Review: ON CloudAce

Published by

on

Al heel wat hardloopschoenzolen zijn vervaagd onder mijn voeten. Toch zat er niet veel variatie in, omdat ik vrijwel altijd op hetzelfde merk liep. Of zeg maar gerust: altijd. Maar daar is de laatste tijd verandering ingekomen. En dat is maar goed ook. Want hoe kan ik een eerlijke mening over een schoen geven als ik nooit wat anders probeer? Inderdaad, niet dus. De afgelopen maand kreeg ik van Runnersworld de kans de nieuwe schoenen van ON running te testen: de “ON Cloudace” hardloopschoen. Wat ik van deze schoen vind? Hoe ze rennen en of ik hier mijn halve-marathon van Eindhoven op ga lopen? Mijn mening lees je hier!

◊ ◊ ◊

IMG_7534_highress_highres

Lopen op wolkjes

Inmiddels zijn we er denk ik allemaal wel aan gewend, maar de eerste keer dat ik ON running schoenen zag moest ik toch even “wennen”. Ik vond de ribbels (zijn het ribbels?) aan de onderkant maar een beetje gek en was dan ook erg benieuwd waar dit precies goed voor was. Na wat onderzoek kwam ik erachter dat deze door mij genoemde “ribbels” bedoeld zijn voor de optimale landing en afzet. Het zou werken als een soort vering, waardoor je na je landing hups de volgende stap alweer gezet hebt voor je überhaupt beseft dat je vliegt. En die gaten in de “ribbels”? Dat is simpelweg gewichtbesparing. Slim!

De nieuwe Cloudace hebben ook zo’n soort zool. De schoenen zijn gemaakt voor een zachte landing (vandaar de “wolkjes” dus) en zouden goede steun geven. Volgens ON is de schoen geschikt voor met name trainingen en voor het lopen op de weg. Goed om te weten, tijd om te testen!

IMG_8494_highress_highres

Stevige wolkjes

Inmiddels heb ik een paar runs gedaan op deze schoenen. Wat mij het meeste opviel? Ik vind ze vrij stug. De zolen zijn redelijk stevig evenals de rest van de schoen. Het “lopen op wolkjes” is waar, maar dan zijn het wel stevige wolkjes zullen we maar zeggen (donderwolkjes?).

Of dit erg is? Absoluut niet. 

In mijn onderzoekje naar de Cloudace schoen zag ik dat ze zijn ontwikkeld om extra stabiliteit te geven. Dit verklaart meteen de iet wat stuggere behuizing van de schoen. Ik heb absoluut het gevoel dat ze mijn hardlooppootjes in het gareel houden en dat is fijn! Ook wat ze zeggen over de zool is niet gelogen. De landing is nog altijd zacht en door de vorm en demping rol je zo door in je volgende hardlooppas. Ideaal om snelheid te maken..

Ondanks dat de schoen eigenlijk bedoeld is voor op de weg, denk ik persoonlijk dat ze ook juist erg geschikt zijn voor onverharde paden. Hiermee bedoel ik niet meteen een heftige trail, maar wat dacht je van onverharde wandelpaden langs of door het bos? Zelf deed ik dit namelijk ook en de schoen heeft hier de ideale grip en stevigheid voor.

IMG_8567_highress_highres

Conclusie

Mijn conclusie bestaat voor het belangrijkste deel uit drie woorden: stevig, vliegen & snel. Tja, die ON Cloudace hardloopschoenen bevallen mij wel. Ze bieden stabiliteit, genoeg vering en een goed tempo kan je met deze schoenen ook wel behalen. Of ik er mijn halve-marathon van Eindhoven op ga lopen? Dat blijft nog even spannend..

◊ ◊ ◊

Heb jij deze schoenen al geprobeerd? Of zou je dat graag willen? Wat zijn jouw ervaringen? Mocht je nog andere vragen hebben over de schoen laat het mij dan vooral weten!

Liefs, Mo

PS: Gisteren zijn de winnaars van de witactie met Runnersworld bekend gemaakt. Berber en Jorn: gefeliciteerd! 🙂 

IMG_8506_highress_highres

Foto’s gemaakt door: Joyce Bongers

In samenwerking met: Runnersworld

%d