PERSOONLIJK BLOG
Comments 8

En dan komt het echte grote doel

Genoeg met het “trainen zonder doel”. Hoewel ik niet leef op doelen (als in, alles wat ik doe moet een doel hebben), kick ik enorm op het vooruitzicht van een groot moment. Een moment waarbij alles samen moet komen en de zenuwen stiekem door je lijf gieren. En ook voor dit jaar heb ik een doel als deze denk ik wel gevonden…

◊ ◊ ◊

Doelloos

Ik vertelde jullie in een Instagrampost al dat ik momenteel niet echt specifiek ergens voor train. Ik train op zich best prima door (aan motivatie bij mij geen gebrek), ik heb wat leuke kleine run-events op de planning staan en ik ben natuurlijk bezig met de Daily Mile challenge. Maar een echt groot doel? Die had ik eigenlijk niet. Had ja, je leest het goed.

Inmiddels is daar dus verandering in gekomen en heb ik mijn zinnen op een race gezet. Hoewel deze race voor mij op een andere manier spannend gaat worden dan de Marathon van New York (dit jaar blijf ik voor mijn doel lekker in Nederland hoor), blijft het spannend. Het is een race waarvan ik denk dat er nog wel wat te behalen valt, al heb ik het al meerdere keren gedaan. Mijn nieuwe grote doel? Die ligt ergens in oktober in ehh..

Speed it up!

Eindhoven! En nee, ik ga NIET voor de marathon. Ik heb mijn zinnen gezet op de HALVE-MARATHON. Nu hoor ik je denken, een halve-marathon heb je toch al zo vaak gelopen inmiddels? Wat is daar nu nog spannend aan? Nou ehh.. alles!!

Nog nooit eerder heb ik specifiek op snelheid getraind en na de marathon van New York, vond ik het tijd dingen eens wat up te speeden zullen we maar zeggen. Ik ben nog jong en (een soort van) sterk en daar wil ik gebruik van maken. Momenteel geniet ik van de kortere afstanden en begin ook steeds meer mijn weg op de baan te vinden. Waarom niet eens proberen een flinke snelheid op de halve-marathon neer te zetten?

Waarom ik voor  dit doel voor Eindhoven heb gekozen is eigenlijk vrij simpel. Vorig jaar liep ik al eens de halve van Eindhoven als voorbereiding op New York en ik bedacht mij dat dit een prima parcours zou zijn voor als ik eens snelheid zou willen maken (het begon toen al te borrelen). De wegen zijn lekker breed en door de grote startvakken en waves loop je niet constant de gene voor je op zijn enkels te trappen (toch een pluspunt). En verder? Is de run in het najaar (lekker in de zomer trainen) en.. voelt Eindhoven voor mij ook een beetje als THUIS (Ik heb hier in mijn studententijd twee jaar gewoond (wat mij misschien iets té goed is bevallen) en tja ehh.. Brabant). 

c1f47fc4-c238-4d78-aa20-a5e7444bfeb9

Energylab

De halve-marathon van Eindhoven ligt nog redelijk ver weg, of ja.. het is aan jou te bepalen of je 161 dagen nog ver weg vindt (ik vind het in ieder geval als nog heel wat dagen klinken). Maar toch wil ik niet nog maanden wachten met mijn voorbereidingen. Echt wat snelheid opbouwen kost tijd, dus waarom niet NU al beginnen?

Om deze reden was ik dan ook gisteren in Energy lab. Hier heb ik een totale bodyscan gehad en een “maximaal-test” gedaan. Dit om te kijken hoe ik er lichamelijk voorsta. Hoe dit in zijn werk gaat en wat hier allemaal uitkwam? Dat zal ik eens in een nieuwe blog beschrijven, voor degene die dat interessant vinden om te lezen (of zelf ook eens zo’n test willen doen) (BEREID JE VOOR: ZWAAR). 

Wat nu?

Op basis van de resultaten uit mijn sporttest, kan er een mooi persoonlijk schema voor mij gemaakt worden. Dit schema gaat mij hopelijk helpen naar een tijd onder de 1u41 op de halve-marathon (#spanneeeend). Maar omdat deze race nu dus nog 161 dagen in de toekomst ligt, heb ik ook wat kortere termijn doeltjes gesteld om mijzelf uit te dagen en te prikkelen de komende tijd. Een snelle 5 hier in Utrecht? Een snelle 10 eeehmm.. suggesties? En een leuke Engelse 10 Mijl misschien.. 

We gaan het zien. Ik ben in ieder geval blij dat ik eindelijk weet waar ik de komende tijd naartoe wil. Ik heb zin mij op het lopen te richten en te genieten (of soms af te zien, gisteren bijvoorbeeld) van elke stap. LET’S DO THIS!!

◊ ◊ ◊

Wat is jouw nieuwe grote droom? Jouw nieuwe grote trots? Misschien ook wel de halve-marathon of zelfs de hele (in Eindhoven!? ;)). Let me know!

Liefs, Monique

2017-10-08 16.02.16-2

8 Comments

 1. Peter van Geel says

  Probeer de loop van de Leidsche Rijn eens (15 km). Ik denk dat de singelloop als laatste test te kort op de halve marathon zit. Die is namelijk een week voor de halve marathon. Dat is jammer. Daar had je nog eens een snelle 10 km kunnen lopen.

  Like

 2. Whoohoo, super leuk dat je de halve van Eindhoven gaat lopen! Dat gaat (als ik in de komende periode mezelf niet blesseer) mijn eerste halve Marathon worden. Als voorbereiding daarop loop ik in september de Tilburg Ten Miles, misschien ook iets voor jou?

  Liked by 1 persoon

 3. Cendrenna says

  Whoohoo, wat leuk dat je de halve van Eindhoven gaat lopen! Dat gaat mijn eerste halve Marathon worden (als ik mezelf voor die tijd niet blesseer). Ter voorbereiding loop ik in september nog de Tilburg Ten Miles, misschien ook iets voor jou?

  Like

 4. njoylifefoodtravelblog says

  Wat een mooi doel! Ik loop zelf ook in oktober de halve marathon. 💪 maar dan voor het KWF. Leuk om je blog te lezen, en ga je vooruitgang zeker bijhouden. Good job!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s