REVIEW: GARMIN VÍVOACTIVE 3

Het heeft even geduurd, maar op deze manier heb ik hem dan ook uitgebreid kunnen testen. Mijn nieuwe mooie sporthorloge. Of moet ik zeggen, mijn nieuwe mooie lifestyle horloge? In iedere geval: mijn mooie nieuwe Garmin Vívoactive 3! Wat ik er van vind en hoe hij mij bevalt? Je leest het hier..

◊ ◊ ◊

Horloge nummer 4

Het is inmiddels al het 4e horloge van Garmin dat ik om mijn pols heb (wel éen voor een ofcourse, anders is het een beetje too much 😉 ). Ik vroeg mij dan ook af wat dit horloge voor mij zou bijdragen, vergeleken met degenen die ik al heb. En dan doelde ik met name op mijn Garmin Forerunner 235, op wie ik toch wel een kleine crush heb/had (?).

Ik kwam er al snel achter. Dit horloge kan (bijna) ALLES.

Even in het kort

Wederom ga ik niet alle functies opnoemen en beschrijven, want dat kan je gewoon googlen. Maar wat dan de grote nieuwigheid is aan dit horloge? Hij is compleet. En daar bedoel ik mee dat hij niet alleen specifiek gericht is op sporten, maar het ook een lifestyle smartwatch is. Zo zou je er contactloos mee moeten kunnen betalen (wat ik eerlijk gezegd nog niet heb uitgeprobeerd) en beschikt hij over meer “lifestyle-waardige” wijzerplaten, waardoor je er ook nog fashionable bijloopt (niet geheel onbelangrijk). Daarnaast heeft hij natuurlijk ook nog de functies die inmiddels meerder sporthorloges hebben, zoals het bijhouden van slaap, energieverbruik, het meten van stress-levels (ZIE FOTO..), je hartslag en je kunt er, jazeker, ook nog lekker mee sporten!

2017-10-18 10.33.19-5
Stresslevel 1000 – abseilen van de Euromast.. #teamhoogtevrees

Wat is dan het verschil met de Garmin Forerunner 235?

Ik krijg vaak de vraag wat dan het verschil is tussen mijn Forerunner 235 en de Vivoactive 3. Tja, eigenlijk zijn er aardig wat verschillen..:

Met de Vivoactive 3 kan ik veel meer sporten bijhouden dan met de Forerunner 235. Zo kan ik met dit horloge ook mijn krachttrainingen bijhouden, zwemmen, je zou er zelfs bijvoorbeeld je wintersport activiteiten mee kunnen bijhouden (iets wat ik overigens NOOIT ga testen na mijn verschrikkelijke ski-ervaring. Dit vertel ik misschien nog wel eens. Of niet ;)) en dit zijn nog lang niet alle sport-mogelijkheden.

Een ander groot verschil is dat het horloge touch-screen heeft, wat de Forerunner 235 niet heeft. De Vívoactive 3 heeft slechts een knopje aan de zijkant (net als een écht horloge, wauw!) en de rest is allemaal met een paar swipjes en tikjes op het scherm te regelen, super handig. Wat daarnaast ook een handige extra functie is, is dat je het scherm wel kan vergrendelen (anders zou het zomaar kunnen zijn dat de warme douche ineens een hardloop activiteit start, been there). 

Het derde grote verschil is dat je bij de Vivoactive 3 ook je eigen workouts in kan voeren. Deze workouts kan je bijvoorbeeld op de computer maken en “afspelen” op je horloge. Zo hoef je niet meer je goed uitgedachte workout op een papiertje mee te nemen (of op je telefoon te bekijken, of te onthouden, wat overigens ook fijn is als je dat kan), maar speelt hij hem “automatisch” voor je af en hoef jij het alleen nog maar uit te voeren (eitje, toch?). Zelf heb ik dit nog niet gedaan, omdat ik de laatste tijd niet echt een bepaald schema volg vanwege mijn “train-vakantie*”. Wel heeft Mark Tuitert dit gedemonstreerd tijdens de lancering van het horloge in Rotterdam, it worked!

*train-vakantie = ik heb een maandje vakantie genomen van het trainen, maar dit betekent niet dat ik niet sport. Huh? Juist. Ik sport wanneer ik zin heb en doe oefeningen waar ik op dat moment zin in heb of ren het aantal kilometers dat in mijn hoofd plopt. Ik houd me dus even niet aan trainingsschema’s!

2017-10-18 11.32.05-2

Die fitnessfunctie heb ik eerder gehoord..

Het bijhouden van fitness-workouts met een smartwatch, dat heb ik eerder gehoord. Sterker nog, dit heb ik al eens uitgetest met een ander horloge van Garmin, de Vivo Smart 3. Bij dit horloge was ik hier niet geheel tevreden over, omdat hij bijvoorbeeld “legdays” niet echt kon meten. Het horloge moest nog veel leren vond ik; het uitgebreide verslag vind je hier.

Of dit horloge slimmer is? JA!

Hoewel ook dit horloge nog niet helemaal is afgestudeerd, is hij wel degelijk een heel aantal stappen verder dan zijn kleine broertje. Ik heb het meerdere malen getest in de gym en guess what? Al mijn oh zo zware squats worden wel degelijk door het horloge gemeten (thank god doe ik ze dus “niet voor niks”). Het horloge kan dus meer krachtsoefeningen waarnemen, hoewel bijvoorbeeld enkelvoudige armoefeningen (waarbij het horloge niet aan je “workoutarm” zit) niet worden gemeten, wat ik eigenlijk best logisch vind.

Schermafbeelding 2017-12-18 om 13.08.16

Plussen en minnen

Wat ik overall van het horloge vind? Voor ik dat vertel zet ik eerst nog even mijn persoonlijke plussen en minnen van het horloge op een rijtje:

PLUSPUNTEN

  • Het horloge ziet er niet echt uit als een sporthorloge, waardoor je hem ook in het dagelijks leven sneller om zou doen (nu doe ik dit ook wel met mijn Forerunner 235, maar de Vivoactive 3 kan ik ook nog om bij een cocktailparty zeg maar).
  • Uitgebreide activiteiten-set: van hardlopen, fietsen en wandelen tot zwemmen, krachttraining en zelfs ehhh skiën (en nog veel meer dus).
  • Ingebouwde GPS
  • Ingebouwde hartslagmeter
  • Stresslevels meten (goede reden om soms gewoon eens even NIKS te doen “omdat je horloge het zegt”).
  • Alle handige sportfuncties, zoals onder andere het meten van de VO2max.
  • Je kan er mee betalen (ik weet nog niet zeker of dit nu een plus- of minpunt is HIHI).

MINPUNTEN

  • Ik vind dat de batterij redelijk snel leeg is (wat ook wel logisch is wanneer alles touch-screen is. Gelukkig kan je het scherm ook op minder helder zetten, wat weer batterij spaart). 
  • Hij doet er soms lang over de GPS te vinden (maar dit probleem heb ik bij meerdere horloges).
  • Hij is niet volledig gefocust op hardlopen, in dit opzicht vind ik dat mijn Forerunner 235 mijn hardloopactiviteiten nog beter / uitgebreider en preciezer bijhoudt.

Dus.. in conclusie:

Ik ben dik tevreden! Ik vind het een erg fijn horloge en vind het super dat hij zoveel verschillende sporten kan meten. Of hij mijn crush op de Forerunner 235 kan vervangen? Nog niet. Nu heeft dit geen specifieke reden, maar ik ben gewoon nog altijd dol op mijn Forerunner 235 met ouderwetse knopjes.. 😉

Ps: grote kans dat de Garmin Vivoactive 3 wel jouw hartje wint boven de Forerunner 235, ik heb soms een aparte smaak I guess! 🙂 

◊ ◊ ◊

Heb ik alles besproken? Heb jij nog extra vragen? Heb jij hem zelf getest of wil je wat anders kwijt? Let me know in een reactie of email!

Liefs, Monique

IMG_9055

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Garmin – maar wederom mijn goudeerlijke mening.

Ontdek meer van Runningwithmo

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

9 reacties op “REVIEW: GARMIN VÍVOACTIVE 3”

  1. Verschrikkelijke ski ervaring?:p

    1. Hahahaha ik denk dat het vraagteken overbodig is he Job ;p

  2. Peter van Geel avatar
    Peter van Geel

    Garmin 235 is ook een geweldig horloge. Vivoactive moet wel heel goed zijn om die te kunnen overtreffen.

  3. Ik ben ook aan het rondkijken naar een goed sporthorloge, en de vivoactive 3 stond op mijn verlanglijstje omdat ik hem ook mooi voor overdag vind. Ik heb nu nog een oude forerunner 30, en die vind ik niet zo mooi meer en ik zou hem wel graag wat uitgebreider willen. 🙂 Nu zie ik dat je zegt dat de forerunner 235 je hardloopactiviteiten beter/uitgebreider en preciezer bijhoudt; waaraan merk je dat? Welke aspecten meet die meer dan deze? Ik sport veel, maar hardlopen is toch wel favoriet. Misschien dat ik anders toch voor de forerunner ga 🙂

    1. Hi Laura!

      Ik vind de vivoactive 3 ook mooier als Lifestyle horloge, dat is een groot pluspunt! Wat de precieze specificaties zijn per horloge waarin ze verschillen kan ik niet een, twee, drie zeggen (dat zal vast op de website wel te vinden zijn :)!), maar ik merk dat de Forerunner bij mij wat preciezer is met het opnemen van mijn run (snelheid, afstand etc..) en hij is overall meer gericht op hardlopen. Makkelijk te bedienen en niet te veel poespas! Wel heb ik een inmiddels wat oudere variant van de Forerunner. Misschien dat de nieuwste Forerunners nu nog veel meer kunnen 🙂 Liefs!

  4. Hoi Monique!
    Wat is de gemiddelde gebruiksduur van de batterij?
    Volgens Garmin moet hij namelijk minimaal één week meegaan, maar lees hier verschillende dingen over en ben benieuwd naar jouw ervaring.
    Groetjes!

    1. Hi Daphne! Dat ligt er maar net heel erg aan hoe actief je ermee bent! Zelf vind ik de Vivo Active 3 niet heel erg lang meegaan, meestal een dag of 3. Maar het ligt er ook maar net aan hoe helder je het scherm zet. Het scherm blijft namelijk altijd “aan” om de tijd weer te geven! Als je hem wat lager zet en niet elke dag sport zal hij zeker wel een week meegaan denk ik 🙂 De Forerunner 235 die ik ook heb gaat een stuk langer mee!
      Liefs, Monique

  5. Hi,

    Ik wil ook graag de vivoactive aanschaffen, maar wil iets weten voordat ik hem koop. Ik heb nu een vivosmart HR. Prima ding. Maar wil de combi maken met hardlopen, omdat mijn TomTom ter ziele is.

    Nu kan je in Garmin Connect work outs maken voor interval training met verschillende tijden en cooldown etc. Deze zijn niet te verzenden naar de vivosmart HR, omdat deze niet compatibel is. De hamvraag: is de Vivoactive 3 wel compatibel en kan ik de workouts overzetten naar het horloge.

    Alvast bedankt voor je antwoord.

    Groet,

    Sacha

    1. Hi Sacha,

      Wat leuk dat je erover denkt dit horloge aan te schaffen! 🙂 Ik moet je eerlijk zeggen dat ik zelf nog nooit een workout in Garmin Connect heb gemaakt en deze heb verzonden naar mijn horloge, maar ik weet wel dat dit kan bij de Vivo Active 3. Ik was er bij op de dag dat hij “gereleased” werd en toen was dit een van de punten die werd uitgelicht! Zelf kregen wij hierna nog een training, waarbij de trainer zelf ook de workout vooraf had gemaakt in naar zijn horloge had verzonden zegmaar 🙂 Dus ik ben er vrij zeker van dat dit kan, al heb ik het dus nooit zelf gedaan.

      IK hoop dat je hier toch wat mee kan!!

      Let me know 🙂

      Liefs, Mo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over mij

Hoi, ik ben Mo, Monique of Moni.
Toen ik voor school 10 kilometer móést hardlopen tijdens de Singelloop Breda (lang geleden), had ik nooit kunnen bedenken dat hardlopen op een dag mijn favoriete bezigheid zou zijn. Die dag is het vandaag nog steeds!

Recente blogs

Ontdek meer van Runningwithmo

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder