit dat het super tof zou zijn hier te lopen (dat natuurlijk sowieso #goals) en het te kunnen betalen (#nogmeergoals), maar meer op het feit dat ik in staat zou zijn dit lichamelijk aan te kunnen. Mijn ultieme doel is  dat ik meerdere dagen achter elkaar flinke afstanden af zou kunnen leggen, zodat ik kan hardloopreis kan maken door een mooi en uitdagend gebied. Wie weet. Ooit.

◊ ◊ ◊

Ik heb nog lang niet alle vragen beantwoord, maar de rest komt in een van de volgende “edities”. In de eerst volgende zal ik antwoord geven op wat non-hardloop vragen, want ehh.. daar zaten erg interessante vragen tussen ;). Heb jij in de tussentijd nog meer vragen voor mij, hardloop of niet-hardloop gerelateerd? Laat het mij dan vooral weten!

Liefs, Mo

IMG_4913

%d