Ik ga voor de winwin!

Published by

on

Een uitdaging ga ik niet snel uit de weg. Ik hou wel van een beetje spanning en een nieuw avontuur aangaan. Maar er is één avontuur die maar niet ophoudt. Er is één avontuur dat zich herhaaldelijk blijft voordoen. Één avontuur die op de ”repeat” stand lijkt te staan.. en die challenge? Is gewoon weer ACCEPTED.

◊ ◊ ◊

IMG_8545

Hi Health Advies Breda, ben ik weer!

Een tijdje terug was ik weer eens te vinden in Breda en DUS kon een bezoekje aan HAB niet ontbreken. Hoewel bezoekje.. zeg maar gerust bezoek. Een dik half uur hebben we mijn lichamelijke gesteldheid doorgesproken, en geloof me, er viel aardig wat te bespreken (woops!).

Zoals jullie misschien weten was mijn gezondheid niet optimaal en helaas is dat het nog steeds niet. Maaaar het gaat de goede kant op en met mijn hart is in iedergeval alles in orde (#opluchting). Die gezondheid is nu eenmaal nog even zo, maar so be it, tijd om er wat aan te doen!

 

Natuurlijk slik ik de nodige medicijnen en supplementen, maar voeding speelt ook een hele grote rol in hoe je je voelt en je gezondheid. Dit weet ik als geen ander (ik doe er potverdikkie een master in), maar het zelf goed uitvoeren, is een tweede punt..

IMG_7924

CRAP HEAD

In mijn verleden heb ik flink wat problemen met voeding gehad. De laatste jaren kan ik eindelijk zeggen dat het een heel stuk beter gaat en vind ik mijzelf niet ”ziek” meer. Maar toch.. om heel eerlijk te zijn.. het blijft altijd wel een dingetje. Als het op voeding aankomt ben ik gewoon erg kieskeurig en heb ik graag de controle. Uit mijn comfortzone stappen en anders of met name ”meer” gaan eten (en dan heb ik het niet over een onbezorgde vreetdag) (want die heb ik ook heus) (en daar geniet ik dan ook nog van 😉 ) is en blijft voor mij toch best lastig in mijn hoofd. En hee, ik weet zeker dat ik niet de enige ben!

Ben je hoofd de baas

Nu zou ik naar mijn hoofd kunnen luisteren en het allemaal kunnen aanpakken op mijn eigen manier, of ik kan de waarheid onder ogen zien. De waarheid is namelijk dat mijn voeding ontoereikend was voor alles wat ik doe. En ja, ik doe best VEEL! 5 a 6 keer per week sporten, studeren, bloggen, socializen en in de zon liggen (my favorite) vergen toch best veel energie. En niet alleen puur energie, maar ook een hoop andere stofjes die ervoor zorgen dat je je goed voelt!

 

Hoewel ik stabiel op gewicht bleef, zakte mijn vetpercentage steeds meer. Nu is dat natuurlijk super cool (#muscles #beetjedan), maar zo laag hoeft voor mij eigenlijk niet. Ik ben niet van plan wedstrijd-fitness te gaan doen, ik ben ook geen Victoria’s Secret model (helaas) en het belangrijkste van allemaal, ik heb totaal geen reserves en put mezelf daardoor aardig uit! PS: Een laag vetpercentage is natuurlijk prima, maar alleen als je dat zelf graag wilt en houd ten alle tijden je gezondheid goed in de gaten.

Tijd dus om mijn vetpercentage weer naar een iets hoger getal te brengen. Een getal waar ik meer dan een half jaar stabiel op bleef hangen en waarbij ik mij SUPER voelde. En om dat te bereiken? Moet ik mijn hoofd de baas zijn!

IMG_8710

Van de F tot de OOD

FOOD. Tja komt hij dan toch weer. Dat woord waar ik een enorme haat-liefde verhouding mee heb (herkenbaar?). Ja, ik ga mijn voedingspatroon omgooien. Ofja, een beetje dan. De producten die ik tot nu toe at waren best prima, maar vooral NIET GENOEG om mij energiek en goed te voelen. En ik ben het beu om mij niet energiek en goed te voelen. En ik ben het nog meer beu om er niets aan te doen.

Coach Geert heeft daarom voor mij een plan opgesteld. Het kostte hem wat moeite om mij ervan te overtuigen dat dit toch echt het beste voor mij is (komt dat crap head van mij weer aanzetten), maar ik moet zeggen; hij heeft me toch overtuigd 😉

Vanaf vandaag eet ik meer. Vanaf vandaag eet ik regelmatiger. Vanaf vandaag “time” ik mijn eetmomenten beter, zodat ik ten alle tijde genoeg energie heb. Vanaf vandaag ga ik de uitdaging aan.

For the WINWIN

Ik vind het rete spannend, dat mag je best weten. Want voor de een is het misschien maar een bijzaak, maar voor mij zal ”voeding” toch altijd een grote rol in mijn leven spelen wat ik niet zomaar aan de kant kan zetten.

Nu weet ik inmiddels, dat er heel erg veel meer meiden (maar ook jongens!) zijn, die zich herkennen in mijn verleden of misschien wel mijn verhaal van vandaag! Ik wil laten zien dat er echt een manier is om met deze ”ziekte” of ”nasleep van de ziekte” om te gaan. Het kost veel moeite en mindere momenten, maar ik ga niet opgeven. Ik heb er namelijk vertrouwen in dat ik het ooit veel losser kan laten en zonder teveel na te denken voor mijn lichaam kan zorgen, en ik hoop jij ook!

Dus challenge van HABcoach Geert, kom maar op. Ik ga namelijk voor de HOOFDPRIJS.

IMG_7924
PS; ja, ik heb wel eens charmanter op foto’s gestaan

 

◊ ◊ ◊

Mijn challenge kun je volgen via Instagram (@runningwithmo) en natuurlijk af en toe een update hier. Heb jij nog vragen of opmerkingen, of wil jij zelf ook zo’n uitdaging aangaan? Dan mag je altijd mailen of een reactie achterlaten!

Fijne dag!

Liefs, Monique

%d