Nog maar twee nachtjes

Published by

on

Nog maar 2 nachtjes slapen en dan sta ik EINDELIJK weer eens aan de start van een halve-marathon. En dat in.. PARIJS! Hoe het ervoor staat? Of ik een bepaald doel heb? Hoe ik heb getraind de afgelopen maand? Een kleine update!

◊ ◊ ◊

Een maand om te trainen

Toen ik de vraag kreeg van FitBit of ik mee naar Parijs wilde voor de halve-marathon hoefde ik maar 10seconden na te denken: NATUURLIJK! Maar na die 10 seconden (plus 2 seconden voor het reageren) vond ik het toch ineens best spannend! Na NY heb ik het namelijk een tijdje rustiger aan gedaan, omdat mijn lichaam niet zo mee wilde werken. En hoewel ik meer dan genoeg kilometers in de benen heb, ineens leek slechts één maand van voorbereiding best wel ehhh kort. Maar zoals al vaak genoeg gezegd ga ik een uitdaging niet uit de weg en dus was het tijd om aan de bak te gaan!

Ik heb ervoor gekozen dit keer geen trainingsschema te volgen. Wat ik dan wel heb gedaan? Mijn eigen schema (heel globaal) in elkaar geflanst en dat zag er ongeveer zo uit:

  • 3x per week trainen:
    • 1x korte loop op tempo (als de benen goed voelde)
    • 1x intervalloop
    • 1x lange duurloop

Dit schema heb ik 2 weken aangehouden.. Twee weken geleden liep ik eindelijk weer eens een langere duurloop van 15km en afgelopen zondag liep ik er 18. Een mooi trapje naar de 21km van aankomende zondag toch?

Hoe staat het ervoor?

Ik denk niet dat ik zo getraind ben als een half jaar geleden, tijdens de halve van Breda en Eindhoven. Maar ik sta er beter voor dan ik zelf had verwacht. De 15km en 18km gingen mij prima af, al was het wel wat rustiger dan ik de twee bovengenoemde halve-marathons heb gelopen. Maar hee, voor mij is dit prima. Ik ben allang blij dat ik na mijn dip in december weer langere afstanden kan lopen.

2018-01-28 17.02.14-1

Wat is mijn doel?

Ik heb weer met mijzelf afgesproken geen doel te hebben, “maar te genieten” (cliché maar waar). Op deze manier kan het namelijk ook niet “tegenvallen”. Maar aan de andere kant kan ik eerlijk genoeg zijn dat ik ook heus stiekem wel een doeltijd in gedachten heb. Het “enge” aan het delen van je doel is dat het dan eerder kan voelen als “falen” als je het niet haalt, wat eigenlijk dikke onzin is right? Daarom deel ik dan ook mijn doel maar gewoon en dan zien we wel of ik het haal of niet (spannend). 

Mijn doel is 1u45. Nu heb ik deze tijd al eens ongeveer gelopen in Breda en Eindhoven, maar dit was in een voor mij gunstig seizoen (WARM) en ik was in voorbereiding voor een hele marathon. Ik vind het dan ook oprecht knap van mijzelf als ik deze tijd weet te evenaren in Parijs aankomende zondag. Mocht dit lukken? Dan ga ik komende zomer zeker voor een tijd rond de 1u40.. (Breda of EHV?).

Wanneer, waar & hoe?

Morgen om 8.04 zal ik in de trein naar Parijs stappen samen met @fitwithmarit.  We zullen dan rond 11:30 in Parijs aankomen, onze startnummers ophalen en de andere deelnemers van “teamFitBit” ontmoeten (en ehhh chillen in Parijs natuurlijk!). De halve-marathon start voor ons op zondag 09:00 en diezelfde avond kom ik alweer aan in Nederland. Een kort maar krachtig weekendje dus, maar IK HEB ER ZIN IN!

◊ ◊ ◊

Natuurlijk probeer ik zo veel mogelijk te delen van mijn SEMI DE PARIS. Up to date blijven? Houdt dan mijn Instagram in de gaten 🙂

Liefs, Monique

2018-02-18 12.56.24-1

%d bloggers liken dit: