VAN HAAI NAAR HAASJE: Garmin Ladiesrun Raceverslag

,

 

 

Afgelopen zondag liep ik in PINK bij de Garmin Ladiesrun Rotterdam voor PINK RIBBON! Deze race verliep voor mij iets anders dan normaal.. Wat ik bedoel? Je leest het hier!

◊ ◊ ◊

 

Van haai..

IMG_9329

Is er een wedstrijd? Dan wil ik presteren. Maak ik een foto? Dan moet deze een goede kwaliteit hebben. Doe ik een training? Dan moet die met volle FOCUS. Tja, dat ik mezelf tot de haaien schaar, dat heb ik nu al vaak genoeg beschreven en lijkt me inmiddels duidelijk. Maar wist jij dat ik afgelopen zondag van haai naar haasje ben getransformeerd?

Geen druk voelen tijdens een wedstrijd vind ik lastig. Op een of andere manier wil ik ALTIJD “beter presteren dan de keer ervoor”, ook al is mijn lichaam daar op die dag misschien helemaal niet klaar voor (herkenbaar?). Maareh.. als je bijna iedere twee weken wel een race op de planning hebt staan, wordt jezelf keer op keer verbeteren toch een beetje lastig…

Ik voelde al langer aan dat ik voor afgelopen zondag niet helemaal fit zou zijn. Mijn benen deden al een week zeer en als ik geen race had gehad, was ik waarschijnlijk helemaal niet gaan lopen die dag. Ik wist, dat als ik mezelf nog enigszins heel wilde houden voor de komende tijd, ik het voor mijn doen RUSTIGER aan moest gaan doen met de ladiesrun. MAAR HOE DE F.. DOE JE DAT?

Naar Haasje..

IMG_9269

De ladiesrun van afgelopen zondag liep ik niet alleen (wat op zich best logisch is natuurlijk). Naast honderden roze vrouwen, liep ook mijn Asics Teammate PETRA mee! Zij vertelde mij dat ze die dag haasje zou spelen voor Richelle (@HealthyByChoice) die graag een nieuw persoonlijk record (PR) op de 10km wilde.. rond het uur.. eeeh.. PERFECT!

En zo.. transformeerde ik van haai naar haasje..

Ik besloot met Petra mee te lopen om Richelle samen perfect te kunnen hazen. Ik had dit nog NOOIT gedaan, en dat leek mij best leuk! Het voelt op een of andere manier toch als een verantwoordelijke taak, waardoor ik mijn eigen prestatiedrang even lekker opzij kon zetten!

Geen PR, maar wel..

GENOTEN! Tja, helaas was het afgelopen zondag toch net iets te warm voor een PR voor Richelle (anders had ze het sowieso gered!!), maar ohooo we hebben wel ontzettend genoten en lol gehad (of ja, ik in ieder geval wel ;)). Voor het eerst kon ik echt echt alles meekrijgen van wat er om me heen gebeurde, kon ik vrolijk poseren voor foto’s, liedjes zingen en ehh.. heel veel selfies maken (hihi). Samen met Petra probeerde ik Richelle en de andere ladies door de laatste kilometers te slepen (waar Petra echt HEEL goed in is trouwens) en wauw, wat is dat ontzettend dankbaar “werk”.

Tja, ik denk dat mijn haai wat concurrentie heeft vanaf nu, want om eerlijk te zijn: een haas zijn bevalt me eigenlijk best GOED!

Dus, heb jij nog eens een haasje nodig (natuurlijk niet voor een 10km in 38 minuten ouzo, want dat kan ik dus NIET ;)), LET ME KNOW! =D

IMG_9324

◊ ◊ ◊

Ladiesrun.. het was TOP en hopelijk tot volgend jaar!!

Fijne dag!

Liefs, Monique


Ontdek meer van Runningwithmo

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

3 reacties op “VAN HAAI NAAR HAASJE: Garmin Ladiesrun Raceverslag”

  1. Leuk verhaal Mo! Een beetje haas kan zeker helpen om het lopen op een andere manier te ervaren 🙂 Bij de zeedieren valt dit onder de walvis. Mensen helpen.. inderdaad ook een goede bescherming voor jezelf als je op raceday niet top bent! Ik ga mij ook weer eens beschikbaar stellen als haas.. Heb jij binnenkort nog een haas nodig?

    1. Waaah tof, dan ben ik vanaf nu dus ook een beetje walvis! Cool =D Ik heb binnenkort eigenlijk niet echt een haas nodig, wel iets anders, maar dat laat ik je komende week weten ;p
      Tot snel!
      Liefs, Monique

      1. Jermaine Maaijen avatar
        Jermaine Maaijen

        Hi Mo,

        Ik ben benieuwd naar wat jij in petto hebt komende week 😊

        Have a great day!

        ________________________________

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over mij

Hoi, ik ben Mo, Monique of Moni.
Toen ik voor school 10 kilometer móést hardlopen tijdens de Singelloop Breda (lang geleden), had ik nooit kunnen bedenken dat hardlopen op een dag mijn favoriete bezigheid zou zijn. Die dag is het vandaag nog steeds!

Recente blogs

Ontdek meer van Runningwithmo

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder