Nog maar een week (help!)

Published by

on

 

Nog maar een week. Nog maar een week om carbs te stapelen zo hoog als het vrijheidsbeeld. Nog maar een week om lichamelijk tot rust te komen. Nog maar een week tot ik om 7 uur ‘s morgens in een bus stap, in een stad die ik dan pas 4 dagen ken. Nog maar een week voor ik met bibberende beentjes in het startvak sta te wachten tot ik mag. Nog maar een week voor ik GEWOON DIE FREAKING MARATHON GA LOPEN. Ben ik er klaar voor? Een kleine update..

◊ ◊ ◊

The returning of my legs

Het afgelopen jaar was afzien. Althans, wat betreft mijn benen dan. Nog nooit heb ik zolang last gehad van een “blessure” en tja.. die gooide een dosis roet in mijn trainingsplan waar wel 4 schoorstenen voor nodig waren geloof ik. Anyway, HET GAAT BETER. Pijnvrij ben ik voorlopig nog niet, maar het gaat eindelijk de goede kant op. De afgelopen weken kon ik voor het eerst mijn alternatieve trainingen (fietsen, een uur afzien op de crosstrainer, wandelen etc.) lekker laten varen (of wegrijden dus) en mij gewoon op het hardlopen richten. En guess what? Dat ging best lekker! Vorige week had ik zelfs één run waarbij mijn benen voelde als vanouds! Zou het dan nu toch echt snel overgaan? Zouden mijn oude hardloopbenen dan toch echt terugkeren? Ik geloof er in ieder geval in en ik hoop dat ze het vliegtuig naar New York nog gaan halen ook 🙂

The returning of my health?

Naast die stomme benen was er nog iets wat mij de laatste maanden flink bezig hield. Een tijd geleden vertelde ik jullie dat de cardioloog het niet zo eens was met mijn plannen een marathon te gaan lopen (woops). Ik had namelijk een aantal klachten wat betreft mijn hart en tja.. met je hart moet je niet sollen (letterlijk en figuurlijk natuurlijk ;)). Ik heb hier goed over na moeten denken en uiteindelijk besloten gewoon de marathon te gaan lopen. Why? Omdat de klachten heel vervelend, maar niet gevaarlijk zijn. De afgelopen maanden heb ik zeker nog met regelmaat last gehad van de klachten, maar het lijkt naar mijn idee iets minder te worden. Misschien omdat ik iets meer rust neem? Omdat mijn schildklier (dat andere ding wat even wat minder goed werkte) wat  beter onder controle is? Geen idee, maar ik voel me GOED en STERKER dan ik mij de afgelopen 10 maanden heb gevoeld. Dan moet het goedzitten toch?

2017-10-17 16.59.19-3

Dus Mo.. marathon ready?

JA! 

Hoewel er 1000 redenen door mijn hoofd spoken over waarom ik er niet klaar voor zou zijn (I mean.. maar één lange duurloop van “slechts” 24km?) of waarom het niet zou gaan lukken (gaan de benen het houden?), weet ik dat er ook zat redenen zijn die laten zien dat ik er wel klaar voor ben (2 halve marathons in 8 dagen OH YEAH) en dat het mij potverdikke wel gaat lukken (opgeven is tenslotte nog altijd geen optie).

En tja.. aangezien er zelf niet in geloven nooit zal meewerken in je weg naar succes, geloof ik er zelf maar gewoon in dat ik dit WEL kan!

Of ik daarnaast nog een doel heb qua tijd? Niet echt. Wel nep (whuuut?). Tja, gezien mijn voorbereidingen, het feit dat het mijn eerste marathon is en het feit dat ik al van heel veel mensen heb gehoord dat het een zwaar parcours is (bruggen met hoogte enzo) is mijn enige echte doel: uitlopen. Maar aangezien ik ook iemand ben die stiekem streeft naar meer, is mijn neppe doel: rond de 4 uur? Mocht dit niet lukken, dan geeft dit niet. Ik wil met name proberen te genieten en dan is het toch ook dikke prima als ik dit wat langer dan 4 uur mag doen? Ik denk van wel.

Hoe, wat, waar & wanneer!

Zo, nu het duidelijk is dat ik die marathon gewoon eens even ga killen (hihihi) nog even de laatste updates over wanneer ik vertrek, in welk startvak ik sta en wanneer ik echt start!

Het reisje zal voor mij op dinsdagmiddag al beginnen. Dinsdagmiddag reis ik af naar Amsterdam (wereldreis) en slaap ik bij mijn teamgenootje Violet (pyjamaparty?). We zullen namelijk woensdag 1 november al om 07:00 naar NY vliegen. Hier hebben we dan nog een paar dagen om te wennen aan alles (en het tijdsverschil) en op zondag 5 november is dan toch echt de grote dag.

Zelf start ik in wave 3 (“ingesteld” op een tijd van 04:10) in kleurtje oranje (#hollandforthewin). Dit betekent dat ik om 10:40u locale tijd zal starten, wat hier dus 15:40u zal zijn (zou ik rond 20u ergens finishen?). Mocht je mij willen volgen, DAT KAN! Mocht je dit leuk lijken dan kan je de TSC New York City Marathon app downloaden en hier de deelnemers tracken. Mijn startnummer is 44122, mocht je me gaan volgen: let me know! Vind ik leuk om te weten 😀

2017-10-11 16.39.00-6

◊ ◊ ◊

Natuurlijk ga ik jullie helemaal op de hoogte houden van ALLES wat er gaat gebeuren (voornamelijk via Instagram), dus get ready voor een hoop New York spam (#sorrynotsorry). En tot die tijd? Ga ik nog even stressen over wat ik allemaal mee moet nemen, mee mag nemen, niet mee mag nemen en vergeet mee te nemen.. Iemand nog een goede paklijst?

LET’S DO THIS!

Liefs, Monique

%d