Hoe staat het met mijn weg naar de hoofdprijs?

Published by

on

 

Een dikke maand geleden accepteerde ik een challenge. Een challenge met Coach Geert bij Health Advies Breda, maar bovenal: een challenge met mezelf. Wat ik ook alweer ging doen? En of ik die “gele trui” al draag? Je leest het hier!

◊ ◊ ◊

Mo, wat ging je ook alweer doen?

IMG_7924

Als jullie geheugen net zo goed werkt als het mijne, is het niet overbodig nog eens even kort terug te kijken naar welke challenge ik ook alweer accepteerde een maand geleden. Nou.. dat is de volgende:

Van de F tot de OOD

FOOD. Tja komt hij dan toch weer. Dat woord waar ik een enorme haat-liefde verhouding mee heb (herkenbaar?). Ja, ik ga mijn voedingspatroon omgooien. Ofja, een beetje dan. De producten die ik tot nu toe at waren best prima, maar vooral NIET GENOEG om mij energiek en goed te voelen. En ik ben het beu om mij niet energiek en goed te voelen. En ik ben het nog meer beu om er niets aan te doen.

Coach Geert heeft daarom voor mij een plan opgesteld. Het kostte hem wat moeite om mij ervan te overtuigen dat dit toch echt het beste voor mij is (komt dat crap head van mij weer aanzetten), maar ik moet zeggen; hij heeft me toch overtuigd 😉

Vanaf vandaag eet ik meer. Vanaf vandaag eet ik regelmatiger. Vanaf vandaag “time” ik mijn eetmomenten beter, zodat ik ten alle tijde genoeg energie heb. Vanaf vandaag ga ik de uitdaging aan.

Het hele artikel kun je hier nog eens lezen, maar waar het in een hele korte zin op neerkomt (of beter gezegd, één woord): (VR)ETEN! Of dat is gelukt..?

Nog geen gele trui

2017-07-04 20.48.14-2

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: de gele trui mag ik van mijzelf nog even niet dragen (ok alleen mijn gele shirtje op de foto dan). Why not? Omdat de finish simpelweg nog veel te ver weg is en ik nog niet op kop lig. Die gele trui zou er misschien wel voor zorgen dat ik denk dat ik er al ben, terwijl ik er nog keihard voor moet werken. Maar.. dat die gele trui nog even weg blijft betekent niet dat er nog niets is gebeurd.. in tegendeel.

Stralen in de bolletjes trui

Ik mag namelijk stralen in de bolletjes trui, aangezien ik aan het klimmen ben als de beste (opklimmen in mijn geval). Want hoewel ik er nog niet ben, heb ik wel flinke stappen gemaakt.

Deze stappen zijn voor een inimini deel lichamelijk (hallo anderhalve kilo extra Mo en 1% extra vet (1% ijsjes?)), maar met name MENTAAL! Want ehhh.. nee geen enkele vrouw (man ook?) vind het leuk om aan te komen in gewicht en om het vetpercentage omhoog te krikken. Het voelt gewoon een beetje als de omgekeerde wereld, hoe nodig het dan ook zou mogen zijn. Het vergt dus ook flinke zwieper aan de mentale knop om dit te bereiken en ik denk dat ik kan zeggen dat dit is gelukt.

Food, Food, Good, Food

IMG_8909

In het begin vond ik het nog eng wat extra’s in mijn mond te schuiven, maar tegenwoordig landen alle “vliegtuigjes” rechtstreeks in mijn mond. Ik heb NON-STOP honger (zouden het de marathon trainingen zijn?) en hoe ik me eerst dan (te) flink inhield, eet ik nu gewoon waar mijn lichaam om vraagt. Dat ik dit al in een maand zou bereiken? Dat had ik dus écht niet gedacht.

Hoe nu verder

Anderhalve kilo is natuurlijk nog niet mega veel en die 1% extra vet zal waarschijnlijk Fred van Leer nog niet eens zien. Maar hee, mijn vetpercentage is gestopt met dalen en zelfs de andere kant op gegaan. Om dit te bereiken heb ik een flinke muur over moeten klimmen, wat simpelweg doodeng was. Terug gaan is dus geen optie, in een rechte lijn vooruit wél.

Die bolletjes trui blijf ik voor nu graag nog even dragen (kom maar op met die bergen), maar ik ga natuurlijk VOL voor die gele trui (wooohooo). Dusseh… LET’S DO THIS!

2017-06-23 16.15.02-4
Ehh ja misschien moet je deze foto via een spiegel bekijken #foutje #kangebeuren

◊ ◊ ◊

Heb jij nog vragen? Opmerkingen? Wil je ook een challenge aangaan of wil je gewoon iets anders delen? Let me know!

Fijne dag!

Liefs, Monique

%d bloggers liken dit: