Mijn volgende eh.. Marathon?

Het is net als een tatoeage zeggen ze: “Als je er eenmaal een hebt, wil je er zo snel mogelijk nog een”. De marathon. Met een marathon zou dit ook zo zijn. “Zodra je die streep over bent denk je al aan de volgende”. “Jij niet? Over twee weken dan toch zeker wel, let maar op!”.. Ok, we zijn nu twee weken verder. Dus Mo, wat wordt de volgende marathon?

◊ ◊ ◊

Marathon #1

Dat dit bij een marathon net zo zou gaan als bij een tattoo, dat moest ik nog maar eens zien. Zelf dacht ik namelijk niet dat ik dit gevoel zou krijgen. Sterker nog, ik keek er ergens ook wel weer naar uit klaar te zijn met de marathon trainingen en mij lekker op andere dingen te gaan focussen binnen de sport. Maar hee, ik wachtte het wel eens even af. Ik wist tenslotte toen nog niet hoe ik die marathon uit zou komen. Misschien zou het wel heel goed gaan en wilde ik er inderdaad nog een zoals iedereen voorspelde? 

En toen kwam ik die finish over. In een tijd die ik nooit had durven dromen.

Op naar de volgende?

Dat het gevoel toen ik over de finish kwam onbeschrijfelijk was, hoef ik denk ik niet meer uit te leggen. Emoties, blijheid, overwinningsgevoelens, trotsheid.. ik voelde het allemaal door mijn lichaam gieren. Maar al denken aan de volgende marathon? NO WAY.

Nee, ik wilde überhaupt nog niet denken aan welke andere marathon dan ook. Het is absoluut idioot (dat ben ik soms), maar het voelde voor mij bijna als vreemdgaan (HAHA). En ik wilde niet vreemdgaan van mijn NYC marathon, want daar was hij te amazing voor. Ik kon op deze race nog wel even teren..

2017-11-05 22.09.46-4

Twee weken later

En nu twee weken later? Denk ik daar nog steeds zo over. Natuurlijk is het onzin dat je niet meer van je race zou kunnen nagenieten zodra je je op een volgende zou richten (zo voelde het toen wel #emoties), maar de behoefte mij op te geven voor een next marathon? Nee, die heb ik nog steeds niet.

Een marathon lopen was absoluut geweldig. Het was zwaar, een mega grote uitdaging, en de race van mijn leven. Ik weet dan ook zeker dat ik er ooit weer een ga lopen. Maar welke en wanneer? Dat zie ik over een paar jaartjes wel weer. Voor nu heb ik andere ambities, andere doelen en andere dromen.

Op naar 2018!

Wat ik nu allemaal wil gaan doen, dat wist ik stiekem al voor ik überhaupt in de bus naar Staten Island stapte. Ik bedoel.. al die kilometers zijn awesome hoor, maar doe mij nu nog maar een beetje pit! Ik ben nog jong genoeg om heel veel marathons te kunnen lopen (zolang mijn lijfje dat toelaat natuurlijk), maar tot die tijd? Ga ik de andere kant op.

Ja, mijn ambities liggen ergens anders namelijk: snelheid. Voor de marathon was ik al op de goede weg en ik denk dat hier nog veel uit te halen valt. Ergens te weten dat er nog veel in kan zitten als ik eens echt gericht zou trainen voor dit doel, maakt mij RETE GEMOTIVEERD! Ik heb enorm veel zin weer lekker hard te trainen (nadat ik mijn maandje NYC marathon herstel heb gehad natuurlijk dan #stillgoingstrong #behalvegisterendan) en een paar leuke wedstrijdjes te lopen. 5 of 10 kilometer runs? Halve marathons? Weet jij nog een leuke run, let me know! WANT IK HEB ER ZIN IN!

◊ ◊ ◊

En jij? Herken jij je wel in het tattoo/marathon verhaal? Heb jij je ingeschreven voor een marathon of heb je hele andere doelen? Ik ben heel benieuwd!

Liefs, Monique

Bestand 10-11-17 14 04 48

14 reacties

 • remcohh

  Goed om te lezen dat jij er nog een uitdaging in ziet om snel te gaan op kortere afstanden. Het lijkt er soms wel eens op dat het alleen maar interessant is om in het buitenland marathons of trails te lopen terwijl het sportief gezien misschien wel een grotere uitdaging is om een snelle 5 of 10 ergens ‘rond de kerktoren’ te lopen

 • Leonie

  Hoi Monique,

  Ik zou graag in 2020 de marathon van Berlijn willen lopen. Dan heb ik nog 2 jaar om er rustig naar toe te trainen. Wil niet te snel gaan, want een blessure ligt snel op de loer. En als ik die gelopen heb (mijn droom) dan komt de 42.195 tattoo er ook. Heb er namelijk al wel meer (kleintjes) ☺️Heb je nog tips voor de marathon?
  Groetjes Leonie

  • Monique van de Velde

   Hi Leonie!
   Wauw wat een ontzettend tof doel en heel slim om er de tijd voor te nemen. Rustig opbouwen en dan kan jij dat sowieso! Ben ook benieuwd naar de tattoo 😉

   Ik heb zelf pas een marathon gelopen, maar ik kan altijd mijn ervaringen en tips delen! Ik zal er binnenkort een blog over schrijven 🙂

   Liefs, Mo

   • Leonie

    Hi Mo,

    Ik ben heel benieuwd naar je blog over de marathon! Vind het lastig om te drinken tijdens het hardlopen. En met mijn prikkelbare/spastische darm kan ik ook niet alles eten/drinken. Dat is soms best wel lastig. Want de energie heb je zo hard nodig. Als ik een wedstrijd loop van bijvoorbeeld 10km dan neem ik wel een gelletje. Maar dan weet ik dat ik een paar uur later last heb van mijn buik. (opgeblazen buik) en dat wil je met een marathon eigenlijk niet hebben. Maar meestal gebeurd dat na 4 uur na inname van het gelletje of wat anders. Dus dat moet vast goed komen.

    Liefs Leonie

    • Monique van de Velde

     Hi Leonie,
     Zelf heb ik ook erg veel last van darmproblemen over het algemeen. Gelukkig ging het tijdens mijn marathon goed! Ik kan hier mijn tips zeker over delen, hoewel het voor iedereen natuurlijk anders zal zijn. Maar dan kan je het in ieder geval uitproberen allemaal!!
     Ik ga het meenemen, bedankt voor je input! 🙂

     Liefs, Mo

     • Leonie

      Hi Mo,

      Dat zou heel fijn zijn. Want er zullen vast meer mensen hebben die problemen ervaren van de sportvoeding.
      Maar toch heb je het bij zo’n inspanning echt wel nodig.Wat neem jij op een duurloop allemaal mee. Ga zaterdag ongeveer 14 km lopen.

      Liefs Leonie

     • Monique van de Velde

      Oeps ik lees dit nu pas! Zelf neem ik niets mee wanneer ik een duurloopje doe, behalve als het meer dan anderhalfuur gaat worden. Je zou bijvoorbeeld een gelletje of een energiereepje mee kunnen nemen! Dat is het gemakkelijkst (en kleinst) en je hebt op dat moment vooral koolhydraten nodig 🙂

      Hoe is het gegaan?

      Liefs, Mo

 • Joan

  Hoi Mo,
  Je verhaal over de marathon komt me heel bekend voor. Afgelopen december voor het eerst een marathon gelopen, en het was geweldig!! Na afloop nog lopen geinen in de kleedkamer “wanneer word het leuk?” maar de reacties waren net zo koel als de dag zelf, hahahaha… Maar goed, in de weken erna moest ik echt niet denken aan het lopen van een volgende marathon, tot na de halve M van Egmond. Daar liep ik zomaar een PR op die afstand, en dat zette me aan het denken. Het lopen van de hele M, was voor mij als het ware, grensverleggend. Waardoor alles korter dan een hele M, makkelijker leek.
  Nu ben ik algemene snelheidstraining aan het doen, om de basis te verbeteren, om in Rotterdam 2020 voor een PR op de M te gaan. Sterker nog, ben zelfs al bezig met de volgende 2 marathons erna, in Japan eind 2020, en dan hopelijk een kwalificatie-tijd te lopen voor Boston of NY 2021.

  • Monique van de Velde

   Hi Joan,

   Excuses voor de late reactie, ik heb mijn blog een beetje stil laten liggen de laatste tijd! Wat een ontzettend leuk verhaal dat je schrijft haha. Super leuk om te lezen dat het goed gaat en je er helemaal voor gaat. Voor mij gaat Berlijn nu wel heel erg lastig worden.. Stiekem ben ik aan het denken aan een andere marathon. Misschien ook Rotterdam 2020? Dat zou tof zijn, maar we gaan het zien.

   Jij heel veel succes met he voorbereidingen!! En de marathon natuurlijk 😀

   Liefs, Mo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: