Met een turbo naar 2018

Een nieuw jaar, een nieuwe stad, een nieuw huisje.. een nieuwe uitdaging. Jeetje wat is er de afgelopen weken veel veranderd in mijn leven en dat is dan ook meteen de reden dat mijn blog even heeft stilgestaan. Maar inmiddels ben ik ingericht. De dozen zijn uitgepakt en ik heb mijn nieuwe huisje mijn eigen plek gemaakt. Tijd dus voor een kleine update. Waar ben ik mee bezig en wat ga ik eigenlijk doen? I’ll tell you!

◊ ◊ ◊

Huilend weg uit Maastricht

Dit klinkt eigenlijk een beetje suf. En om eerlijk te zijn ken ik mijzelf ook niet zo. Maar mijn vertrek uit Maastricht ging niet zoals ik had verwacht. Wat ik had verwacht? Dat ik mijn spullen zou pakken en vol vreugde naar Utrecht zou vertrekken. “Maastricht was een mooie tijd, maar ik was wel toe aan iets nieuws”. Dacht ik..

Niets bleek minder waar. Nog nooit eerder heb ik het zo moeilijk gevonden ergens te vertrekken en believe me, ik ben al regelmatig ergens vertrokken (Breda – Eindhoven part 1 – Eindhoven part 2- Breda – Maastricht part 1 – Maastricht part 2 en dan nu Utrecht). Ik heb gewoon gehuild tijdens het inpakken (like whuuut?) en ik heb mij de afgelopen weken eigenlijk best ellendig gevoeld. Waarom moest ik ook alweer vertrekken? Waarom kan ik niet gewoon ergens blijven? Waarom doe ik het mezelf aan steeds weer op een nieuwe plek te moeten beginnen? Ergens baalde ik dat ik niet gewoon iemand was die lekker zijn hele leven in een stad kon blijven wonen. Of twee dan. Misschien.

Daarom deed ik het

Maar hee ik heb hier voor gekozen en niet zomaar. Nee, ik heb wel degelijk een hele goede en leuke reden waarom ik uit Maastricht ben vertrokken.

Vanaf Januari (eeuh NU dus.. damn..) begin ik namelijk met afstuderen. EINDELIJK. Na 7 jaar aan de studie vind ik het ook wel mooi geweest en ik vind het dus super dat ik dit jaar eindelijk (en hopelijk) mijn master af kan ronden en helemaal klaar ben. En wat het allerleukste is? Ik mag gaan afstuderen op een plek waar ik stiekem al anderhalf jaar dolgraag heen wil!

2017-11-28 16.07.22-1

Wat ga ik doen?

Nu was ik natuurlijk al “Vifit Girl” (of Vi-fitgirl zoals mijn vriendinnen het noemen), maar vanaf nu word ik er pas écht een. Ik mag namelijk stage gaan lopen bij FrieslandCampina en wel bij Vifit (Sport)! Dit is natuurlijk iets wat heel dicht bij mij staat en ik enorm tof vind om te gaan doen. Ik ben dan ook van plan het komende half jaar  hier mega veel te gaan leren en te gaan ervaren. Daarnaast zal ik ook nog mijn eigen onderzoek gaan uitvoeren om mijn scriptie te schrijven. Iets waar ik JOUW hulp misschien nog wel eens bij kan gebruiken (I’ll let you know ;)). 

Alles combineren, HOE DAN?

Het komende half jaar zal dan ook een enorm drukke periode voor mij gaan worden (dat weet ik zeker), maar ik denk ook heel erg leerzaam en LEUK (ook dat weet ik eigenlijk wel zeker). En tja.. hoe ga ik dit allemaal combineren met bloggen en hardlopen? Gaat dat niet enorm zwaar worden?

Hmmmm.. ik denk het niet!

Ik hou van hardlopen. Ik hou van schrijven. Dus..dat blijf ik lekker doen zonder dat ik dit “zwaar” vind. Wel probeer ik geen extra druk op mijzelf te leggen op dit gebied. Ik houd het even rustig met hardloopdoelen en leg mijzelf geen onnodige druk op met het posten van blogs voor bepaalde deadlines (die ik zelf stel). Kortom, ik zie wel hoe het loopt, maar  een ding is zeker: mijn passies en verhalen blijf ik zeker met jullie delen!

Klaar voor 2018

Ik ben met een driedubbele turbo 2018 ingevlogen, maar hier ben ik dan. Ik ben geland, gesetteld en nu blijf ik lekker draaien tot ik mijn draai hier heb gevonden. Het is tijd aan de slag te gaan en mijzelf met de nieuwe uitdagingen te confronteren. Ik ben er in ieder geval klaar voor, dus uitdagingen, you better watch out 😉  

◊ ◊ ◊

En hoe zit het met jou? Wat zijn jouw plannen voor 2018? Ga jij de uitdagingen ook met beide handen beetpakken en verslinden? En vind jij het stiekem ook een beetje spannend? Let me know, want ik ben benieuwd!

PS: ook alle hardlooptips voor in Utrecht zijn meer dan welkom 😀

Liefs, Monique

2017-12-15 16.38.55-3

15 reacties

 • Eleni

  Wat een toffe stage! Ik heb vorige week via Instagram een boekje met hardlooproutes in Utrecht gewonnen, dus… zullen we binnenkort maar eens een rondje maken?

 • Richard

  In vleuten ligt een mooi park.waar je vanuit utrecht zo via de dafne schippersbrug heen kan lopen. Misschien tot snel in het maximapark

 • Maargy | M

  Wat een goed begin van 2018! Wel herkenbaar hoor dat “niet op een plek kunnen blijven”Ik heb er nog steeds last van haha en weet je? Best lekker iedere keer jezelf weer even lekker opschudden door te verhuizen 😉 Succes met afstuderen, je stage en hardlopen!

 • Wendy

  Ik vind het super knap van je hoor, zomaar alles pakken en gaan, respect👌🏼
  Blijf lekker doen waar je goed in bent en de rest volgt wel❤️
  Mijn enige doel dit jaar is, dat ik hopelijk ook snel ons huis verkoop en een nieuw huisje krijg om lekker opnieuw te beginnen met de kids, spannend genoeg.. en.., oh ja natuurlijk mn eerste hm tijdens de venloop over 2 maanden😊

 • Peter van Geel

  Verhuizen van Maastricht naar Utrecht is zo slecht niet. Utrecht is een leuke stad (natuurlijk geen Maastricht! :-)) met veel leuke hardloop mogelijkheden. De singelloop heb je zelf al genoemd in je meest recente blog. Heb je ook al aan de volgende gedacht:
  * Utrecht marathon (in maart), ook andere afstanden
  * Loop van de Leidsche Rijn (juni)
  * Kasteelloop Halve van de Haar (2e Paasdag)
  Alleen de laatste heb ik nog niet gelopen, maar staat wel nog op mijn to-do lijstje. Hopelijk heb jij er iets aan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: