MUZIEK VIA JE JUKBEENDEREN? REVIEW AFTERSHOKZ TREKZ AIR

Geen dopjes in je oor, maar dopjes op je jukbeenderen. Geen muziek direct je gehoorgang in gepompt, maar via je jukbeenderen. Geen draadjes, maar bluetooth. Geen verstelbare maat, maar “one size fits all”. Eh ja.. ik moet eerlijk zeggen dat ik behoorlijk sceptisch was.

◊ ◊ ◊

Sceptisch

En ik moet zeggen dat ik nog het minst sceptisch was om de sound, maar meer om de pasvorm. I mean.. one size fits all? Mijn hoofd is definetely niet een one size fits all geval. Ik zal het even uitleggen, want ik besef me dat dit nogal vreemd klinkt.

Mijn hoofd heeft namelijk twee main eigenschappen: groot en smal. Nu betekent dit dat elke pet of helm eigenlijk al snel strak zit, maar geef mij een zonnebril en de pootjes laten gegarandeerd mijn oren flapperen (omdat de bril dus te breed is voor mijn hoofd). En tja.. als deze Aftershokz Trekz “one size fits all zijn”.. (hoe gaan mijn oren er dan uitzien?) of eigenlijk natuurlijk veel belangrijker: hoe gaat dit blijven zitten en laat staan als ik ga HARDLOPEN?

6109614ld

Let’s try part 1: Installeren

Toen ik de Aftershokz Trekz Air op mijn hoofd monteerde werd ik nog sceptischer.. Best wel breed en veel ruimte over, met name in mijn nek (chips!). Maar op mijn jukbeenderen? Daar zaten ze goed. Niet te los of te strak, maar gewoon hartstikke goed. Zou dit dan toch goed komen?

Ook het verbinden met de muziek ging erg soepel. Ik ben zo iemand die nooit een gebruiksaanwijzing leest en gewoon maar wat knopjes indrukt (ik weet zeker dat ik niet de enige ben) en de Aftershokz Trekz zijn hier uitermate geschikt voor. Via Bluetooth kon ik de oortjes binnen 1 minuut laten verbinden met mijn telefoon en mijn favo hardlooplijstje aanzetten.

Hardlopen dan maar?

Let’s try part 2: Hardlopen

Ik was compleet vergeten dat ik de koptelefoon überhaupt op mijn hoofd had (like whuut?). Hoe ik bang was dat hij elke tel van mijn hoofd zou vliegen of dat hij enorm zou wiebelen gebeurde er.. NIKS! De koptelefoon blijft verassend goed zitten en ik moet zeggen dat ik enorm verbaasd was. SUPER!

Maargoed, wat misschien nog wel belangrijker is voor een hoofdtelefoon: hoe is het geluid?

Het geluid moet je niet vergelijken met een fancy koptelefoon die alle muziektonen op maximaal niveau je oren in pompt. De bass is een stukje minder en de tonen zijn iets scheller. Maar hee.. dit heeft dan ook een reden..

2018-02-09 13.54.38-2

 

Aftershokz Trekz Air loves SPORTS

De koptelefoon is namelijk ook niet ontwikkeld om je het gevoel te geven dat je bij de betreffende muziekkant in de huiskamer staat, maar om te SPORTEN. En nog belangrijker: om veilig te sporten.

Het nadeel van de meeste koptelefoons of oortjes is dat ze je gehoor afsluiten voor het meeste omgevingsgeluid (tenzij je hem zachtjes zet of course). Dit kan gevaarlijk zijn, I mean.. die snelle scooter van links hoor je toch liever wel op tijd? Doordat deze koptelefoon je gehoor niet geheel afsluit zijn omgevingsgeluiden veel beter hoorbaar en dat vind ik als hardloper door het drukke Utrecht (waar fietsers UIT ALLE HOEKEN EN GATEN KOMEN) toch wel erg fijn.

Conclusie: 

Ik ben heel erg tevreden met mijn nieuwe hardloopvriendje. De batterij gaat niet te snel leeg, hij is makkelijk te verbinden met mijn telefoon, blijft goed zitten en ik ben mij net wat bewuster van het verkeer als ik aan het hardlopen ben. Of er ook nadelen zijn? De kwaliteit van de muziek is net wat minder dan bij een andere (goede kwaliteit) hoofdtelefoon en mocht je hem in de trein gebruiken dan kunnen je buren sowieso meegenieten.. Maar hee.. dit hebben ik en mijn grote hoofd dus echt wel voor mijn veiligheid over 😉

◊ ◊ ◊

Heb jij deze oortjes toevallig al eens geprobeerd? Blijven ze bij jou ook goed zitten (ik ben benieuwd naar jullie hoofd) en hoe bevallen ze? Of ben je nog in dubio ze aan te schaffen.. Let me know!

Liefs, Monique

 

 

 

 

2018-02-09 15.36.13

*Dit artikel is een samenwerking tussen Aftershokz Trekz Air en mijn goudeerlijke mening 😉

2 Replies to “MUZIEK VIA JE JUKBEENDEREN? REVIEW AFTERSHOKZ TREKZ AIR”

  1. Goed verhaal Monique. Duidelijk met de voor- en nadelen. Iedereen die dit leest en hardloopt zijn op de juiste manier getrickered om het aan te schaffen.
    In de trein, bus of bibliotheek kan je altijd nog je oortjes gebruiken.
    Veel plezier in Parijs en doe de groeten aan de IJfeltoren.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.