Challenge: Everyday in May

Published by

on

Als ik eerlijk ben heb ik er best even over getwijfeld. Zou ik deze uitdaging wel aangaan? Ik weet namelijk zeker dat ik 50% van de keren van mijzelf baal dat ik deze keuze heb gemaakt. En aan de andere kant.. als dit niet het geval zou zijn, zou het ook geen uitdaging zijn right? En tja.. wat is nu eigenlijk 1,6km? Wat ik ga doen? I’ll tell you! 

◊ ◊ ◊

Everyday in may

Via mijn collega hoorde ik van “Everyday in May”. Een soort challenge die je met jezelf aan kan gaan, om in de maand mei gewoon eens iets elke dag te doen. Dit kan bijvoorbeeld zijn; elke dag een tekening maken (wat mijn zus ooit heeft gedaan), elke dag een foto posten (zoals mijn collegaatje gaat doen), of elke dag een uur mediteren (ik heb hier even geen voorbeeld van, maar er zijn er vast een heel aantal die dit doen).

Toen ik het hoorde begon mijn brein meteen overuren te draaien. Wat is iets dat ik elke dag zou willen doen? Gewoon iets kleins, om te kijken of ik dat kan en of het iets voor mij is? Om te kijken wat het me opbrengt (of juist niet)? Het hoeft niet iets groots te omvatten, het moet tenslotte te doen zijn. Daarbij moet het bij mij passen en iets zijn waar ik op een of andere manier iets aan denk te hebben. Ofja.. dat laatste wil ik in ieder geval graag ontdekken.

The daily mile

Na wat gepruttel van mijn brein kwam ik al snel bij iets uit wat al door half Nederland is uitgeprobeerd (ok ik overdrijf misschien een beetje), maar wat ik nog nooit heb geprobeerd; The Daily Mile. Elke dag 1,6km hardlopen, omdat.. tja waarom eigenlijk?

Zelf was ik altijd een klein beetje sceptisch over de daily mile. I mean.. 1,6km daar ga je de deur toch niet voor uit? Daar kleed je je toch niet voor om? Excuses als ik nu mensen op de tenen trap, maar dit was hoe ik er ergens over dacht (hihi). Toch kijk ik er nu anders tegenaan. Voor sommige kan de Daily Mile namelijk een challenge zijn om simpelweg iets meer te bewegen of om juist meer hardloopkilometers te maken. En voor mij is het een challenge om gewoon elke dag dit te doen. 

IMG_8012

De uitdaging zit hem voor mij niet specifiek in het lopen zelf. Ik vind hardlopen leuk en 1,6km is geen major obstakel voor mij. Wat wel een obstakel is, is dat deze challenge betekent dat ik elke dag mijn loopschoenen even aan zal moeten trekken de komenden maand. Daarbij zou ik, wanneer het kan, deze mile het liefst elke dag in de morgen lopen, voor ik onder de douche spring en naar mijn stage ga (althans dat denk ik nu). Zou ik dat kunnen? Zou ik dat volhouden? (En dan doel ik met name op het feit mijn bed 20 minuten eerder uit te stappen in de vroege morgen (oh shit) of te moeten lopen terwijl het buiten stortregent).

30 dagen a la Kasper van der Meulen

Of ik dit wat vind en het ga volhouden, dat is wat ik ga uitproberen. Het is een challenge en tevens een experiment. Ik weet, zoals ik al zei, bijna zeker dat ik 50% van de keren ga balen dat ik mijzelf weer eens iets heb opgelegd (als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb..) Maar aan de andere kant, wie weet bevalt het mij wel zo goed dat ik het erin wil houden? Het is dus eigenlijk tevens een experiment en ehh.. dat moet je de tijd geven om er een eerlijk oordeel over te kunnen vellen.

30 dagen. Volgens Kasper van der Meulen is 30 dagen de ideale tijd een experiment uit te voeren (dit las ik in zijn boek Mindlift, #nonspon, gewoon een rete interessant boek!). 30 dagen zou precies genoeg zijn, volgens zijn ervaringen, om genoeg “data te verzamelen en resultaten te zien, om iets zinnigs te kunnen zeggen over het resultaat”. Daarnaast is het volgens Kasper kort genoeg voor ons brein om het te overzien. En daar ben ik het helemaal mee eens. 30 dagen is te doen. 30 dagen is te overzien. 30 dagen is niet voor altijd. 30 dagen is de maand Mei, min een dag. 

Kortom.. Let’s do this! Ik ren de komende maand gewoon elke dag 1 mile. Gewoon.. omdat ik het wil proberen!

2018-04-02 17.15.35

◊ ◊ ◊

Heb jij al wel eens een periode lang de Daily Mile gedaan? Zo ja, wat was jouw reden? Hoe beviel het jou? Zo nee, denk jij dat het iets voor jou kan zijn? Let me know, ik ben heel erg benieuwd!

PS: Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte van mijn Daily Mile Challenge op Instagram/Facebook 🙂

Liefs, Monique

%d bloggers liken dit: