Van eetstoornis tot powervrouw

,

 

Het is nu 7 jaar geleden. 7 jaar geleden dat ik terugkwam van vakantie en mijn omgeving schrok van mijn uiterlijk. 7 jaar geleden dat mijn moeder mij dwong op de weegschaal te gaan staan. 7 jaar geleden dat ik erkende dat ik een probleem had. Een groot probleem. En nu 7 jaar later? Ben ik er klaar voor. Ik ben er klaar voor dit negatieve verleden om te draaien tot iets positiefs. Dit negatieve verleden te gebruiken om anderen te helpen. Wat ik bedoel? Je leest het hier.

◊ ◊ ◊

Mijn verleden

Ik heb “mijn verhaal” al eens beschreven, dit is nu een half jaar geleden. Ik vertelde jullie hoe mijn probleem is ontstaan en hoe ik hulp kreeg. Toch is dit maar een beknopte versie. Een beknopte versie van wat er echt in het hoofd van iemand met een eetprobleem omgaat. En bovenal een beknopte versie over hoe ik van mijn probleem ben afgekomen. Want ben ik er eigenlijk wel echt vanaf? En betekent een gezond gewicht dat je weer “gezond” bent?

Jij vroeg het aan mij

Stukje bij beetje ben ik meer van mijn verleden met jullie gaan delen en ik merkte dat het iets is dat leeft. Eetstoornissen zijn tot op de dag van vandaag meer aanwezig dan op het eerste oog zichtbaar is. Om maar meteen antwoord te geven op bovenstaande vraag: Betekent een gezond gewicht dat er geen “eetprobleem” is? Nee, niet altijd.

Na het steeds meer delen over mijn verleden en issues, kreeg ik ook steeds meer vragen van jullie. Meiden die vroegen hoe ik merkte dat ik “ziek” was. Mensen die vroegen hoe ik van de ziekte ben afgekomen en mensen die vroegen of je wel echt ooit van deze rotstoornis af kunt komen. Het waren veel vragen die betrekking hadden op de personen in kwestie zelf. Is dat bepaalde gevoel normaal? Gaan die gedichtenspinsels over? Hoe pak je de weg naar herstel aan? 

Slowback Sunday

Antwoorden

Ik kan geen eenduidig antwoord geven op alle vragen, omdat elke eetstoornis simpelweg anders is. Wel kan ik mijn leermomenten en ervaringen met jullie delen. Ik kan jullie vertellen hoe ik bepaalde zaken heb aangepakt en bovenal kan ik al jullie vragen uitgebreid in blogs bespreken.

Precies om deze reden heb ik dan ook een nieuw item op mijn blog gemaakt onder de naam “eetstoornissen”. Hier wil ik beetje bij beetje dieper ingaan op de problemen die ik ervaren heb en hoe ik ze heb aangepakt. Ik wil antwoord geven op vragen en ik hoop dat ik hiermee mensen kan inspireren of helpen. Want nu na 7 jaar, ben ik daar klaar voor.

Tell me..

Komende week zal ik beginnen met de eerste blogs, maar ondertussen vraag ik naar jou. Heb jij vragen? Heb jij issues? Zijn er dingen waar jij mee zit of wat jij graag van mij zou willen weten? Kortom: Heb jij onderwerpen waar je graag mijn ervaringen over zou willen lezen? Mail mij dan! Je kan mailen naar runningwithmo@outlook.com en natuurlijk zal ik alles anoniem behandelen. Laat het me dus weten, want samen kunnen we meer dan alleen!

◊ ◊ ◊

Wat vind jij van het nieuwe item op mijn blog? Heb je nog andere vragen of opmerkingen? Let me know!

Liefs, Monique

2017-08-31 17.59.21


Ontdek meer van Runningwithmo

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

4 reacties op “Van eetstoornis tot powervrouw”

  1. Knap dat je anderen wil helpen door je eigen verhaal te delen! Dat laat zien dat je echt een powervrouw bent 🙂 x

    1. Dankjewel Stephanie!! Ontzettend lief en heel fijn om te horen ^_^ Liefs!

  2. Wat een inspirerend verhaal! En hoe mooi ben jij? Jaloers op jouw schoonheid <3

    1. Aah wat lief! Dankjewel 🙂 Liefs!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over mij

Hoi, ik ben Mo, Monique of Moni.
Toen ik voor school 10 kilometer móést hardlopen tijdens de Singelloop Breda (lang geleden), had ik nooit kunnen bedenken dat hardlopen op een dag mijn favoriete bezigheid zou zijn. Die dag is het vandaag nog steeds!

Recente blogs

Ontdek meer van Runningwithmo

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder