NYCMarathon: hoe ziet mijn schema eruit?

Published by

on

Mee mogen naar New York is één. Maar nu die marathon nog lopen! Hoe ik mij voorbereid? Wie mijn schema heeft gemaakt en hoe dat er dan ongeveer uitziet? Nou ehh.. ZO!

◊ ◊ ◊

Meet: Rob Veer

Yes wat ben ik een lucky girl. Niet alleen omdat ik überhaupt deze kans krijg (I mean OMY!), maar ook omdat ik begeleid word door de beste coach Susan (sorry Robert) en trainer, namelijk; Rob Veer. Rob is niet zomaar een trainer, maar iemand met ENORM veel ervaring. Hij begeleid al jaaaren verschillende hardlopers en triatleten, waaronder ook een heel aantal wedstrijd-atleten op NK’s (EN MET SUCCES!). Wil je alles weten over Rob Veer en wat hij doet? Dan kan je hier een kijkje nemen op zijn website.

Tja, je snapt nu vast: I NEED ROB!

Mijn schema

Met nog 4 maanden en 3 dagen te gaan, zou ik in principe genoeg tijd moeten hebben mij goed voor te bereiden op de hele marathon. De laatste 10 weken voor de start gaat mijn marathon-schema pas écht beginnen, maar dat betekent niet dat ik nu lekker aan het luieren ben (hoewel, misschien zometeen op vakantie wel 😉 ).

Nee, voor de eerste weken heb ik ook al een schema. Namelijk; het voorbereidende schema op het schema (snap je het nog?). Kortom; ik ben mijn lichaam momenteel aan het klaarstomen voor het echte werk dat over een paar weken gaat beginnen (helppp).

2017-06-17 13.03.54-4

Hoe ziet dat eruit?

Mijn schema bestaat voor nu vooral uit rustige duurloopjes. Elke week worden deze loopjes wat verder of langer, zodat mijn spieren en pezen rustig kunnen wennen. De komende weken train ik soms 3 en soms 4x per week, waarvan vaak ook één training deels op de cross-trainer gevolgd door een klein loopje. Dit laatste om overbelasting te voorkomen en toch lekker lang te kunnen trainen (ehh.. dat “need” ik dus ook).

De meeste runs loop ik in “zone 1” en soms komt “zone 2” ook meekijken. Voor nu heb ik gekozen te lopen op “snelheid” in plaats van “hartslag”. Dit betekent dat mijn zones zijn bepaald aan de hand van mijn gelopen tijden op andere afstanden. Zone 1 houd voor mij in 10,5km/u, maar dit kan dus voor iedereen heel anders zijn. Of ik mijn zone’s op “tijd” wil laten dat weet ik nog niet. Ik merk dat soms dezelfde snelheid 80.000x zwaarder voelt dan een andere keer (misschien het weer? wind? heuvels?). Anyway, ik ben stiekem ook wel benieuwd hoe het trainen op hartslag zou gaan. Maar hee, genoeg tijd dat te gaan ontdekken komende weken!

Hoe gaat het?

Mijn motivatie is 100%. Mijn wil is HUGE. Mijn doorzettingsvermogen is geloof ik ook groot zat, alleen mijn benen willen nog steeds niet echt meewerken. Het herstel gaat langzaam en de pijntjes in mijn onderbenen willen ook nog niet echt weggaan (aaaaarggg). Ik probeer dan ook verstandig te doen deze weken voor het ECHTE WERK gaat beginnen. Goed luisteren naar mijn lichaam en stoppen vóór de grens, in plaats van erover zijn een must. Maarehh.. zoals veel van jullie wel zullen herkennen is dat dus makkelijker gezegd dan gedaan (HAHA).

 Maar de oplossing is in zicht: VAKANTIE! Een paar weekjes genieten van de zon en iets meer chillen op mijn billen gaan vast (althans: hopelijk) wonderen verrichten, zodat ik er over een aantal weken weer lekker tegenaan kan met het échte échte échte marathon-schema.. (I’ll keep u updated!).

2017-06-17 12.44.45-3

◊ ◊ ◊

Heb jij nog vragen, opmerkingen, of ehh.. TIPS voor mij? Let me know =D

Fijne avond!

Liefs, Monique

%d bloggers liken dit: