Review: Garmin Vivo Smart 3

Published by

on

 

Dat ik naast het hardlopen ook regelmatig met gewichtjes smijt is voor jullie waarschijnlijk geen verassing meer. En hoe ik met het hardlopen altijd mijn trouwe buddy om mijn pols heb (lees: Garmin Forerunner 235), meet ik met het fitnessen ehh.. NIKS. Totdat Garmin mij de kans gaf dit te veranderen met de Garmin Vívo Smart 3. Wat dit voor horloge is en hoe hij mij bevalt? I’ll tell you!

◊ ◊ ◊

Speedy Specificatie Update

Omdat dit misschien nog een minder bekend horloge is (en nog best wel nieuw), geef ik een kort overzichtje van de specificaties:

  • Bevat fitnessfuncties zoals VO2 max, fitnessleeftijd en krachttraining
  • Volgt jouw gezondheid door voortdurend het stressniveau in de gaten te houden
  • Volgt 24/7 jouw hartslag (polsmeter)
  • Houdt het aantal stappen, opgelopen trappen, verbrande calorieën, minuten intensieve training, slaapgewoonten en meer bij.
  • Kan tijdens het zwemmen of onder de douche worden gedragen
  • Batterijlevensduur: Maximaal 5 dagen

Nu zijn dit op het eerste oog natuurlijk niet echt bijzondere functies meer aangezien elke “Smart Watch” dit tegenwoordig wel kan. Maar wat maakt dit horloge dan zo anders, nieuw en/of bijzonder?

Design & style

Ten eerste is het horloge MINI. Het is een smal bandje, waardoor je eigenlijk bijna niet ziet dat het een horloge is. Ideaal voor mensen met een oogje voor fashion en die niet met een obvious activity tracker willen lopen. Naast dat het maar een kleintje is, zie je normaal gesproken ook geen display. Wat ik bedoel? Hij is “all black”. Pas als jij je pols naar je toe draait, licht het display op en zie jij in een oog opslag de tijd en je hartslag. Mocht jij je afvragen of dit nu echt goed

werkt..: YESSSS IT DOES!

cf-lg

Dit horloge is écht SMART

Design is éen, maar wat maakt dit horloge nog meer bijzonder?

Well.. naast dat dit horloge automatisch activiteiten detecteert als zwemmen, wandelen & fietsen (handdy! Hoewel ik zwemmen nooit heb getest), kun je ook nog handmatig activiteiten starten als hardlopen, wandelen, cardio en.. FITNESS. Ja, dit horloge zou dus daadwerkelijk je zwetende squats, deadlifts en bicep curls kunnen bijhouden. Hoe zit dat?

De fitness functie start je zodra je de gym in stapt en aan je eerste sessie begint. De VívoSmart zou vervolgens AUTOMATISCH het aantal herhalingen voor je tellen (handig voor mensen die altijd de tel kwijtraken #storyofmylife) en, wanneer jij klaar bent, de rustperiode timen. Op deze manier hoef jij dus niet te veel meer na te denken, maar gewoon af en toe eens een blik op je horloge te werpen. Dat is IDEAAL right? Dat dacht ik ook..

De Vivo Smart 3 moet nog wel een beetje studeren

Hoe ideaal het ook klinkt (en ergens ook wel is), heb ik het horloge meerdere malen getest en ben ik tot de conclusie gekomen dat de VivoSmart 3 nog lang niet is afgestudeerd. Ik leg het je uit:

Het horloge telt inderdaad jouw herhalingen en rustperiodes, maaaaaar dan moet je vooral fitness oefeningen met je armen uitvoeren en de methode “always skip legday” hanteren.

Ik ben erachter gekomen dat de teller met name reageert op de wisseling van je armen – van horizontaal naar verticaal of andersom. Dit houdt in dat wanneer jij gaat bankdrukken, hij prima je herhalingen telt tot het moment dat jij stopt en rechtop gaat zitten (en je armen in een andere positie houdt, I guess althans). Dit doet hij dus GOED. Maar ga jij lunges doen met dumbells in je handen, dan merkt het horloge niet helemaal wanneer je nu bezig bent of gewoon een beetje staat te treuzelen. Dit laatste is helemaal extreem wanneer jij een oefening voor je benen doet op een fitness apparaat.

Dit laatste is natuurlijk ook wel logisch, tenslotte is jouw bovenlichaam bij het trainen van je benen (hoogstwaarschijnlijk) in ongeveer één positie/houding, en bewegen alleen je benen. Aangezien het horloge om je pols en niet je enkel zit, is de kans groot dat hij de gehele oefening compleet mist en de rusttimer “over-minuten” draait.

Nu is dit natuurlijk geen ramp, want hij meet alsnog de tijdsduur van je gehele workout en je hartslag. Maar ik als “legday fanaat”, vind het nogal zonde dat hij de helft van mijn oefeningen als rust ziet terwijl ik KEIHARD STA TE ZWETEN. Kortom.. nog even door nerden Vívo Smart 3!

Conclusie

Over het algemeen zijn mijn bevindingen van het horloge GOED (ondanks de skip legday mentaliteit 😉 ). Het horloge heeft vele functies en brengt uitgebreid jouw activiteiten en gezondheidsstatistieken in kaart. Wel zou ik zeggen dat het meer een “alround” horloge is. Wat ik hiermee bedoel? Het is een heel divers horloge met veel verschillende activiteiten en gezondheid functies, maar hij is niet zo specifiek (gedetailleerd) op de activiteiten als sommige van zijn broertjes en zusjes. Een echte activity tracker dus, maar zeker niet te verwarren met een hardloop- of fiets tracker.

2017-08-08 17.09.41-4

◊ ◊ ◊

Heb jij dit horloge ook al eens uitgeprobeerd of misschien wel om jouw pols zitten? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen? Zo niet, heb jij nog vragen of opmerkingen over dit horloge of review? Let me know!

Liefs, Monique

 

 

*Dit review is tot stand gekomen in samenwerking met Garmin

%d bloggers liken dit: