3 x Mijn favoriete havermout ontbijtjes

Published by

on

Echt innovatief ben ik niet meer met mijn ontbijtjes. En goed in bakken, koken of een fancy ontbijt bereiden, nee dat ben ik ook niet. Toch krijg ik regelmatig de vraag wat ik precies aan het eten ben, wanneer ik mijn (forever the same) ontbijtje (havermout dus) in mijn Instagram story zet. Óf wanneer ik eens in de maand toch eens switch naar een van mijn andere twee favo ontbijtjes (ook havermout) (en hoogstwaarschijnlijk omdat ik dan de ingrediënten voor mijn standaard ontbijt niet in huis heb). Wat mijn favoriete, en bovenal SIMPELE,  havermout ontbijtjes zijn? Wat er in zit en hoe jij deze kan maken? Ik geef je 3 super simpele Mo recepten!

◊ ◊ ◊

Havermout met aardbei en Huttenkase

RECEPT 1 (FAVO!): Havermout met rood fruit & cottage cheese

Tijd: 5 minuten

Ingrediënten:

 • 50g – 75g havermout
 • Water (200ml voor 50g havermout)
 • 100g cottage cheese
 • Hand bevroren rood fruit
 • Zoetstof, eiwitpoeder of suiker (iets zoets dus)

Bereiden:

 1. Meng de havermout met het water en zet het 3 minuten in de magnetron tot het een papje is (let op: de ene magnetron is sneller dan de andere, houd voor de zekerheid een range van 2 tot 4 minuten aan)
 2. Voeg het nog bevroren fruit toe, roer door en laat even staan (dan kan het fruit ontdooien)
 3. Voeg nu de cottage cheese toe en hussel een klein beetje (ik vind het het lekkerst als het niet teveel gemengd is)
 4. Beetje zoetstof erover en klaar!

◊ ◊ ◊

appeltaart havermout

RECEPT 2: Appeltaart Havermout & Kwark

Tijd: 10 minuten

Ingrediënten

 • 50 – 75g havermout
 • Water (200ml voor 50g havermout)
 • 1 appel
 • Olie / boter
 • 1 handje rozijnen
 • Kaneel / speculaaskruiden
 • 200g magere kwark
 • Zoetstof, eiwitpoeder of suiker (iets zoets dus)

Bereiden:

 1. Schil de appel en snijd in stukjes
 2. Meng de havermout met het water en zet het 3 minuten in de magnetron tot het een papje is (let op: de ene magnetron is sneller dan de andere, houd voor de zekerheid een range van 2 tot 4 minuten aan)
 3. Bak ondertussen de appel in een beetje boter / olie in een pannetje met kaneel of speculaaskruiden
 4. Voeg nu ook de rozijnen toe en bak nog een klein beetje
 5. Haal de havermout uit de magnetron en gooi het appel rozijn mengsel erbij
 6. Voeg 200g kwark toe en top eventueel af met wat zoets!

◊ ◊ ◊

 e73d848f-4b8e-45e3-8edd-2a488e7e5f49

RECEPT 3: Havermout met walnoten, banaan & kwark

Tijd: 4 minuten

Ingrediënten:

 • 50 – 75g havermout
 • Water (200ml voor 50g havermout)
 • 1 banaan
 • Walnoten
 • 200g Magere kwark
 • Honing (zoet!)

Bereiden: 

 1. Meng de havermout met het water en zet het 3 minuten in de magnetron tot het een papje is (let op: de ene magnetron is sneller dan de andere, houd voor de zekerheid een range van 2 tot 4 minuten aan)
 2. Snijd de banaan klein
 3. Haal de havermout uit de magnetron, voeg de banaan toe en roer door.
 4. Schep de 200g kwark op het mengsel en top af met walnoten en honing!

◊ ◊ ◊

Wat is jouw favo ontbijtje? Heb je nog een variatie op de havermout die ik toch echt eens moet uitproberen? Let me know!

Liefs, Mo

%d