10x waarom met een hardloopevenement meedoen tof is

 

Volgens mij heb ik het afgelopen jaar aan meer hardloopevenementen meegedaan dan in mijn totale “hardloopcarrière” daarvoor.. En WAT WORD IK DAAR ENTHOUSIAST VAN! Vandaar dat ik je 10 redenen geef waarom het meedoen aan hardloopevenementen super tof is!

◊ ◊ ◊

REDEN 1: Je hebt een doel om voor te trainen

De eerste reden is cliché maar waar: heb jij je ingeschreven voor een hardloopwedstrijd, dan heb je ineens weer een doel om naartoe te werken! Doelen kan je natuurlijk ook zelf bepalen, zonder een wedstrijd. Maar geloof me, het idee dat je “je hebt ingeschreven en er geen weg meer terug is” maakt dat je net wat beter je best gaat doen (hoop ik, anders wordt het struggelen met de wedstrijd ;))

REDEN 2: Je presteert net wat beter

Een hardloopevenement is voor de fun.. MAAR HET IS EN BLIJFT EEN “WEDSTRIJD”! Althans, dit ervaar ik zelf altijd wel zo. Wat mijn doel ook is, ik ben en blijf altijd lichtelijk gespannen voor het startschot klinkt.. De energie die je krijgt van de spanning, het wedstrijdelement, al die mede renners en vele supporters zorgen er 9 van de 10 keer voor dat je toch nét wat beter presteert dan je zelf had gedacht!

REDEN 3: Je verlegt makkelijker je grenzen

Hoe je normaal bij je training bij de 9 of 18 of 30 km denkt dat je ECHT niet meer verder kan, lukt dit bij een hardloopevenement opeens WEL! Het verleggen van je grenzen gaat je door de fantastische energie die je krijgt van het hele event waarschijnlijk net wat gemakkelijker af. Dus.. welk persoonlijk record ga jij de volgende keer breken?

IMG_9161

REDEN 4: Je lijkt wel famous 

“GO MONIQUE!” “Huh? Ken ik jou? Maar bedankt!” Pas een kilometer verder, na de zoveelste die je naam roept, kom je erachter dat je naam gewoon op je startnummer staat.. Geniet van je “I’m famous!!” moment 😉

REDEN 5: Altijd prijs!

Hoe je bij andere wedstrijden pas bij winst een prijs krijgt.. is het bij een hardloopevenement (bijna) altijd prijs! Dus hang die medaille maar om je nek en maak een mooie “I NAILED IT” -foto.

REDEN 6: Gratis drinken en snacks bij de finish

De nieuwste sportdrankjes en sporthapjes testen, of gewoon een gratis banaan scoren? Bij de finish word je er (meestal) mee platgebombardeerd. Neem dus alles aan, opeten of drinken kan altijd later nog 😉 #weblijvenNederlanderstoch?

2017-10-08 16.02.11-4
Ik wist duidelijk niet meer wat voor of achter was hier (:

REDEN 7: Je wordt keer op keer verbaasd over hoeveel mensen er wel niet aan hardlopen doen

Soms denk ik dat er in mijn stad maar 8 mensen aan hardlopen doen. Maar sta je dan aan de start van zo’n event.. dan lijkt het alsof heel Nederland aan hardlopen doet! Keer op keer verbaasd het mij weer: starters in alle vormen, maten en leeftijden, hardlopen leeft en dat is GAAF!

REDEN 8: Je ontmoet misschien wel je nieuwe hardloopbuddy(liefde)?

Die ene leuke hardloper naast je in het startvak? Wie weet wordt het wel je nieuwe hardloopbuddy of -vlam nadat je een race lang achter hem of haar aan hebt gehobbeld. Altijd de moeite waard het te proberen right?

REDEN 9: Gegarandeerd de slappe lach na het zien van je racefoto’s

Ja, ook dit is keer op keer weer raak. Je mag enorm lucky zijn als er een charmante foto tussen je finish- of racefoto’s zit, want eehhh.. ik lijk meestal een uitgezakte zandzak met wangen tot op mijn knieën. Anyway, slappe lach gegarandeerd!

2017-10-01 14.55.12-6

REDEN 10: het geeft een KICK!

De laatste reden is tevens toch wel de belangrijkste: meedoen aan een hardloopevenement geeft een KICK en dat brengt gegarandeerd je plezier in hardlopen (weer) naar boven! Meedoen dus 😀

◊ ◊ ◊

Dus.. aan welke race doe jij de volgende keer mee..? De mijne is nu wel duidelijk geloof ik.. (New York, New York: here I come babyyyy!). 

Liefs, Monique

2017-10-08 16.02.16-2


Ontdek meer van Runningwithmo

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Eén reactie op “10x waarom met een hardloopevenement meedoen tof is”

  1. Peter van Geel avatar
    Peter van Geel

    Mooi geschreven, Monique. Ik kan dit helemaal onderschrijven, vooral het iedere keer weer van jezelf willen winnen en toch weer proberen om een nieuw PR te lopen. Lopen blijft lekker, maar een wedstrijd heeft toch net dat beetje extra, waardoor je net iets beter en vaak ook sneller gaat dan je normaal kan. Waar een beetje adrenaline al niet goed voor is. 🙂 Het gevaar ligt echter wel in te snel starten, waardoor je onderweg jezelf tegenkomt. Dat is een valkuil waar veel lopers (inclusief ondergetekende) nogal eens met beide voeten in trappen.
    Mijn volgende wedstrijd is de zevenheuvelenloop. Ik ben nu ook al aan het kijken wat ik in 2018 wil lopen. Ik heb me al ingeschreven voor de 1/4 marathon van Rotterdam. Verder weet ik het nog niet. Heb jij al plannen voor 2018?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over mij

Hoi, ik ben Mo, Monique of Moni.
Toen ik voor school 10 kilometer móést hardlopen tijdens de Singelloop Breda (lang geleden), had ik nooit kunnen bedenken dat hardlopen op een dag mijn favoriete bezigheid zou zijn. Die dag is het vandaag nog steeds!

Recente blogs

Ontdek meer van Runningwithmo

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder